|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 37 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
laci4
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Budapest
|
Babajaga írta: " Natural, Vivid.(ez elvileg a konturt variálja"
Még elméletileg sem. Ezek a színbeállításra vannak, natural a természetes vivid pedig élénk harsányabb színeket állít be. Kontúrélességre a sharpness beállítás van és a contrast is bizonyos mértékbn befolyásolja. Sokszor az is rossz képet ad amikor a beállítások nincsenek szinkronban ütik egymást. Pld maximális zajcsökkentés és legkisebb kontraszt nagyon erőtlen mosott képeket eredményez.
Nah igen.. akkor ennyit a pana használatijáról!
Kérdés: valaki nem próbálta véletlen 4 gigás sima SD-kártyával a gépet?
Valahol.. talán a könyvében 2gigást láttam maxnak. csak nem tom azért, mert akkoriban az volt az elérhető, vagy mert annyit tud. (sima 4Gigás sd, nem az a hdsd vagy mi... )
ilyen: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=97 ... rt=0#msg12
|
csüt. jún. 14, 2007 14:57 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
" Natural, Vivid.(ez elvileg a konturt variálja"
Még elméletileg sem. Ezek a színbeállításra vannak, natural a természetes vivid pedig élénk harsányabb színeket állít be. Kontúrélességre a sharpness beállítás van és a contrast is bizonyos mértékbn befolyásolja. Sokszor az is rossz képet ad amikor a beállítások nincsenek szinkronban ütik egymást. Pld maximális zajcsökkentés és legkisebb kontraszt nagyon erőtlen mosott képeket eredményez.
|
pén. máj. 25, 2007 8:28 |
|
|
MaD
arany tag
|
Hát igen, a Pana gépek alacsony ISO-nál zajosnak hatnak, magasabbnál pedig túlzott zajszűrést alkalmaznak, ami valóban "mosottságot" eredményez. Állítani a mértékét persze nem lehet, csak az ISO-val játszhatsz. A stabilizátor csakis pozítív irányban befolyásolja a képminőséget, azaz csökkenti a bemozdulást. Állvány használatakor viszont ki kell kapcsolni. Ha kisebb felbontáson használod, akkor valóban jobbnak tűnhet a minőség, hiszen összevonja a pixeleket, de ezt utólagos átméretezéssel is elérheted.
|
csüt. máj. 24, 2007 8:59 |
|
|
laci4
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Budapest
|
Bevallom kezdő vagyok, igy elég nehéz megfogalmaznom mi is a bajom a képekkel.. majd megpróbálkozom konkrét beállításokkal, és képekkel "elmondani"
Pl. ami már dereng, hogy adott egy fekete dolog(kocsi) és majdhogynem szines pici pöttyök vannak rajta.. (igaz, csak ránagyitva tünik elő jobban)
No meg lehet az is baj, hogy 21es moncsin nézem, és itt nagyon kijönnek a kis hibák is..
Mondjuk nem tudom, ezen (TZ1) hogy lehet kapcsolni a zajcsökkentést.. vagy hogy pl. a kézremegés gátló befolyásolja-e a képet..
Nem találtam csak olyan beállítást hogy képbeállítás: Natural, Vivid.(ez elvileg a konturt variálja. (Vivid a kontur élesebb lesz, Natural a képeken a kontúrok elmosotabbak, a kép lágy tonusú lesz)
Viszont egy kérdés. Azt olvastam, hogy ha ugyanakkora a ccd, viszont nagyobb a Mpixel, akkor valószínűleg zajosabb is lehet a gép.
Namármost ha én az 5Mpx es gépen leveszem 3Mpx.re az számit ilyen szempontból, vagy ez hardware-s dolog?
