Szerző |
Üzenet |
Supervisor
gyémánt tag
|
Nincs mit!
A főnök előbb-utóbb a saját bőrén fogja tapasztalni a partíciómentés fontosságát...
Üdv.: Supervisor
|
hétf. okt. 10, 2005 14:11 |
|
|
Obelix
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 117 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Köszi a választ!
Programbeállításokra, programokra dokumentumokra gondoltam akkor mikor azt írtam, hogy ne vesszen el semmi.
A particiómentés biztos jó megoldás lenne, csak mivel ez egy irodai munkagép a fafejű főnöknek nem lehet megmagyarázni bizonyos dolgokat..
Azért köszi:-)
|
hétf. okt. 10, 2005 8:11 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
És még nagyon sokszor le kell írni a partíciómentés fontosságát, mint ahányszor már eddig is megtetted...
|
vas. okt. 09, 2005 19:24 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11956 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Kérdés, hogy milyen beállításokra gondoltál. Az szinte kizárt, hogy elmentsél minden olyan filet, ami ezeket tartalmazza. De ez minden Op rendszerre vonatkozik.
Alapvetően rá lehet újra telepíteni, akkor meghagyja a beállíások nagy részét, meg az egyéb telepített programok beállítását. Legalább is én ezt tapasztaltam.
De: megint csak leírom, a partíciót néha menteni kell. Akkor nincs ilyen gond. Pesze utólag már nem megy.
|
vas. okt. 09, 2005 17:46 |
|
|
Obelix
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 117 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem volna, hogy adott egy nagyon beteg win2000.
A gépen lévő beállítások, és file-k megtartásával újra lehet telepíteni minden golnd nélkül? Xp-t sikerült már, de itt nem vagyok ebben biztos..
előre is köszi
|
vas. okt. 09, 2005 8:48 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
perczeg írta: Nekem nincsenek ilyen gondjaim. Én évek óta linuxot használok.
OK. Akkor neked másfajta gondjaid vannak.
|
vas. júl. 24, 2005 4:40 |
|
|
perczeg
vas-tag
|
|
vas. júl. 24, 2005 4:18 |
|
|
Zolien
arany tag
Csatlakozott: vas. aug. 15, 2004 12:09 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Kiskunfélegyháza
|
azon gondolkodom hogy mar ezis felvan huzva mert nagyon olyan dolgokat muvel. amugy nem, asszem 466 utan erdemes huzni azt mondtak errol. nekemis a legalapabb megjelenites van, csak az egermutato es az asztal ikonok alatt van arnyek, ennyi az osszes extra.
|
kedd júl. 19, 2005 20:39 |
|
|
Epu
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. jún. 21, 2004 11:23 Hozzászólások: 63 Tartózkodási hely: Budapest
|
Zolien írta: Probaltad mar a dolgot 96 rammal 433 procival? elhiszem hogy nemhiszedel nekem meg hulyenek nezel de en a tobbhonapos xp-t meg a frissen telepitett xp-t irom, hogy az ujonnan telepitett gyorsabb a regihez kepest, nem pedig egy tobb memoriaval rendelkezo gephez kepest lassu. tul bonyolult talan??? es igen, ujonnan telepitve is lassu ahhoz kepest mintha mondjuk 256-om lenne. ez van. csoro vagyok.
Üdv Az xp-t 366-os cerkával és 64MB memoval kezdtem. Az xp lebutítása (animációk, csiribirik) és a közismert gyosító fogások után, elballagott. Tény, hogy a 633-a cerka nagyot lendített, pláne amikor feltupíroztam 950-re.
Az procid nem bírja a felhúzást?
|
kedd júl. 19, 2005 19:37 |
|
|
Zolien
arany tag
Csatlakozott: vas. aug. 15, 2004 12:09 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Kiskunfélegyháza
|
Hat ez ezen a lapon igy megy csak. Van, persze, de nagyon erdekes; Win98 alatt videokartya nemmegy, SE alatt hang nem.. ME alatt lehetetlenseg filmet nezni mert elcsuszik a hang.. a legjobb a 2000 lenne de az meg scandisk kozben volt mar hogy 20Gb-ot .CHK-va alakitott szoval nagyon erdekes..
