Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 01, 2024 0:20

Hozzászólás a témához  [ 9 hozzászólás ] 
Text to mp3 a weben 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Narrátor írta:
Egyébként tök érdekesen olvassa fel a magyar szöveget :lol: Próbáltad már :?: Nah, ez megint nem jó, mert magyar szövegről lenne szó, egy magyar oldalon.
Az elv kellene, ill. konkrét script/motor amit esetleg magyarosíthatnék.

Próbáltam magyar szöveggel, várakozáson felüli élmény volt. :)

Az elv tulajdonképpen elég egyszerű:
1. HTML fájl, benne a szöveg
2. Egy PHP script kapja a lejátszandó szöveget.
3. A TTS engine feldolgozza a szöveget, előállít valamilyen audio formátumot.
4. Szükség esetén konvertálni kell a hangot (pl. mp3-ra).
5. A PHP előállít egy forrást, amiben a lejátszó van.
6. Beágyazott flash lejátszó pedig lejátssza.

A 3. és 4. pont szerencsés esetben összevonható. Sajnos konkrét TTS szoftvert nem tudok hozzá javasolni.

hétf. márc. 02, 2009 22:04
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha Linuxon fut a webszervered, akkor megnézheted az espeak-et.
A -v hu paraméterrel magyarul beszél, bár elég mikrobis a hangja, meg amit én kipróbáltam, ott a b betűket eléggé m-nek ejtette, de ezen kívül egész érthető volt.
Paraméterben lehet megadni hogy file-t készítsen wav formátumban. Alapesetben rögtön kimondja a szöveget.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sparow2 hétf. márc. 02, 2009 22:04-kor.

hétf. márc. 02, 2009 22:03
vas-tag

Hozzászólás 
Igen. Próbáltam már az angol en helyett hu-val is, meg hun-al is, de mint ahogy írtad, az esély egyenlő a nullával. Tehát :( semmi. Maradt angol...!
Igen van némi közöm a php-hez (önnálló saját weboldallal rendelkezem), igen tudom, hogy a forrását nem látom, nem is láthatom, csak hátha van valami ötletetek.
Még mindig keresek, kutatok, és várom a megfelelő megoldást :wink:

hétf. márc. 02, 2009 17:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az a "motor" egy php-s kód, nem látsz bele.
Kivenni nem tudod, csak meghívni.
A forrását sem tudod megnézni (már ha nem direkt úgy lett megírva).
És belül hívhat akár cgi-n keresztül bármit, szóval ha a forrása megvan is, lehet csak annyi van benne, hogy hív egy java programot, ami a saját belső hálózatukon fut, és kívülről az internetről nem is elérhető (most csak mondtam valamit, lehet totál másképp működik).

Esetleg próbálkozhatsz variálni, van benne egy nyelv paraméter, hátha hu-ra állítva magyarul olvas fel, de ennek gyakorlatilag 0 az esélye.

hétf. márc. 02, 2009 16:05
vas-tag

Hozzászólás 
Nagyon szépen köszönöm neked a fáradozást. Igen ez már majdnem jó is lenne, viszont a motor ami a szövegből, tulajdonképpen hangot (mp3, wav,...) kreál, az a vozme oldalon van. Nos bár nem valószínű, de ha ott náluk valamikor valami gond adódik, vagy ne adj Isten megszűnik ez a szolgáltatás, akkor nálam sem működik tovább :( Ezt kellene kiküszöbölni azzal, hogy a motor a saját oldalon működjön.
Egyébként tök érdekesen olvassa fel a magyar szöveget :lol: Próbáltad már :?: Nah, ez megint nem jó, mert magyar szövegről lenne szó, egy magyar oldalon.
Az elv kellene, ill. konkrét script/motor amit esetleg magyarosíthatnék.

hétf. márc. 02, 2009 14:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is szétboncoltam a hivatkozott oldalt, lehet belőle használhatót gyártani.
Hasonló, magyar nyelvűt nem ismerek, de ha van ilyen, akkor talán be lehet helyettesíteni.
Kód:
<html>
<head>
<script>
function speech(txt){
  d=document;
  f=d.createElement('form');
  d.body.appendChild(f);
  f.method='post';
  f.target='spframe';
  f.action='http://vozme.com/text2voice.php?bookmarklet=1&gn=ml&interface=full&default_language=en';
  t=d.createElement('input');
  t.name='text';
  t.type='hidden';
  t.value=txt;
  f.appendChild(t);
  f.submit();
  return true;
}
</script>
</head>
<body>
<iframe frameborder="0" name="spframe" width="0" height="0" src=""></iframe>
<form>
<input type="text" id="text" value="Text to speech">
<input type="button" value="Say" onclick="speech(document.getElementById('text').value);">
</form>
</body>
</html>

hétf. márc. 02, 2009 14:03
vas-tag

Hozzászólás 
Igen értelek, viszont én nem azt szeretném, hogy onnan töltse be a szöveget, vagy ott hozzak létre magamnak egy mp3 fájlt amit majd felteszek az oldalam tárhelyére, hanem azt, hogy a saját oldalamon legyen egy ilyen szövegfelolvasó, természetesen magyar nyelven. Ilyen programokat találtam is a neten, de ezek mind saját gépen futtatható programok és nem netes.
Nos az a helyzet, hogy mondjuk van egy divem, annak egy idéje. Ennek a tartalma folyamatosan változik, és az ott leírtakat lenne a feladata, hogy mp3 fájlba tegye be, amit felolvastatok egy flash scripttel, vagy olyan megoldás is érdekelne (hallottam róla, de nem találok semmit sem arról), hogy ha egy flash olvasná fel egyenesen azt.
Ebben kellene egy kis segítség, vagy valami konkrétum :wink:
Előre is köszi...!

hétf. márc. 02, 2009 12:36
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Text to mp3 a weben
Narrátor írta:
A fent említett oldalt már megpróbáltam szétboncolgatni, de nem sokkal jutottam előrébb.

Nem kell nagyon boncolgatni, mert ki van írva, hogy mit kell beírnod az oldaladba. Ki is próbáltam az egyiket.
Ott vannak a példák, és mind mellé ki van írva, hogy Copy and paste this code in your page:. Na azt a részt kell bemásolnod a saját oldaladba.

hétf. márc. 02, 2009 11:23
vas-tag

Hozzászólás Text to mp3 a weben
Sziasztok!
A cím önmagáért beszél, de talán egy kicsit leírom részletesebben.
Szóval arról van szó, hogy a weboldalamba szeretnék egy olyan szolgáltatást ahol a megjelenített szöveget egy valamilyen motor felolvassa.
Mutatok itt egy példát: http://vozme.com/webmasters.php?lang=en.
Szóval valami hasonlót szeretnék, azaz mondjuk van egy divem, annak egy idéje. Ami a div tartalma, azaz szöveg, azt a szöveget olvassa fel a motor.
Nos nem biztos, hogy át kell alakítani egy mp3 fájlba, de nem tudom mi a megoldás.
A fent említett oldalt már megpróbáltam szétboncolgatni, de nem sokkal jutottam előrébb.
Tudna valaki segíteni?, vagy esetleg tudna valaki egy jó kis scriptet/motort vagy valamit. Persze nem fizetőset (vagy ha fizetős is, de valami tört megoldást hozzá)
Köszönöm nektek!

vas. márc. 01, 2009 12:02
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 9 hozzászólás ]