Szóval még ismerkedek a géppel.. valszeg csak túl sokat vártam tőle a kis HP735 után.. nem is volt az olyan rossz kis gép.
ui: nem semmi.. azthittem hogy itt nincs is élet.. Január után most irok, erre azonnal van reag.. nem véletlen vagy te gyémánt vagy milyen tag is..
|
szer. máj. 23, 2007 23:25 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. feb. 10, 2005 14:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: Kocsma :)
|
laci4 írta: Ilyet már én is tapasztaltam, de még nem figyeltem meg a beállításokat. Maga a gép meg vegyes érzelmeket kelt bennem... Jó is meg nem is. A képei olyan furcsán zajosak.. néha kicsit mosottak is.. A 10x es zoom szupi, bár kicsit mintha kásás lenne a képe. Videója egész szupi(meg a zoom, +AF is felvétel közben), de a hang gyenge hozzá.. Meg jó nagy a mérete..
Szal olyan nagyon nem vagyok tőle elájúlva.. de azért nem rossz kis gép..
Zajos meg mosott egyszerre nem lehet egy kép. A zoomnak meg nemigen lehet "kásás" képe. Ha a beállítások nincsenek szinkronban akkor rossz minőségű a kép. Ha pld maximális kontraszt van beállítva és maximális zajcsökkentés, és ehhez hasonló.
|
szer. máj. 23, 2007 22:45 |
|
|
laci4
vas-tag
|
Ilyet már én is tapasztaltam, de még nem figyeltem meg a beállításokat.
Maga a gép meg vegyes érzelmeket kelt bennem...
Jó is meg nem is.
A képei olyan furcsán zajosak.. néha kicsit mosottak is..
A 10x es zoom szupi, bár kicsit mintha kásás lenne a képe.
Videója egész szupi(meg a zoom, +AF is felvétel közben), de a hang gyenge hozzá.. Meg jó nagy a mérete..
Szal olyan nagyon nem vagyok tőle elájúlva.. de azért nem rossz kis gép..
|
szer. máj. 23, 2007 22:22 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
m peti írta: Ma próbáltam ki először a gépet, valaki segítsen feloldani kettős érzésemet, vagy mondja meg, hogy mit nem csinálok jól! Az a problémám, hogy mondjuk viszonylag erősnek mondható szobai fénynél (3 db 100w-os izzó) le akarok fotózni egy tárgyat. Az LCD-n gyönyörű a kép, de ha elkattintom kifejezetten sötét lesz az elkészült kép. Ha mondjuk 1/8 helyett 1-es zársebességet választok akkor megkapom végeredményként az LCD-n látott fényerőt, de természetesen nagyon durván bemozdul. Eddig egy Fuji S7000-el, meg egy régebbi Canon Ixus géppel fotóztam, mindkettőre inkább az volt a jellemző, hogy az elkészült kép még világosabb volt, mint amit előtte az LCD-n láttam, és bár bemozdult néha egy kicsit, mégis nagyon jó képeket készítettem velük villanyfénynél vaku nélkül.Nem értem. Lehet, hogy csak ez a gép rossz és vissza kellene cserélnem, vagy más is tapasztalta ezt? Írjatok, ha tudtok valami okosat!
Jo lenne ha egyéb adatokat is megadnál (iso-blende-fénymérési mód) mert különben érdemi véleményt nehéz mondani. Nekem a D7D iso 100-on szobában 2 izzó fényénél 3,5 blendénél 1/15-1/5 körüli zátidöket állit be automatán.
Ami korábbi gépeidhez képest különbség lehet, hogy másfajta fénymérést használ (hat) a géped. Ha pl a régi valami mátrix rendszerben az egész képen mért fényt a mostani meg spotra van állitva, akkor ugyanazon témánál tök más eredményt adhat az automatika.