Tud vki 5-8-ig a jelenlegi konfigomnal jobb lapot+procit?
|
kedd júl. 19, 2005 10:27 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Zolien írta: Probaltad mar a dolgot 96 rammal 433 procival? elhiszem hogy nemhiszedel nekem meg hulyenek nezel de en a tobbhonapos xp-t meg a frissen telepitett xp-t irom, hogy az ujonnan telepitett gyorsabb a regihez kepest, nem pedig egy tobb memoriaval rendelkezo gephez kepest lassu. tul bonyolult talan??? es igen, ujonnan telepitve is lassu ahhoz kepest mintha mondjuk 256-om lenne. ez van. csoro vagyok.
Eddig nem vettem észre, hogy hülyének nézlek.
Próbálni kicsit másképp próbáltam, ha elovastad: 192 MB - 400 proci, és mint írtam, nem igazán voltam megelégedve.
Menni ment, de türelemjáték. Én megértem azt ami kényszer. Ha nem írtam is, gondoltam, hogy nem szórakozásból, kalandvágyból használod 96 megával.
Viszont van olyan, hogy ajánlott konfiguráció egy op. rendszerhez.
De azért az sem megy, hogy 2 havonta újratelepítesz, beállítgatsz mindent. Persze végül már a kisujjadban lesz.
|
kedd júl. 19, 2005 10:09 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
Amennyiben a friss oprendszer telepítés után Ashampoo UnInstaller Suite-t telepítitek fel és ezzel rakjátok fel az összes programot, akkor sokkal kevesebb bejegyzés marad egy-egy program eltávolítása után. Igaz kissé időigényes, de megéri.
|
kedd júl. 19, 2005 9:23 |
|
|
Zolien
arany tag
|
Probaltad mar a dolgot 96 rammal 433 procival? elhiszem hogy nemhiszedel nekem meg hulyenek nezel de en a tobbhonapos xp-t meg a frissen telepitett xp-t irom, hogy az ujonnan telepitett gyorsabb a regihez kepest, nem pedig egy tobb memoriaval rendelkezo gephez kepest lassu. tul bonyolult talan??? es igen, ujonnan telepitve is lassu ahhoz kepest mintha mondjuk 256-om lenne. ez van. csoro vagyok.
|
kedd júl. 19, 2005 9:09 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
96 MB RAM esetén ne nagyon csodálkozz, ha lassú az XP-d.
Ez még Win98-nak sem egy nagy érték.
Milyen lehet a processzor ehhez a memóriához?
Az meg szerintem kissé városi legenda, hogy a (fölösleges) Registry bejegyzések túl nagy befolyással lennének a sebességre.
Annyi lehet pl. hogy a különféle mappanézetek megjegyzése gondot okoz az XP-nek.
Én kínlódtam ezzel Celeron 400 - 192 MB RAM mellett.
Viszont egy Ghost partíció visszatöltés inkább gyorsíthat, márcsak a tökéletes töredezettsémentes állapot miatt is.
Bár én túl nagy gyorsulást eddig még nem tapasztaltam Defrag után sem.
|
kedd júl. 19, 2005 7:58 |
|
|
Zolien
arany tag
|
nem lustasag. nekem a 96 mb ramommal az egyre tobb bejegyzes a registryben lassit, es egy reinstall utan gyorsabb. arrol nemis beszelve hogy mivel az alaplap a letezo legsz@rabb acorp nemtudommilyen100 egyre rejtelyesebb hibak utik fel a fejuket.. sok alaplapot lattam mar de errol mondtak mar hogy meglehet zakkanni tole ha tul komolyan vesszuk:) szoval nekem ezert szukseges, egy jo gepnel neha egy kis registry pucolassal birja a az sokaig, ezzel tisztaban vagyok.
