Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 01, 2024 1:11

Hozzászólás a témához  [ 28 hozzászólás ] 
TV Tuner építése 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Én már analóg tunerben nem gondolkodnék, mert benne vagyok a 60%-ban:

"... már 2008 decemberében, a digitális földfelszíni televíziós (DFT) szolgáltatás elindulásakor a DVB-T hálózat lefedettsége megközelíti a 60%-ot, a csatornák DVB-T MPEG-4 set-top-box-szal vagy DVB-T MPEG-4 tunerrel felszerelt integrált televíziókészülékkel lesznek vehetők..."

Bővebben itt: http://www.ahrt.hu/Sajtoszoba/Sajtokozlemenyek/m1%20HD%20kiserlet%20-%20oktober%206.aspx

pén. okt. 03, 2008 16:38
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólás 
Elektromann írta:
Kössz a linket :)
Én sajna nem találtam meg, de igaz, én máshogy kerestem :oops: :oops: :oops:

Szívesen!
Majd legközelebb.

pén. okt. 03, 2008 10:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kössz a linket :)

Variszabi írta:
...
Legközelebb használd a google-t. :wink:
Én fél perc alatt megtaláltam.
...

Én sajna nem találtam meg, de igaz, én máshogy kerestem :oops: :oops: :oops:

pén. okt. 03, 2008 10:44
Hozzászólás 
Elektromann írta:
A tunerkártyán ez áll:

WinFast TV
PN:W12G0179
2006 Leadtek Research Inc. All Rights Reserved.
TV2000 XP Global

A CD-n levőt nem tom leírni, mert a lemez nincs meg, de remélem ennyi is elég. Ja és FM vevője is van... Remélem ezek alapján is tudsz segíteni.

Tessék: TV2000 XP Global driver
Legközelebb használd a google-t. :wink:
Én fél perc alatt megtaláltam.
Link

pén. okt. 03, 2008 8:18
platina tag

Hozzászólás 
Üdv!

Nem igazán tuner építés de a tunerrewl kapcsolatos a dolog, mindenki okulására.
Még annó asszem 2003 karácsonyán vettem egy Pinnacle PCTV stereo (50i) kártyát. amit szépen be is tettem a gépbe, telepítettem a programot és használtam is. Ha fel akartam venni a kártyával és nem elégedtem meg z MPEG 1 felbontással, akkor a programban szereplő (MPEG 2 Activator) gombra kattintva előugrott egy kis ablak, ahol beírva a nevem, serial, stb...,
kaptam egy mpeg2 aktiváló kódot és a programban bekapcsolódott az mpeg2 lehetőség is. Az mpeg2 aktiváló kódot kiprinteltem, ha újboli telepítésre kerülne a sor akkor az be tudjam írni. Namost ez a lehetőség gyakran előfordult, mert egy párszor elszált a gépem. Újratelepít program mpeg2 aktiváló beír, de csak hibás a számsor, tehát sosem tudtam így aktiválni a funkciót, tehát maradt az internetes aktiválás.

A minap át kellett vennem egy videófilmet kamerából, sebaj mondom, van tv kártya, telepítem, mpeg2 aktiválás interneten keresztül.
De sehogyan sem ment, mert azt írta, hogy invalid serial. Megnéztem a telepítő lemezt, beírtam mégegyszer, mégegyszer invalid serial. Már az anyázás köpködés határán voltam, mikor eszembe jutott, hogy keresek a neten serialt, majd azt beírva aktiválom az mpeg2 funkciót.

Ekkor esett le az állam, gúvadt ki a szemem :shock: , az összes elérhető serial a crack oldalakon az én eredeti lemezemnek a serialja volt, persze hogy a pinnacle letiltotta. Sőt még az mpeg2 aktiváló is volt olyan amit a pinnacle nekem küldött annó.
Hát így jártam a tunerkártya telepítéssel, most bizonygathatom a cégnek ,hogy nekem eredeti a szoftverem és hogy valami kémprogram ellopta az adataimat.

csüt. okt. 02, 2008 10:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
A tunerkártyán ez áll:

WinFast TV
PN:W12G0179
2006 Leadtek Research Inc. All Rights Reserved.
TV2000 XP Global

A CD-n levőt nem tom leírni, mert a lemez nincs meg, de remélem ennyi is elég. Ja és FM vevője is van... Remélem ezek alapján is tudsz segíteni.

csüt. okt. 02, 2008 7:35
Hozzászólás 
Elektromann írta:
Sziasztok, én kb 1.5 éve vettem egy winfast-os tv tuner kártyát, és most tönkre ment a telepítő lemez, és kéne új szoftver. Tudtok segíteni?

Heló!