Szoval nem árt tudni, hogy müködik a géped, mit lehet/kell beállitani rajta mielött a szervizbe szaladsz vele.
|
csüt. jan. 04, 2007 17:39 |
|
|
jokerface
vas-tag
|
nálam nincs semmi féle ilyen probléma amit irtál.de ez jelentkezik nálad a természetes fénynél is,vagy csak az izzók alatt
|
csüt. jan. 04, 2007 15:53 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
rtomix írta: Az "50x-es" sebesség azt jelöli, hogy a 150 kb/s sebesség hányszorosát tudja a kártya. forrás:http://pixinfo.com/cikkek/memcards_05 (Birdie)
"Tipus Secure Digital Ultra II Írási sebesség 7.7 MB/sec Olvasási sebesség 8.2MB/sec"
Ez egy "50x-es" kártya adatlapjáról van. Mihez képest 50x-es? [/quote]
Azanja köcsögjit! Ezek a ganéjvirágok átvették a CD sebességmeghatározását!
|
csüt. jan. 04, 2007 13:48 |
|
|
rtomix
vas-tag
|
Az "50x-es" sebesség azt jelöli, hogy a 150 kb/s sebesség hányszorosát tudja a kártya.
forrás:http://pixinfo.com/cikkek/memcards_05 (Birdie)
"Tipus Secure Digital Ultra II
Írási sebesség 7.7 MB/sec
Olvasási sebesség 8.2MB/sec"
Ez egy "50x-es" kártya adatlapjáról van. Mihez képest 50x-es?[/quote]
|
csüt. jan. 04, 2007 13:08 |
|
|
rtomix
vas-tag
|
Az "50x-es" sebesség azt jelöli, hogy a 150 kb/s sebesség hányszorosát tudja a kártya.
forrás:http://pixinfo.com/cikkek/memcards_05 (Birdie)
Ez egy "50x-es" kártya adatlapjáról van. Mihez képest 50x-es?[/quote]
|
csüt. jan. 04, 2007 13:07 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
"elkészült kép még
világosabb volt, mint amit előtte az LCD-n láttam, és bár bemozdult néha egy kicsit, mégis
nagyon jó képeket készítettem velük villanyfénynél vaku nélkül.Nem értem. Lehet, hogy csak
ez a gép rossz és vissza kellene cserélnem, vagy más is tapasztalta ezt?"
Az expokorrekcióval világosabbra kell állítani a képet. Ez az új gépek legalább felénél így van. Ez nem hiba.
|
csüt. jan. 04, 2007 13:04 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
MaD írta: Az, hogy mit látsz az LCD-n, az semmit nem jelent. Ezek a gépek automatikusan felhúzzák az LCD-n látott kép fényerejét, hogy sötétben is jól tudjál komponálni. Az elkészült kép megfelelő expozíciója a zársebességen kívül a beállított érzékenységtől is függ. Tehát ha pl. auto ISO-t használsz, vagy kézzel beállított magasabb értéket, akkor kisebb zársebességet tudsz használni, tehát kisebb eséllyel mozdul be a kép. Persze mindez több zaj árán...
Az a lényeg amit a nyomtató kinyomtat az a képfájl. Az új gépet pedig be kell állítani azért van az expokorrekció hogy beállítsd a megfelelő világosságú képet. Az nem mérvadó hogy az eddigi gépeidnél éppen nem kellett. Azért vannak a beállítások hogy összhangba kell őket hozni hogy a kép a legjobban közelítsen a lefényképezett témához. Ezt nem MaD -nak írtam hanem a témafelvetőnek.
|
csüt. jan. 04, 2007 13:01 |
|
|
MaD
arany tag
|
Az, hogy mit látsz az LCD-n, az semmit nem jelent. Ezek a gépek automatikusan felhúzzák az LCD-n látott kép fényerejét, hogy sötétben is jól tudjál komponálni. Az elkészült kép megfelelő expozíciója a zársebességen kívül a beállított érzékenységtől is függ. Tehát ha pl. auto ISO-t használsz, vagy kézzel beállított magasabb értéket, akkor kisebb zársebességet tudsz használni, tehát kisebb eséllyel mozdul be a kép. Persze mindez több zaj árán...