|
hétf. júl. 18, 2005 23:01 |
|
|
Csontikka
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 267 Tartózkodási hely: Budapest, Pest megye
|
hát én gutaütést kapnék 1-2 havonta ujrainstallálgatni... még akkor is ha ghost-al csinálnék mentést... kicsit több program van ahhoz felrakva, hogy erre 1-2 havonta rászánjam magam. Ha évente 1 akkor már sokat mondtam, előző XP másfél évig bírta (gépbővítés miatt muszáj volt újrarakni), a mostani 4 hónapos... ha valami lassú, inkább rájövök hogy miért lassú... lehet hogy több idő kell hozzá, hogy rájöjjek, minthogy az egész rendszert újrahúzzam, de ebből legalább tanulok... na meg nem kell minden programot újra beállítgatni, mert az a halálom.
Az 1-2 havonta ujrarakás meg megmarad azoknak akik lusták megkeresni a lassúságot okozó hibákat, férgeket, stb..!
ez a véleményem...
|
hétf. júl. 18, 2005 22:38 |
|
|
Zolien
arany tag
|
Nem. Gyulnek a bejegyzesek, az XP egyre lassabb es lassabb.. aztan neadjisten par jolmegbuvo kis fereg... en havonta 2 havonta reinstall.
|
hétf. júl. 18, 2005 21:04 |
|
|
Epu
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. jún. 21, 2004 11:23 Hozzászólások: 63 Tartózkodási hely: Budapest
|
Üdv!
Norton Ghost-al mentem az alap telepítést, beállítások után. Azok a progik vannak akkor telepítve amit mindig használok. A Ghost tömörít, így nem sok hely kell a mentésnek. (Az eredetihez képest.)
A fríss progik miatt két évwnte egy új telepítés és mentés nem lehet gond. Csak, jobb mint pár havonta! Nem?
|
hétf. júl. 18, 2005 20:41 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Csontikka írta: 1 a gond, hogy átlagjúzer nem telepítí minden hónapba újra a rendszert és ezért a programok amik most frissek, 1 év múlva már rég elavultak lesznek...Azokat felrakni meg teljesen felesleges. Aki naprakész akar maradni, szerintem az inkább maradjon a hagyományos telepítgetésnél!
Ez is lehet egy érv, de szerintem mégis egyszerűbb, gyorsabb visszaghostolni egy beállított rendszert és utána legfeljebb uninstall vagy frissít 8-10 programot, mint berakni az XP CD-t és hajrá.
|
hétf. júl. 18, 2005 13:42 |
|
|
Csontikka
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 267 Tartózkodási hely: Budapest, Pest megye
|
igaz
|
csüt. júl. 14, 2005 19:43 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Csontikka írta: Ez egy jó dolog... lenne
én is már jópárszor elhatároztam hogy csinálok ilyet...
1 a gond, hogy átlagjúzer nem telepítí minden hónapba újra a rendszert és ezért a programok amik most frissek, 1 év múlva már rég elavultak lesznek...Azokat felrakni meg teljesen felesleges. Aki naprakész akar maradni, szerintem az inkább maradjon a hagyományos telepítgetésnél! Hidd el én teljesen egyetértek veled, csak javasoltam egy másik megoldást! Hiszen én mint írtam: Zsoca-M5 írta: (Én semmit sem használok, mert nincs ilyen gondom és max alaplap cserénél installok újra ami valljuk be nem sűrű nálam)
|
csüt. júl. 14, 2005 7:34 |
|
|
Csontikka
arany tag
|
Zsoca-M5 írta: Amikor fenn van a kész windows, meg minden más ami kell neked a partíciót elmented!....és amikor reinstall kéne, visszaállítod az elmentett partíciót (ráadásul sokkal gyorsabb is lesz , igaz fel kell áldozz 2-3 GB helyet a winyóról, illetve attól függ, hogy mennyi mindent teszel fel, viszont sztem megéri).