Mi a pontos típusa?

szer. okt. 01, 2008 17:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok, én kb 1.5 éve vettem egy winfast-os tv tuner kártyát, és most tönkre ment a telepítő lemez, és kéne új szoftver. Tudtok segíteni?

szer. okt. 01, 2008 16:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Köszi! Van 1 db texwiev kártyám, amin ISA buszos TXT dekóder, elvileg ezen is van tyúner. Csak lehet hogy vmi elfajzott fajta...

csüt. aug. 04, 2005 18:04
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
RosCo:Hát...ha akad is 2 egyforma kártya,nem biztos,hogy mind2ben jo a tuner.Vagy I2C buszos és van is hozzá neten adatlap..de turkálok valamit,hátha,aztán megdumáljuk.

csüt. aug. 04, 2005 17:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
Motohacker: 2 egyforma I2C tuner kellene nekem. Persze nem ingyen, vagy csere? Rádiós link lenne, csak az RF vevő részt így a legegyszerűbb összehozni. Az adó rész részben már működik. Ha PC-vel sikerül a emgfelelő interfészt kitalálni, akkor elég jó cuccot tudnék összehozni.

Amúgy 10GHz-en megy, normál műholdvevő fejjel. Az adó egy riasztó mozgásrérzékelője. Nagyon érzékeny a cucc, úgyhogy vszínűleg elég jó átvitelt el lehet majd érni. A 10G-vel meg lehet trükközni, ha reflektáltatja az ember, tehát elvileg nem kell feltétlenül rálátás. Ha érdekel valakit bővebben leírom, de ezt már "rádiós szgépes összeköttetés" topicban is írogattam.

csüt. aug. 04, 2005 16:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zolien írta:
balu1 milyen kepessegeimmel?
nagyfrekis cuccok szerelésében

csüt. aug. 04, 2005 11:57
arany tag

Hozzászólás 
balu1 milyen kepessegeimmel?

csüt. aug. 04, 2005 11:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy Pinnacle TV kártya olyan 6-8e ft körül van használtan,de a dobozos zsírúj ára sincs egészen 20.A gyártói ára valahol 12-14körül lehet.Ugyanakkor a tuner részében a 2tok eleve majdnem 10 gyártói áron! Vagyis ha a 3 tokot kis tételben (1000db alatt) megveszem amiből áll,többet fizetek,mint a komplett kártyáért,softtal,driverrel,(haszonnal)mindennel.
De van a szeméten nekem vagy fél tucat régebbi ISA tv kártya,azokban van I2C buszos tuner,csak kedvem nincs szórakozni vele.Ha valaki nekiesik és megoldja,szivesen adományozok neki ilyen roncsokat.Mert azért van meló vele, illesztéseket megoldani,videoátkapcsolás,nagysávszélességű fokozatok,mikrokontroller ami dumál a tunernek,egy kultúrált doboz,kijelző,távirányító..szvsz nekifogni sem érdemes,hacsak nem valami roppant egyedi dolgot akar az ember,de 0forintból az sem jön ki.Ezek a video és rf dolgok nem igen szoktak huzalpókháló és szappanosdoboz szintű megoldásokkal működni.Még ha rendesen megtervezi az amber pénzt és időt öl bele,akkor is elég nagy a bukásfaktor.

csüt. aug. 04, 2005 11:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zolien írta:
nincs annyi zsetonom:( kulonben tudom mit kene vennem azokhoz amiket akarok csakhat penzhiany. ezert gondoltam hazilag.
Bocsánat, nem akarom nagyon elvenni a kedved de ha megveszed romokból bontottan ami hozzá kell, annyi pízből már kapsz egy régebbi fajtát használtan amiben talán még a magnó rész is megy.

Ha ez az ötlet nem tetszik akkor a feléért megkapod a Keleti pu. és a Stadion m. megálló között a Stadionnal szemben a máv területen a hétvégi piacon.

Múltkor én ott hagytam talán pont olyant videót háromért ami neked kellene most. Az egy tuneres hordozható válltáskás régebbi tipusu videó volt elektrolumineszcens kijelzővel. Arra gondoltam ha enyiért adják akkor biztosan valami olyan hibája van amihez már nincs alkatrész, legfeljebb a tuner lehet jó benne mert az mitől romlana el..
(azóta is eszembe jut, ha megint ott látnám akkor elhoznám ennyiért) :?

Szóval végülis ott hagytam de rengeteg hasonló holmit lehet kapni.
Pl van dvd lejátszó 1-2ezerért hibásan. Igaz, abban nem tudom van-e tuner de nem hiszem.

Pl. lehet kapni a számtech boltokban pc-be való tv kártyás vadiúj darabot 8-ezerért boltban. Bontóban megkapod feléért harmadáért, ha az is megfelel, hogy monitoron nézd.