|
csüt. jan. 04, 2007 8:51 |
|
|
m peti
vas-tag
|
Ma próbáltam ki először a gépet, valaki segítsen feloldani kettős érzésemet, vagy mondja
meg, hogy mit nem csinálok jól! Az a problémám, hogy mondjuk viszonylag erősnek mondható
szobai fénynél (3 db 100w-os izzó) le akarok fotózni egy tárgyat. Az LCD-n gyönyörű a kép,
de ha elkattintom kifejezetten sötét lesz az elkészült kép. Ha mondjuk 1/8 helyett 1-es
zársebességet választok akkor megkapom végeredményként az LCD-n látott fényerőt, de
természetesen nagyon durván bemozdul. Eddig egy Fuji S7000-el, meg egy régebbi Canon Ixus
géppel fotóztam, mindkettőre inkább az volt a jellemző, hogy az elkészült kép még
világosabb volt, mint amit előtte az LCD-n láttam, és bár bemozdult néha egy kicsit, mégis
nagyon jó képeket készítettem velük villanyfénynél vaku nélkül.Nem értem. Lehet, hogy csak
ez a gép rossz és vissza kellene cserélnem, vagy más is tapasztalta ezt? Írjatok, ha
tudtok valami okosat!
|
csüt. jan. 04, 2007 1:19 |
|
|
jokerface
vas-tag
|
Már lett@
|
szer. jan. 03, 2007 8:58 |
|
|
jokerface
vas-tag
|
Sziasztok!Magyar nyelvü hasz.útmutatót keresek pana tz1 hez.Nagyon jó lenne ha val tudna nekem szerezni.üdw mindenkinek@
|
vas. dec. 24, 2006 13:22 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
d_pryke írta: ok, köszi, világos. ez a 10 mb/sec adat honnan van? Még ilyet sem találtam a pana tz1-el kapcsolatban pedig kerestem. Másrészt sok helyen "szoros/szeres" (x) "mértékegységben" van megadva az sd kártya sebessége. tehát pl 150x... Namost az 1 "szeres" az hány mb/sec? Azt már meg se merem kérdezni, hogy a 75 szörös és a 150 szeres kártyák sebessége közt valóban kétszeres-e a sebességkülönbség(arány), vagy nem teljesen.. (pl cd romok.)
Ez egy "50x-es" kártya adatlapjáról van. Mihez képest 50x-es?
|
vas. dec. 17, 2006 20:02 |
|
|
d_pryke
vas-tag
|
ok, köszi, világos.
ez a 10 mb/sec adat honnan van? Még ilyet sem találtam a pana tz1-el kapcsolatban pedig kerestem.
Másrészt sok helyen "szoros/szeres" (x) "mértékegységben" van megadva az sd kártya sebessége. tehát pl 150x... Namost az 1 "szeres" az hány mb/sec? Azt már meg se merem kérdezni, hogy a 75 szörös és a 150 szeres kártyák sebessége közt valóban kétszeres-e a sebességkülönbség(arány), vagy nem teljesen.. (pl cd romok.)
|
vas. dec. 17, 2006 16:46 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
simico írta: arnyekxxx írta: De pl egy pici FZ5-öt is vehetsz (az is stabilizált, 12x zoom, 80e alatt van és A4 -ig jol nagyithato) csak nem lesz sok manuális beállitásod. Már bocsánat, de a fókuszt leszámítva minden állítható manuálisan az FZ5-ön! Én ezt ajánlanám, ha az FZ20/30 méretre túl nagy.
Makrónál a blendét nem lehet állítani mint a 20-ason.
|
vas. dec. 17, 2006 1:07 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
d_pryke írta: Sziasztok!
Van egy panasonic tz1-em. Szeretnék bele venni egy minimum 1gb-os sd kártyát, de fontos, hogy gyors legyen a nagyobb felbontású videofelvétel és a végtelen (3 képnél, azaz a puffer méreténél hosszabb)sorozatfelvétel miatt. (a jelenlegi kártyám mindkettőhöz lassú!) Kérdés, hogy kinek mi a tapasztalata: hányszoros sd kártyát érdemes venni? Néztem pl egy A-DATA Secure Digital Card Turbo 150x típust, de ez állítólag csak SDHC 2.0- át kezelő eszközökben működik, és semmi információt nem találtam arról, hogy ez a fényképező támogatná ezt a szabványt. Ti milyen kártyával használjátok a gépet?
