Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. aug. 20, 2018 16:16



Hozzászólás a témához  [ 1004 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Következő
Webszerkesztés- segítség. 
Szerző Üzenet
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
:wink: 8) :idea:


szer. ápr. 30, 2014 19:35
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04
Hozzászólások: 2259
Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Kössz, így már működik.


szer. ápr. 30, 2014 7:44
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Kipróbáltam. Jónak tűnt, mert beraktam a submit() elé egy alert() függvényt is, hogy lássam hogy tényleg lefut. Na itt a probléma. Enélkül csak néha működik, mert a post() aszinkron módban megy. Ha be tud fejeződni mielőtt a submit() elindulna, akkor sikerül, egyébként viszont megszakad.

Megoldás az lehet, ha a submit()-ot átrakod a post() "success" eseményébe, így csak akkor indul, ha a post() már sikeresen lefutott.

Kód:
$("#sub").click(function( event ) {
  event.preventDefault();
  $.post("test.php", $("#testform").serialize(), function() {
    $("#testform").submit();
  });
});


kedd ápr. 29, 2014 8:09
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04
Hozzászólások: 2259
Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Egy kis segítség kellene jQuery ügyben. Van egy form.
Kód:
<form action="form.php" method="post" id="testform">
<select name="chems" id="chems">
  <option value="Select" disabled>Select</option>
  <option value="C">C</option>
  <option value="Si">Si</option>
  <option value="Mn">Mn</option>
  <option value="P">P</option>
  <option value="S">S</option>
  <option value="Ni">Ni</option>
  <option value="Cr">Cr</option>
  <option value="Mo">Mo</option>
  <option value="Mg">Mg</option>
  <option value="V">V</option>
  <option value="Cu">Cu</option>
</select><br />
<input type="text" name="ChemComp1" id="ChemComp1" /><br />
<input type="button" value="Send" id="sub" />
</form>

Ezt a formot egy PHP-nak elküldöm jQuery-vel és utána elküldeném a szokásos form küldéssel, csakhogy ha a normál küldést berakom, akkor a jQuery-s küldés nem megy, de ha kikommentelem a szokásos küldést, akkor megy a jQuery-s küldés.
A jQuery rész a form alatt:
Kód:
<script type="text/javascript" language="javascript">
$("#sub").click(function( event ) {
   event.preventDefault();
   $.post("test.php", $("#testform").serialize());
   $("#testform").submit();
});
</script>

Fejben:
Kód:
<script src="jquery-2.1.0.min.js"></script>


hétf. ápr. 28, 2014 10:25
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Jól néz ki, kösz a segítséget :)


kedd ápr. 22, 2014 18:23
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Elektromann írta:
Ilyesmire gondoltam én is, de hogyan módosítanám?

Kód:
<?php
  $config = fopen("config.php", "w");
  fwrite($config,"<?php\r\n");
  fwrite($config,"$valtozo1 = \"$ertek1\";\r\n");
  fwrite($config,"$valtozo2 = \"$ertek2\";\r\n");
  ...
  fwrite($config,"?>\r\n");
  fclose($config);
?>


kedd ápr. 22, 2014 15:52
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Ilyesmire gondoltam én is, de hogyan módosítanám?
Mármint ha valamit átállítok a későbbiek során.


kedd ápr. 22, 2014 10:56
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04
Hozzászólások: 2259
Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Pl:
Kód:
<?PHP
$beallitas['nyelv']="HU";
$beallitas['baseurl']="honlapcim.com/konyvtar/";
$beallitas['akarmi']="izébigyó";
//stb...
?>


kedd ápr. 22, 2014 9:35
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
vackor írta:
Elektromann írta:
A típus lenne a változó neve. Ezzel az a problémám, hogy nem tom, hogyan lehetne ebből változót csinálni.

Szerintem te a dinamikus változónevekre gondolsz. Azt pontosan úgy kell csinálni, mint bármely más kifejezést.
Mondjuk van két változód, $tipus és $ertek, amikbe már beolvastál egy adatot. Ezt akarod egy olyan változóban elhelyezni, aminek a neve a $tipus értéke. Be kell helyettesíteni. Pl.:
Kód:
$tipus = 'felirat';
$ertek = 'Erős Pista naptára';

// Itt létrejön egy $felirat nevű változó
$$tipus = $ertek;


Kösz a segítséget, pont ilyen megoldást kerestem :)

Squito írta:
PHP config fájl. Sokkal egyszerűbb.


