|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Re: Xp alatt letiltás, help!
Idézet: mert sok gépről van szó...valahogy a registry-ben bizonyos file-típusokat le lehetne tiltani,hogy ne lehessen őket futtatni,lejátszani Erre találták ki a szervert és a jogosultságok kiosztását..Nem minden gépen kell szerkesztened a registryt..bár ki tudja, lehet hogy win alatt kellene egy fejesvonalzót vinned magaddal és a körmére koppintani,hátha valaki mégis beletúr..de többnyire annyira nem ügyesek egy cégnél még a házi rendszergazdák sem-mert ők sem ellenségei maguknak-volt ilyenem.Annyit mondtam csak neki ha ilyen ügyes volt,akkor vissza is tudja csinálni mert nekem egy napomba telik,amit vagy ő fizet ki zsebből vagy megy másik céghez, mert én simán kiszámlázom mint felhasználói hibát,hiszen kifutottam a határidőből..-de az már a naplózásból is látszik, hogy ki mikor milyen jogosultsággal indította a Pucér Mosómedvék videót melyik gépről stb jogokat.A szerverről annyira korlátozhatsz,hogy pl: max terminálon begépelheti a hellót..majd a megjelenik a most már kikapcsolhatja a gépet felirat..és hogy miért nem végezte el a munkáját az is ott van a naplófájlban időre pontosan.
|
kedd nov. 06, 2012 21:49 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Sorry, odalett az egész amit a telefonon bepötyögtem. Megismételni már nincs türelmem, és nem lennen ugyanaz.
|
szomb. nov. 03, 2012 22:54 |
|
|
tkabai
vas-tag
|
Igazából arra gondoltam,hogy talán valahogy a registry-ben bizonyos file-típusokat le lehetne tiltani,hogy ne lehessen őket futtatni,lejátszani. Pl. avi, mkv,mp3...stb. Játékoknál pedig pl. sol.exe (pasziánsz). Internet nincs a gépeken így max pendrive-ról tudnának új dolgokat bevinni,esetleg azt is v.hogy letiltani,hogy usb meghajtókat ne kezeljen a rendszer. Amúgy az usb a munkához szükséges tehát teljesen nem lehet letiltani. De úgylátom lehetetlen dologra akartam vállalkozni, a bébiőr programok felejtősek,mert sok gépről van szó,így mindegyikre telepítgetni ,konfigurálni elég macera.
|
szomb. nov. 03, 2012 18:15 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
És távolítsd el az összes netböngészőt JAVAstól Flashestől ! Ja igen, meg az excel-wörd párost is (igen, már ezekben is kaptam flash alapú játékot és beágyazott videót)
tkabai! Kicsit határozottabban meg tudnád fogalmazni, mire kell a gép?
|
pén. nov. 02, 2012 20:13 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Attól, hogy nem gyereknek kell, még úgy néz ki. Ezért mindentől függetlenül még egy bébiőr programmal jutnál a legközelebb szerintem. Annak ellenére, hogy nem ismerem ezeket közelről. Azért az túl általános, hogy játékot en bloc ne lehessen. Hasonlóan a video is, mert még a fájl összerendeléseket törölheted is, de ha egy telepített videolejátszó programból direkt megnyitja, úgy még lehet. Vagy mi legyen a pendrive-ról futtatható portable programokkal? Az tuti, hogy egy korlátozott jogú fiókkal kell kiindulni, meg kell nézni, hogy mire lehet jutni a biztonsági házirend beállításával. Ne legyen telepítve semmi, amit nem akarsz, a user meg ne telepíthessen semmit. Plusz még a bébiőr program korlátozásai. Valahogy így, de nekem kicsit túl általánosnak és nagy falatnak tűnik. Ettől még összejöhet.
|
pén. nov. 02, 2012 13:33 |
|
|
tkabai
vas-tag
|
Xp alatt letiltás, help!
Hogy lehet letiltani a videó lejátszást win xp-n? Ha azt szeretném elérni,hogy egy gépen ne lehessen filmeket és zenéket lejátszani semmilyen szoftverrel és játékot futtatni sem, akkor ezt hogy lehet megoldani? Valahogy letiltani a registry-ben,vagy más módon,van-e rá lehetőség? De nem ilyen bébiőr programok kellenek,mert nem gyerek "ellen" kell bevetnem.
Köszi!
|
csüt. nov. 01, 2012 23:02 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|