Minden gépnek van írási sebessége és az nem lesz gyorsabb ha egy szupergyors kártyát teszel bele, mert az a processzorától függ. Max 10Mb/sec -nél gyorsabb kártyát nem érdemes venni.
|
vas. dec. 17, 2006 1:02 |
|
|
d_pryke
vas-tag
|
Sziasztok!
Van egy panasonic tz1-em.
Szeretnék bele venni egy minimum 1gb-os sd kártyát, de fontos, hogy gyors legyen a nagyobb felbontású videofelvétel és a végtelen (3 képnél, azaz a puffer méreténél hosszabb)sorozatfelvétel miatt. (a jelenlegi kártyám mindkettőhöz lassú!)
Kérdés, hogy kinek mi a tapasztalata: hányszoros sd kártyát érdemes venni? Néztem pl egy A-DATA Secure Digital Card Turbo 150x típust, de ez állítólag csak SDHC 2.0- át kezelő eszközökben működik, és semmi információt nem találtam arról, hogy ez a fényképező támogatná ezt a szabványt.
Ti milyen kártyával használjátok a gépet?
|
vas. dec. 17, 2006 0:49 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
arnyekxxx írta: De pl egy pici FZ5-öt is vehetsz (az is stabilizált, 12x zoom, 80e alatt van és A4 -ig jol nagyithato) csak nem lesz sok manuális beállitásod.
Már bocsánat, de a fókuszt leszámítva minden állítható manuálisan az FZ5-ön! Én ezt ajánlanám, ha az FZ20/30 méretre túl nagy.
|
hétf. máj. 29, 2006 8:41 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Amit egy gépre szerelt LCD-n látsz az alapján ne vonj le következtetést. Semmit nem jelent. Egy félmillás DSLR LCD-je is épp hogy annyira jo, hogy nagyjábol lássa az ember, elfogadhato lett-e a kép, ennél többet nem tud. Egyébként nagyon becsapos tud lenni az LCD, anno a HP-m pici kijelzöjén nagyon szép volt szinte minden kép, akár tök xar lett akár tökéletes. Mellesleg tul nagy különbséget ne várj kompakt és kompakt képe között, egy bizonyos szint felett igazábol csak nüanysznyi különbségek vannak, inkább a gép fogása, szolgáltatásai, kényelme, kezelhetösége alapján válasz. Komoly márka 50ezer feletti gépei mind tudják a hétköznapi fotozgato számára megfelelö minöséget. Komoly minöségi váltást csak DSLR-re váltással lehet (komoly anyagi vonzat mellett) elérni. Épp emiatt javaslom, hogy ne a legujabb, frissen piacra dobott gépek között keresgélj, ezeknek az árában rendesen meg kell fizetni az ujdonságot, mig legtöbbször nem tudnak sok ujdonságot a kifuto társaikkal szemben.
|
vas. máj. 28, 2006 18:57 |
|
|
vagányka
vas-tag
|
arnyekxxx írta: vagányka írta: Tehát ha szép képeket akarok, akkor mindenképpen ezek a bazi nagy gépek a legjobbak? Nem. Akkor kell ilyen bazinagy gép, ha jo (kompakt szinten- ami átlag felhasználásra teljesen korrekt) képet ÉS nagy zoomátfogást ÉS sok manuális beállitást akarsz egyben. De pl egy pici FZ5-öt is vehetsz (az is stabilizált, 12x zoom, 80e alatt van és A4 -ig jol nagyithato) csak nem lesz sok manuális beállitásod. Vagy vehetsz 70e körül egy használt Minolta A1-et ami A4-ig szintén jo, 28-200mm-es obija van, überjo kezelhetösége full mauális beállitásokkal, stabilizátorral, Mechanikus zoomgyürüvell, magnéziumváza van (elpusztithatatlan), tud RAW-ot ami igényes munkához szükséges. Ha én most akarnék komolyabb kompaktot venni, megint ezt vagy egy minolta A2-öt vennék használtan.