Ez se hangzik rosszul, lehet, a kiegészítő frissítésében megcsinálom :)


szomb. ápr. 19, 2014 17:34
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Elektromann írta:
A típus lenne a változó neve. Ezzel az a problémám, hogy nem tom, hogyan lehetne ebből változót csinálni.

Szerintem te a dinamikus változónevekre gondolsz. Azt pontosan úgy kell csinálni, mint bármely más kifejezést.
Mondjuk van két változód, $tipus és $ertek, amikbe már beolvastál egy adatot. Ezt akarod egy olyan változóban elhelyezni, aminek a neve a $tipus értéke. Be kell helyettesíteni. Pl.:
Kód:
$tipus = 'felirat';
$ertek = 'Erős Pista naptára';

// Itt létrejön egy $felirat nevű változó
$$tipus = $ertek;


csüt. ápr. 17, 2014 21:38
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04
Hozzászólások: 2259
Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
PHP config fájl. Sokkal egyszerűbb.


csüt. ápr. 17, 2014 20:15
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Még mindig WordPress kiegészítő készítés, de most már a csevegő kész, és szépen működik :)
Egy sajátos naptárat készítek, és szeretnék beállítási lehetőséget is csinálni hozzá. Arra gondoltam, hogy a beállításról szóló adatokat az adatbázisban tárolnám (naptarb) 2 információ tárolásával:
A beállítás típusa (tipus), ami azt tárolja, melyik beállításról van szó.
A beállítás értéke (ertek), ami azt tárolja, mire állítottuk be.
A problémám a lekérdezéssel van. Úgy gondoltam, hogy while-t használok, és az adatot egy változóban tárolnál. A típus lenne a változó neve. Ezzel az a problémám, hogy nem tom, hogyan lehetne ebből változót csinálni. If-re gondoltam, de az nagyon hosszú lenne, és lelassítaná a folyamatot.
Van valami ötletetek, hogy ezeket hogy tudnám felhasználni az alapján, hogy mit tartalmaz a típus? Nem kiíratni akarom a beállítást, hanem if-ben felhasználni.


csüt. ápr. 17, 2014 19:38
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Squito írta:
Gyökérből kezd a linkelést.
Kód:
/includes/file.php

Ha mindenképp relatív címzést akarsz, akkor írasd ki ezt:
Kód:
echo $_SERVER['PHP_SELF'];


Nagyon köszönöm a segítséget, ez jó lesz :)


pén. ápr. 04, 2014 9:45
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04
Hozzászólások: 2259
Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Gyökérből kezd a linkelést.
Kód:
/includes/file.php

Ha mindenképp relatív címzést akarsz, akkor írasd ki ezt:
Kód:
echo $_SERVER['PHP_SELF'];


csüt. ápr. 03, 2014 13:12
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Nem teljesen értem a problémát. Amikor a site tartalmát összeállítod, Te adod meg hogy mi hol legyen, a fájlok meg nem vándorolnak el maguktól. Ez a require()-nek is alapfeltétele: ha nincs meg a hivatkozott fájl, akkor meg sem jelenik az oldal. Esetleg a file_exists() függvénnyel tesztelheted, hogy létezik-e a kérdéses fájl.


szer. ápr. 02, 2014 20:47
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Wordpress addon készítéssel próbálkozom. A problémám az, hogy az oldal összeállításakor az addonban megadott fájl linkjét a főkönyvtárban keresi. A tartalomkezelőben van lehetőség a téma helyének megállapítására, de az addonéra nem találtam. Megadhatnám a linket egy konkrét elérhetőséggel, de ebben az esetben ha van egy kisebb változás, már is elvesztem a helyét. Az egyik addon leírásban a "require( ' ' );" kódot használták fel a másik fájl belinkelésére, viszont én iframe-be szeretném kiíratni a file tartalmát. Van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám lekérni az addon könyvtárát, vagy valami más megoldás?