Ez egy jó dolog... lenne
én is már jópárszor elhatároztam hogy csinálok ilyet...
1 a gond, hogy átlagjúzer nem telepítí minden hónapba újra a rendszert és ezért a programok amik most frissek, 1 év múlva már rég elavultak lesznek...Azokat felrakni meg teljesen felesleges. Aki naprakész akar maradni, szerintem az inkább maradjon a hagyományos telepítgetésnél!
|
csüt. júl. 14, 2005 1:38 |
|
|
Csontikka
arany tag
|
Acrosonic - TrueImage --- ez is tud ilyet, mármint inkrementált adatmentést...
tök egyszerű és jól használható program!
Én csak ajánlani tudom!
|
csüt. júl. 14, 2005 1:35 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Sőt, olyanok is, amelyek képesek inkrementált adatmentésre (azaz mindig "hozzácsapják" a változást az előző állapothoz képest). Pl a Symantec pár hónapja mutatta be a Livestate Recovery szoftvert, engem meggyőzött a bemutatójuk (tud pl hálózati adatmentést is, ha van több géped).
|
csüt. jún. 23, 2005 10:43 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Elvileg igen, de vannak olyan programok amelyek egyben tömörítik is így némileg kisebb hely is elég.
|
szer. jún. 22, 2005 18:58 |
|
|
Zolien
arany tag
|
jelenleg a 4 particio kozul a letobb hely ami van az egyiken 89Mb. de particiomenteshez ugyanannyi terulet kell mint maga amit lementek nem? itt nem 2 hanem 20Gb-rol lenne szo.
|
szer. jún. 22, 2005 15:01 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Amikor fenn van a kész windows, meg minden más ami kell neked a partíciót elmented!....és amikor reinstall kéne, visszaállítod az elmentett partíciót (ráadásul sokkal gyorsabb is lesz , igaz fel kell áldozz 2-3 GB helyet a winyóról, illetve attól függ, hogy mennyi mindent teszel fel, viszont sztem megéri).
Hogy mivel, én nem mondok semmit, de hogy a többiek ne koptassák újjukat, úgy is mindenki GHOST-ot mondana! (Én semmit sem használok, mert nincs ilyen gondom és max alaplap cserénél installok újra ami valljuk be nem sűrű nálam)
|
szer. jún. 22, 2005 14:06 |
|
|
Zolien
arany tag
|
hahiszed ha nem, ezen is tulvagyok. a legfrissebb ver. van rajta, utannaneztem a weboldalan az alaplapnak.
|
szer. jún. 22, 2005 12:57 |
|
|
Baley
arany tag
|
Re: Win reinstall adatvesztés nélkül
Zolien írta: Hello
Van egy 160GB-os winyo, egy alaplap ami csak 130GB-ig kezeli, win alatt sp2/(2000 alatt sp4) + regedit buheraval lekezeli az egesz vinyot, viszont reinstallkor a fennmarado cirka 30GB hajlamos minden alkalommal eltunni, hogyan lenne megoldhato hogy megmaradjon es egy uj windowsom is legyen? (Masik winyom nincs, kolcsonkerni sem tudok.) Bios update.
|
szer. jún. 22, 2005 12:17 |
|
|
Zolien
arany tag
|
Win reinstall adatvesztés nélkül
Hello
Van egy 160GB-os winyo, egy alaplap ami csak 130GB-ig kezeli, win alatt sp2/(2000 alatt sp4) + regedit buheraval lekezeli az egesz vinyot, viszont reinstallkor a fennmarado cirka 30GB hajlamos minden alkalommal eltunni, hogyan lenne megoldhato hogy megmaradjon es egy uj windowsom is legyen? (Masik winyom nincs, kolcsonkerni sem tudok.)
|
szer. jún. 22, 2005 12:12 |
|
|