Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 01, 2024 2:00

Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
C# kérdés... 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
T68m írta:
ChrisPapa írta:
T68m írta:
kafee írta:
Sziasztok!
Újabb kérdés: adott egy int[] csoport vagymi... (nem tudom igazábol hogy is hivják de ez az: :D 'int[] asd=new int[100];')
hogy lehet az értékeket véletlenszerűen "megkeverni", ha minden egyes változónak adtam értéket? Bocs ha érthetetlen a kérdés, írjatok ha nem értitek, megprobálom jobban leírni :D Köszi előre is

értékadással.

LOL :]

szóval pl. véletlenszámokat, mint tömbindexeket húzva páronként végrehajtasz "n" számú cserét azon a csoporton, vagy mi a fenén (tömb?)... vö. itt-a-piros-hol-a-piros, tudod, amikor a játékmester véletlenszerűen összekeveri a lefordított bögréket - na ez ugyanaz

igen, ennek a módszernek az az előnye, hogy nem kell jegyezni, melyik számot sorsoltuk-e már ki, illetve, hogy melyik helyet töltöttük már fel. Hátránya, feleslegesen sok csere kell ahhoz, hogy elhanyagolhatóan kicsi legyen annak az esélye, hogy részleteiben rendezett maradjon a tömb.

törpészetesen ez a legelnagyoltabb példa - ezért is hoztam a mindig véletlen(nek tűnő) itt-a-piros-hol-a-piros témát... gondolván, h. ha a tömb, mint definíció se evidens topikindító szaktársunknál, akkor induljunk a kályhától, egy afféle életszagú példával :]

hétf. aug. 18, 2008 11:47
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
ChrisPapa írta:
T68m írta:
kafee írta:
Sziasztok!
Újabb kérdés: adott egy int[] csoport vagymi... (nem tudom igazábol hogy is hivják de ez az: :D 'int[] asd=new int[100];')
hogy lehet az értékeket véletlenszerûen "megkeverni", ha minden egyes változónak adtam értéket? Bocs ha érthetetlen a kérdés, írjatok ha nem értitek, megprobálom jobban leírni :D Köszi elõre is

értékadással.

szóval pl. véletlenszámokat, mint tömbindexeket húzva páronként végrehajtasz "n" számú cserét azon a csoporton, vagy mi a fenén (tömb?)... vö. itt-a-piros-hol-a-piros, tudod, amikor a játékmester véletlenszerûen összekeveri a lefordított bögréket - na ez ugyanaz

igen, ennek a módszernek az az előnye, hogy nem kell jegyezni, melyik számot sorsoltuk-e már ki, illetve, hogy melyik helyet töltöttük már fel. Hátránya, feleslegesen sok csere kell ahhoz, hogy elhanyagolhatóan kicsi legyen annak az esélye, hogy részleteiben rendezett maradjon a tömb.

hétf. aug. 18, 2008 10:40
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
T68m írta:
kafee írta:
Sziasztok!
hogy lehet az értékeket véletlenszerűen "megkeverni", ha minden egyes változónak adtam értéket? Bocs ha érthetetlen a kérdés, írjatok ha nem értitek, megprobálom jobban leírni :D Köszi előre is

értékadással.

szóval pl. véletlenszámokat, mint tömbindexeket húzva páronként végrehajtasz "n" számú cserét azon a csoporton, vagy mi a fenén (tömb?)... vö. itt-a-piros-hol-a-piros, tudod, amikor a játékmester véletlenszerűen összekeveri a lefordított bögréket - na ez ugyanaz

hétf. aug. 18, 2008 9:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
kafee írta:
Sziasztok!
hogy lehet az értékeket véletlenszerûen "megkeverni", ha minden egyes változónak adtam értéket? Bocs ha érthetetlen a kérdés, írjatok ha nem értitek, megprobálom jobban leírni :D Köszi elõre is

értékadással.

vas. aug. 17, 2008 10:23
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

szomb. aug. 16, 2008 13:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát ez nekem sajna nem mond túl sokat... Tudnál adni vmi példát? köszi előre is...

vas. aug. 03, 2008 16:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
én a wm_keydown üzenettel csinálom. ezt a mouse_eventet se használtam, mert wm_lbuttondown/dblclick/up-ot használtam.

vas. aug. 03, 2008 15:31
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi a segítséget ezen már el tudok indulni :) google a barátom :D
szerk.: Lenne még egy kérdésem: Hogy lehet C#-ban billentyű-leütéseket "szimulálni"? Egérkattintások már mennek:
Kód:
[DllImport("user32.dll", CharSet = CharSet.Auto, CallingConvention = CallingConvention.StdCall)]
        public static extern void mouse_event(long dwFlags, long dx, long dy, long cButtons, long dwExtraInfo);

private const int MOUSEEVENTF_LEFTDOWN = 0x02;
        private const int MOUSEEVENTF_LEFTUP = 0x04;
        private const int MOUSEEVENTF_RIGHTDOWN = 0x08;
        private const int MOUSEEVENTF_RIGHTUP = 0x10;

mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, Cursor.Position.X, Cursor.Position.Y, 0, 0);
mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTUP, Cursor.Position.X, Cursor.Position.Y, 0, 0);

Ezzel a kóddal a progi katting egyet a bal egérbombbal...
Ezt kéne talán átírni? az int-ek értékével próbálkozok most, hátha megy ezzel a bill. is :)

vas. aug. 03, 2008 11:10
a fórum lelke

Hozzászólás Re: C# kérdés...
kafee írta:
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy c#-ban hogy lehet azt megoldani, hogy egy program akkor is figyelje az egérkattintásokat / bill.leütéseket, ha csak tálcán van. Mint egy keylogger :D igazából egy középsõ egérgombot duplakattra konvertáló progit akarok összedobni... Akkor mûködik most, ha a program saját ablakába kattintok, de annak nincs tul sok értelme... :D
Üdv: kisJaksi

hook procedurát kell alkalmazni, már vagy 10 éve használtam utoljára. a SetWindowsHookEx winapi függvény táján nézz szét!

szomb. aug. 02, 2008 16:37
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás C# kérdés...
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy c#-ban hogy lehet azt megoldani, hogy egy program akkor is figyelje az egérkattintásokat / bill.leütéseket, ha csak tálcán van. Mint egy keylogger :D igazából egy középső egérgombot duplakattra konvertáló progit akarok összedobni... Akkor működik most, ha a program saját ablakába kattintok, de annak nincs tul sok értelme... :D
Üdv: kisJaksi

szomb. aug. 02, 2008 8:41
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 10 hozzászólás ]