szer. ápr. 02, 2014 18:22
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Sikerült megoldanom, ha valakit érdekel, nth-child()-ot használtam. Ezzel minden harmadikra az előző válasz alapján raktam egy clear: both;-ot, és ez így néz ki:
Kód:
.kozepsav:nth-child(3n+1) {
   clear: both;
}


csüt. jan. 02, 2014 19:02
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Kösz, sikerült :)

Lenne egy másik problémám is, ami szintén floot-al kapcsolatos. A két oldalsávon kívül egy középső sávot is csináltam az oldal tartalom fölé. A problémám az, hogy a wigetek kisebbek, mint az oldal tartalom szélessége, és 3 wiget is el férne egymás mellett. Nem akarok újabb sávokat csinálni a középső sávon belől, ezért gondoltam flootolok. Itt újabb probléma keletkezik, ugyan is a wigetek nem egyformák, némelyike kétszerese a másiknak. Ha flootolok, akkor mindent flootol, és ha több wiget van egy sorban, mint amennyi elfér, akkor úgy rendezi, hogy a nagyobb wiget mellett levő kisebb alá teszi. Ezzel szerintem elromlik az összkép, egy össze-vissza valami lesz belőle. A problémám az, hogy a wigeteket a rendszer állítja össze, így nem tudom módosítani, vagy divet tenni minden 3. után. Hogy lássátok, mi a helyzet:
http://energiamag.hu/kep.png

Tudtok valamilyen tippet adni, hogy hogyan oldhatnám meg a problémámat?


szer. jan. 01, 2014 20:49
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
clear: both;


hétf. dec. 30, 2013 21:57
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
A menüm ul ul-járól leakarom venni a flootolást, hogy a menüelemek függőlegesek legyenek. Próbáltam float: none; megadással, de nem sikerült. Tudtok adni valami ötletet?


hétf. dec. 30, 2013 21:03
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Nagyon jó, köszönöm a segítséget :)


pén. dec. 13, 2013 19:39
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
kito írta:
Elektromann írta:
hogy csinálom meg azt, hogy ez a sablonom mappájából legyen bekérve, és ne az alap listából válasszam ki?


A font, vagy a stílus(.css) elérését akarod megadni?


A font elérését. Azt, aminek elvileg woff fájlnak kell lennie, vagy maradjon otf?


szer. dec. 11, 2013 19:31
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Egy újabb kérdésem lenne, nem WordPress-es, de a WordPress sablonomhoz kell :D
Na szóval. Azt akarom megcsinálni, hogy az egyik divben egy sajátos, fájlból betöltött szövegstílusom legyen. Az addig oké, hogy a div id-jére rakok egy font-family-t, de hogy csinálom meg azt, hogy ez a sablonom mappájából legyen bekérve, és ne az alap listából válasszam ki?
Ja és egy infó a sablonon belüli fájlok eléréséről:
A fájlokat mindig a "bloginfo('template_url')" függvénnyel lehet elérni, de ezt css-en belől nem kell használni.


kedd dec. 10, 2013 21:32
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Rendben, kösz :)


vas. dec. 08, 2013 19:52
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Mennyire ismeritek a WordPress tartalomkezelő függvényeit?
Témát szeretnék készíteni, és a http://cyrex.hu/2013/03/29/wordpress-sablonkeszites/comment-page-1/#comment-15184 oldalon található video alapján el is kezdtem csinálni a témámat. Van egy-két próblémám, amit az oldalon is meg írtam, de még mindig nem jött rá válasz, így gondoltam, itt is meg kérdezem, hátha hamarabb kapok választ :)
Az avatár megjelenítése volt az egyik kérdésem, de azt már nagy nehezen megtaláltam a neten.
Viszont a menüvel van egy kis problémám. A gyári témákban lehetőségem van a menüt saját kézzel beállítani, de a videón készültek alapján ez lehetetlen. A honlapon mindig ezt írja ki a menü résznél:
Idézet:
Ez a sablon nem támogatja az eredeti menüt, de a Widget területen lévő “Saját menü” widget használatával az oldalsávon megjeleníthető a menü.