Sziasztok!
Koszi a valaszokat!:)
Mindjart megnezem az ajanlott gepeket.
1ebkent pont most voltam a saturnban gepeket probalgatni. hat megjobban osszezavarodtam. A legtobbnek **** az lcdje, igy nem tudom megallapitani, h most jo vagy rossz kepet csinalt. Egyebkent a panak kepei nem voltak valami jok...lehet h telleg a kijelzo miatt????
|
vas. máj. 28, 2006 17:10 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
vagányka írta: Tehát ha szép képeket akarok, akkor mindenképpen ezek a bazi nagy gépek a legjobbak?
Nem.
Akkor kell ilyen bazinagy gép, ha jo (kompakt szinten- ami átlag felhasználásra teljesen korrekt) képet ÉS nagy zoomátfogást ÉS sok manuális beállitást akarsz egyben. De pl egy pici FZ5-öt is vehetsz (az is stabilizált, 12x zoom, 80e alatt van és A4 -ig jol nagyithato) csak nem lesz sok manuális beállitásod.
Vagy vehetsz 70e körül egy használt Minolta A1-et ami A4-ig szintén jo, 28-200mm-es obija van, überjo kezelhetösége full mauális beállitásokkal, stabilizátorral, Mechanikus zoomgyürüvell, magnéziumváza van (elpusztithatatlan), tud RAW-ot ami igényes munkához szükséges.
Ha én most akarnék komolyabb kompaktot venni, megint ezt vagy egy minolta A2-öt vennék használtan.
|
vas. máj. 28, 2006 14:43 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
vagányka írta: Babajaga írta: vagányka írta: kispedro írta: Milyen árkategóriában gondolkozol? 100e max 130e. 130-ért a Pana FZ 30 a legjobb. Tehát ha szép képeket akarok, akkor mindenképpen ezek a bazi nagy gépek a legjobbak?
Amit te megadtál ahhoz minél nagyobb érzékelőjű gép kell, mert azok nem zajosak és a dinamikájuk is lényegesen jobb. Nem csoda több mint tízszer nagyobb az érzékelőjük mint az 1/2,5", nekem pld megfelel a Pana 20 képe.
|
vas. máj. 28, 2006 14:12 |
|
|
vagányka
vas-tag
|
Babajaga írta: vagányka írta: kispedro írta: Milyen árkategóriában gondolkozol? 100e max 130e. 130-ért a Pana FZ 30 a legjobb.
Tehát ha szép képeket akarok, akkor mindenképpen ezek a bazi nagy gépek a legjobbak?
|
vas. máj. 28, 2006 13:57 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
[quote="vagányka"][quote="kispedro"]Milyen árkategóriában gondolkozol?[/quote]
100e max 130e.[/quote]
130-ért a Pana FZ 30 a legjobb.
|
vas. máj. 28, 2006 13:44 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
http://www.dpreview.com/learn/?/Glossar ... zes_01.htm
Itt megnézheted hogy néznek ki az érzékelők méretre. Ezen keletkezik a lencse képe. A Sony R1 nek 21.7x14,7 mm-es az érzékelője, ez nem zajos csak 190 ezerbe kerül. 160-ért kapsz Nikon DSLR-t 24.7x15,7 mm -es érzékelővel. Azért van sok gépen 1/2,5"-os mert nagyon stabil megbízható, bevált.
|
vas. máj. 28, 2006 13:38 |
|
|
vagányka
vas-tag
|
Re: pana tz1
Nem a Panák adnak zajos képet hanem mindegyik 1/2,5"-os érzékelőjű gép. Ha meg túl erős a zajszűrés akkor részletvesztett, mosott képet kapsz. Ha A4-es képet akarsz nyomtatni akkor nagyobb érzékelőjű gépet kell venni.[/quote]
És milyen gépet ajánlanál konkrétan? Igazából nem vagyok tisztában azzal, hogy ez az érzékelőlapka micsoda, és miért számít annyira?!? Most megnéztem egy-két gépet, és szinte az összes 1/2,5" érzékelőjű....
|
vas. máj. 28, 2006 13:25 |
|
|
vagányka
vas-tag
|
kispedro írta: Milyen árkategóriában gondolkozol?