Azt persze nem merem mondani, hogy ezek sztereók.
Mondtam, hogy nem akarom elvenni a kedved, a lelkesedésed de tényleg te jársz jobban ha valós használati értékkel rendelkező ilyen holmit nem magad rakod össze. Nem azért mert nem lehetne hanem azért mert sokkal többe kerülne mire minden az elképzelésed szerint működik, mintha egy korszerü, viszonylag kishibás darabot vennél olcsón és megjavítanád. Nem nézted még az alkatrész árakat?
Egy komplett cuccot ha magad akarod megvenni alkatrészekből akkor a kupac hozzávaló legalább kétszer annyiból jön ki így mint a komplett összerakott beállított bedobozolt működőképes készülék.

Gondolom az alkatrészt más áron kapja aki mennyiséget vásárol mert napi szinten százakat állít elő egy bizonyos készülékből, mint aki az élete folyamán összesen kettőt sem.

Ha régi bontott dolgokkal próbálkozol az is össze jöhet de abból soha nem lesz olyan amivel hiánytalanul meg lennél elégedve.

Ráadásul a kiegészítő dolgaihoz alkatrészt meg kell venni boltban és ha ebből összejön valami működő darab az igen távol áll egy profinak ugyan nem mondható de jó használati értékkel rendelkező gyári darabtól.

Szoarból nem lehet várat építeni.
Pontosabban lehet, de az szoar-vár lesz!

Van egy másik alternatíva: esetleg nem vagyunk tisztában a képességeiddel..?

hétf. aug. 01, 2005 0:14
arany tag

Hozzászólás 
nincs annyi zsetonom:( kulonben tudom mit kene vennem azokhoz amiket akarok csakhat penzhiany. ezert gondoltam hazilag.

vas. júl. 31, 2005 23:34
arany tag

Hozzászólás 
Nem egyszerűbb, ha veszel egy jobb videót ? Minden ott van, sok bemenet, távirányító, szép kijelző,OSD menü, hipersávos tuner... Annyiból olyan minőségűt, soha nem csinálsz, főleg távirányíthatót.

vas. júl. 31, 2005 23:20
ezüst tag

Hozzászólás 
Egy hiper-sávos tuner kb 3eHuf , kép+hang KF bontott 1.5e Huf, mechanikus hangoló egység (bontó) pár száz Huf + táp 1eHuf .
ennyi...
De van I2C kombi modul : antenna be video + sztereo hang ki. Kb 8-10 e Huf...

alvo

vas. júl. 31, 2005 20:38
arany tag

Hozzászólás 
ami tuner is. az igenyek tehat megvannak:)

vas. júl. 31, 2005 20:25
arany tag

Hozzászólás 
nem csak arra kell, tulajdonekeppen egy jelerosito, jelegyesito-kevero, stereo kis cuccra gondoltam.

vas. júl. 31, 2005 20:23
arany tag

Hozzászólás 
A tuner nagyon olcsón beszerezhető. GO TO ócskavastelep: Bányászni, bányászni... Ha sztereó kell, két egyformát keress! ;))))

De ha csak "AV jel fogadására és leadására kell", könnyen elkészíthető egy árnyékolt kábelből, melyet megfelelő csatlakozókkal látsz el. Gondolok itt az RCA, ill Euroscart csatikra főként. :))

vas. júl. 31, 2005 19:12
arany tag

Hozzászólás 
Abszolút nulláról indulva nem érdemes. Én úgy 10éve egy döglött videóból szedtem ki a megfelelő részeket és egy LOMEX-es fekete dobozban felélesztettem. Ma már nincs jelentősége, de még működik...

vas. júl. 31, 2005 18:20
platina tag

Hozzászólás 
Erdemben szoltak hozza. Azt mondjak, hogy nem erdemes probalkozni vele.

vas. júl. 31, 2005 18:04
arany tag

Hozzászólás 
ha nemtudtok hozzaszolni erdemben mashol buzuljatok mar, koszi.

vas. júl. 31, 2005 17:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
csak jol kell beallitani az autoroutert!!
:mrgreen: :mrgreen:

vas. júl. 31, 2005 17:55
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Jó minőségű (a jelenleg kaphatónál jobb) Pentium4-es alaplapot szeretnék készíteni, lehetőleg egyoldalas nyákon. 5ezerből kijön...?:))

vas. júl. 31, 2005 17:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
i are baboon

vas. júl. 31, 2005 16:39
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás TV Tuner építése
Hello

szeretnek egy jominosegu TVtunert epiteni, stereo hanggal, AV jel fogadasara, leadasara alkalmasat. mennyibol jonne ki hazilag? egyaltalan erdemes probalkozni vele?

vas. júl. 31, 2005 16:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 28 hozzászólás ]