A függvény, amivel a menüt megjeleníthetem:
Kód:
wp_list_pages('title_li=Menü');

Valamint az egyik hozzászólásra ez volt a válasz (ezzel sem működött):
Kód:
wp_list_pages('sort_column=menu_order');

Úgy vélem, hogy köze van a dologhoz a functions.php-nek is, ennek ez a tartalma:
Kód:
<?php
remove_action('wp_head', 'adjacent_posts_rel_link_wp_head', 10, 0);
remove_action('wp_head', 'start_post_rel_link', 10, 0);
remove_action('wp_head', 'wp_generator');
remove_action('wp_head', 'rsd_link');
remove_action('wp_head', 'wlwmanifest_link');
remove_action('wp_head', 'feed_links_extra',3);
remove_action('wp_head', 'rel_canonical');
remove_action('wp_head', 'wp_shortlink_wp_head');
remove_action('wp_head', 'feed_links', 2);
remove_action('wp_head', 'index_rel_link');
remove_action('wp_head', 'rel_next');
remove_action('wp_head', 'parent_post_rel_link', 10, 0);
remove_action('wp_head', 'locale_stylesheet');
remove_action('wp_head', 'noindex');
remove_action('wp_head', 'wp_print_styles');
remove_action('wp_head', 'wp_print_head_scripts');
 
//Thumbnail támogatás
add_theme_support('post-thumbnails');

//Nyelvi fájl betöltése
load_theme_textdomain('sablon', get_template_directory()."/nyelv");

//Oldalsáv
register_sidebar(array(
   'name' => 'jobb-sáv',
   'description' => 'Jobb oldali oldalsáv',
   'before_widget' => '<div class="doboz">',
   'after_widget' => '</div>',
   'before_title' => '<div class="doboz_cim">',
   'after_title' => '</div>'
));
?>


Egy másik problémám, hogy több oldalsávot szeretnék, és nem találtam rá egyértelmű leírást, hogy hogyan csináljam. Addig jutottam el, hogy sidebar-secound.php a második oldalsáv (persze a secound tetszés szerint változtatható), és ennek megfelelőnek kell lennie a függvénynek is, tehát:
Kód:
<?php get_sidebar('secound'); ?>

De sehol nem találok utalást a functions.php-ben található "register_sidebar()" függvényre.

Tudtok segíteni legalább az egyik kérdésemben?


pén. dec. 06, 2013 22:02
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Született egy áthidaló megoldás. Van a 3-as verzióból is újabb (3.5.8.1), az köztes megoldásnak tökéletes. Jól csinálja az adatbázis másolatot a nézetekkel együtt, és az eredmény táblák is rendesen megjelennek. Miért nem ezzel kezdtem...
8) 8) 8)


szer. dec. 04, 2013 10:53
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
PHPMyAdmin hibával küzdök. Jelenleg a 3-as verziót használjuk az adatbázisaink karbantartására, de ennek sajnos van egy olyan hibája, hogy rosszul kezeli a nézeteket. Pl. ha másolatot készítek egy adatbázisról, akkor az eredeti adatbázisban akar létrehozni új nézetet, a másolat adatbázis nevével. Meg is csinálja, aztán a másodiknál kiakad, hogy már van ilyen. Ez nem túl jó. Gondoltam lecserélem a 4-es verzióra. Na ez már jól csinálja a másolatot, csakhogy ez meg egyes műveleteknél hibásan jeleníti meg az eredményt. Megcsinálja jól, csak így nem látom ha valami hiba történik. A karakterek helyett csak a kódjuk jelenik meg. Nem tudtam ezzel mit kezdeni, hiába állítok bármilyen karakterkészletet, az nem befolyásolja. Lehet ezen segíteni valahogy?

PMA3:
Kép

PMA4:
Kép


szer. dec. 04, 2013 9:44
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
kito írta:
Ezt már én is próbáltam (bocs, ezt leírhattam volna előzőleg is), és minden url-re status 0-át ad vissza.
Elvileg a böngészők miatt van, mert ez egy védelmi dolog.