100e max 130e.
|
vas. máj. 28, 2006 13:14 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
arnyekxxx írta: A tényekhez azért az is hozzátartozik, hogy a pana (meg a kompaktok általában) zajosodása gyenge fénynél kezd zavarová válni, papirképen ráadásul kevésbé jön ki mint monitoron 1/1ben nézve, mi sok A4-es képet nagyittattunk anno az FZ10 képeiböl (4Mp-es képek, nappal, jo fénynél készültek) amik teljesen jok voltak (nagyitoval persze lehetett látni, hogy nem diárol lettek nagyitva, de a rendeltetési helyükön, a falon szépek voltak)
Nekem megfelel a zajossága módom lett volna DSLR-t venni de nekem megfelel a kompakt egyrészt nem nagyítóval lesem a pöttyöket, másrészt van jónéhány előny is ami nekem fekszik. Volt olyan aki azt mondta hogy a kompaktok nem is gépek a DSLR-hez képest.Én legalább száz filmes tükrössel fényképeztem de a Pana 20-at legalább olyan fényképezőgépnek tartom, és érzem.
|
vas. máj. 28, 2006 12:57 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
A tényekhez azért az is hozzátartozik, hogy a pana (meg a kompaktok általában) zajosodása gyenge fénynél kezd zavarová válni, papirképen ráadásul kevésbé jön ki mint monitoron 1/1ben nézve, mi sok A4-es képet nagyittattunk anno az FZ10 képeiböl (4Mp-es képek, nappal, jo fénynél készültek) amik teljesen jok voltak (nagyitoval persze lehetett látni, hogy nem diárol lettek nagyitva, de a rendeltetési helyükön, a falon szépek voltak)
|
vas. máj. 28, 2006 11:24 |
|
|
Babajaga
gyémánt tag
|
Re: pana tz1
vagányka írta: Sziasztok! Szeretnék egy új digigépet venni. Fontos a jó képminőség (A4-es papirképet is tudjak nyomtatni), videó hanggal, kezelhető legyen. Az is jó lenne, ha lenne manuális beállítási lehetőség. A pana tz1-et néztem. (bár ennél nincs manuális beállítás) Van már vkinek ilyen gépe? Mi a tapasztalata vele? Igaz, hogy ezek a pana gépek tiszta zajos képeket készítenek? És, hogy a videó nem vmi jó? Esetleg más gyártótól hasonló tulajdonságokkal bíró gépet tudna vki ajánlani? Előre is köszi a válaszokat!
Nem a Panák adnak zajos képet hanem mindegyik 1/2,5"-os érzékelőjű gép. Ha meg túl erős a zajszűrés akkor részletvesztett, mosott képet kapsz. Ha A4-es képet akarsz nyomtatni akkor nagyobb érzékelőjű gépet kell venni.
|
szomb. máj. 27, 2006 22:26 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Milyen árkategóriában gondolkozol?
|
szomb. máj. 27, 2006 22:05 |
|
|
vagányka
vas-tag
|
pana tz1
Sziasztok!
Szeretnék egy új digigépet venni. Fontos a jó képminőség (A4-es papirképet is tudjak nyomtatni), videó hanggal, kezelhető legyen. Az is jó lenne, ha lenne manuális beállítási lehetőség.
A pana tz1-et néztem. (bár ennél nincs manuális beállítás) Van már vkinek ilyen gépe? Mi a tapasztalata vele? Igaz, hogy ezek a pana gépek tiszta zajos képeket készítenek? És, hogy a videó nem vmi jó? Esetleg más gyártótól hasonló tulajdonságokkal bíró gépet tudna vki ajánlani?
Előre is köszi a válaszokat!
|
szomb. máj. 27, 2006 21:37 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 37 hozzászólás ] |
|