Védelem az van, de nem kell betölteni a tartalmat (HEAD-nél nincs is).
Nekem ez a script jól működik:
Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC
 "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
 "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>URL teszt</title>
<script type="text/javascript">

function UrlExists(url, callback) {
  var http = new XMLHttpRequest();
  http.open('HEAD', url, false);
  http.onreadystatechange = function() {
    if (this.readyState == this.DONE) {
      callback(this.status != 404);
    }
  };
  try { http.send(); }
  catch(error) { }
}

TestCallback = function(x) {
  if (x) alert('Van ilyen');
  else alert('Nincs ilyen');
}

UrlExists('http://index.hu/', TestCallback);
UrlExists('http://index.hu/nincsisilyen.html', TestCallback);

</script>
</head>
<body>
</body>
</html>


kedd okt. 22, 2013 13:34
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Elvileg a HTTP protokoll HEAD parancsa erre való.
Én egy ilyet találtam, de nem próbáltam még ki.
Kód:
function UrlExists(url, callback)
{
    var http = new XMLHttpRequest();
    http.open('HEAD', url);
    http.onreadystatechange = function() {
        if (this.readyState == this.DONE) {
            callback(this.status != 404);
        }
    };
    http.send();
}
A callback helyére elvileg egy helyben beszúrt függvény kell, hasonlóan mint a jQuery-nél.
Szerintem valami ilyesmi:
Kód:
UrlExist('http://lilaliba.hu/', function(x) {
  if (x) alert('Van ilyen');
  else alert('Nincs ilyen');
});


hétf. okt. 21, 2013 20:37
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Asszem már értem, köszönöm a segítséget :)


vas. okt. 20, 2013 18:32
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Global függvény?
Van egy $GLOBALS nevű tömb, ami a globális változókat tárolja, illetve van a global kulcsszó, ami a $GLOBALS használata nélkül is elérhetővé tesz változókat egy függvényen belül (nem hoz létre azonos nevű lokális változót).


szomb. okt. 19, 2013 21:20
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Mit jelent a global függvény a php fájlban? Sokat találkozom vele, próbáltam is utána nézni, de az angol magyarázatból meg nem sokat értek:S


szomb. okt. 19, 2013 18:31
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Értem, kösz :D


pén. okt. 11, 2013 14:28
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Ezekkel nem igazán kell foglalkozni, nyugodtan kikapcsolhatod őket a php.ini-ben.
Kód:
error_reporting = E_COMPILE_ERROR|E_ERROR|E_CORE_ERROR


pén. okt. 11, 2013 9:48
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
http://www.wampserver.com/en/
És mivel most gépnél vagyok, csináltam neked egy képet a hibáról:
Kép


pén. okt. 11, 2013 8:41
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04
Hozzászólások: 2259
Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
No, akkor most valamilyen all-in-one csomagot raktál fel, mint a xampp vagy kézzel mind a hármat?


pén. okt. 11, 2013 1:35
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Squito írta:
Milyen hibát jelez? Mellesleg ne pakkokat telepíts, hanem a szentháromságot kézzel.


Csak szólok, hogy a "szentháromságot" telepítettem fel, ezért írtam, hogy WAMP :)
Egyébként is a WANP-al már máskor is volt bajom, ezért is töröltem, csak most úgy gondoltam, felteszem, hogy próbálkozhassak a számkeverővel.

Most értem haza az iskolából, így most nem tudok infót adni a hibáról.


csüt. okt. 10, 2013 19:48
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Elektromann írta:
Egész jó ez a script, kösz a segítséget :)
Én csak egyet nem értek, hogy a WAMP miért jelez hibát, mikor szerveren rendesen működik :?

Azért, mert más a beállítása a két szervernek.
Próbáld így, bár a működést érintően sok jelentősége nincs. :)
Kód:
function kever($min,$max,$darab){
  $tomb = array();
  while (count($tomb) < $darab) {
    do $n = rand($min,$max);
    while (in_array($n,$tomb));
    $tomb[] = $n;
  }   
  return $tomb;
}


szer. okt. 09, 2013 11:44
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04
Hozzászólások: 2259
Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Milyen hibát jelez? Mellesleg ne pakkokat telepíts, hanem a szentháromságot kézzel.


szer. okt. 09, 2013 11:02
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Egész jó ez a script, kösz a segítséget :)
Én csak egyet nem értek, hogy a WAMP miért jelez hibát, mikor szerveren rendesen működik :?


szer. okt. 09, 2013 11:00
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Ilyesmi? Ez egy tömböt ad vissza, benne a számokkal.
Kód:
function kever($min,$max,$darab){
  while (count($tomb) < $darab) {
    do $n = rand($min,$max);
    while (in_array($n,$tomb));
    $tomb[] = $n;
  }   
  return $tomb;
}

print_r( kever(1,50,5) );


szer. okt. 09, 2013 7:53
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04
Hozzászólások: 2259
Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Vagy vackor kolléga scriptjét használod vagy beküldöd a számokat egy tömbbe és a tömböt megkevered array_rand-al.


kedd okt. 08, 2013 21:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Na igen, elfették a figyelmem a PC-ről, így a lényeg lemaradt :?
Én egy olyan scriptet akartam csinálni, ami a számokat keveri 1 és 50 között. Egyszer már csináltam hasonlót, és ezt a scriptet használtam benne, bár ott betűket is kevertem, és valószínű, hogy pont az a rész maradt le, ami nekem kellene. Az a baj, hogy a régi scriptem nagyon hosszú, és több részből all. Tudtok segíteni, hogy hogyan kell egy olyan scriptet írni, ami a számokat keveri?


kedd okt. 08, 2013 20:55
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Egy betűkeverést én így csinálnék - feltéve ha egyáltalán ez a cél:
Kód:
<?php
function kever($k){
  while (strlen($k) > 0) {
    $n = rand(0,strlen($k)-1);
    $c = substr($k,$n,1);
    $k = substr_replace($k,"",$n,1);
    $szoveg .= ($szoveg)? ", ".$c : $c;
  }
  return $szoveg;
}

echo kever("kaméleonkutató");
?>


kedd okt. 08, 2013 8:43
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04
Hozzászólások: 2259
Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
A kever függvényed egy paramétert kezel, te pedig kettőt adsz át. Ebből a kettőből lekezeli az elsőt, vagyis az 1-et.
Kód:
substr($k,rand(0,strlen($k)-1),1);
A $k mindig 1 lesz (mindig azt adod át), ergo az strlen is 1-et fog visszaadni. Namost a rand 0 és 0 között keres egy véletlenszerű értéket - ami 0 lesz -, vagyis a $k (aminek a tartalma 1) változóból kiolvassa a 0. indexen álló karaktert, ami 1. Ezt 5x megismétli. Mindemellett a script ha stringet adsz neki, akkor a string karakterei közül véletlenszerűe fog választani, vagyis lehet, hogy a string egy-egy eleme többször is szerepelni fog. Ha visszatevés nélkül akarsz választani, akkor a rand függvény által generált számot mindig el kell tárolnod egy tömbben, persze csak az után, ha kiderült, hogy az a szám még nem szerepel a tömbben.


kedd okt. 08, 2013 7:44
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Mi a probléma? Mit kéne csinálni?
A kever() függvényed a $k string egy véletlenszerűen kiválasztott karakterét adja vissza. Mivel ezt kever(1,50) formában használod, a $k=1 értékből mi mást tudna kiválasztani, mint az 1-est. Ráadásul a második paraméternek (50) nincs is funkciója.


hétf. okt. 07, 2013 22:07
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Kód:
<?php
function kever($k){
  return substr($k,rand(0,strlen($k)-1),1);
}

$sor = 0;
$szoveg = "";
$veg = false;

while(!$veg){
  if (!$szoveg) $szoveg = kever(1,50);
  else $szoveg = $szoveg.", ".kever(1,50);
 
  $sor = $sor + 1;
  if($sor == 5) $veg = true;
}
echo $szoveg;
?>


Miért nem működik?
Ha elindítom a php-t, 5db 1-est ír ki. Ha viszont betűket használnék, rendesen működne. Mi lehet a gond?


hétf. okt. 07, 2013 18:11
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04
Hozzászólások: 2259
Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Rendben. Ha kell, akkor szólj.


hétf. szept. 30, 2013 15:11
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30
Hozzászólások: 1270
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
:)
Csak mert én úgy emlékszem, hogy azt mondtad, nem működik a .hu domain a szeródon...
De ha működik, és neked nem gond, lehet, kérek tőled majd később egy max. 10 Gb-osat.


hétf. szept. 30, 2013 14:46
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04
Hozzászólások: 2259
Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
Hozzászólás Re: Webszerkesztés- segítség.
Már váltottam másikra. Amúgy az előzőn is működött.


hétf. szept. 30, 2013 14:35
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1004 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség