Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 01, 2024 2:34

Hozzászólás a témához  [ 47 hozzászólás ] 
Bluetooth headset láma kérdés 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
BrOnZ írta:
Macika írta:
őszintén szólva nálam (vállalom) a telefon kategóriába a Motorola még nem tartozik bele. De a változás korában vagyok ;)
Sebaj, majd belejössz... :) "Egyszerűbb" telefonból telefont gyártani, mint pl. gumicsizmából... ;) De mint tudjuk: ízlések és pofonok... Na akkor kezdhetek kísérletezni. :roll: Mert még egy kihangosítót azért nem fogok beszerelni. Hogy mi a fenéért nem lehet egy készülékbe két kártyát tenni...

nah, autós kihangosítót még nem is, de BT dongle próbáltam és az kísérletem szerint képes egyidőben két KÉSZÜLÉKKEL (nem nokija és nem motorolaj) kommunikálni.

Tehát T68-el netezek, miközben a gx-25-öm manipulálom.

Ez a példa azért nem jó,mert az esetedben 2 különböző profilt használsz(net=DUN v. BT serial port; telefon mahináció= OBEX file transfer v. infomation exchange).

Az S55 esetében kb. ~5 perc után pittyeg a headset, hogy szabad, viszont amíg fennáll a kapcsolat, addig a BT serial port és a DUN sem használható egy másik eszköz által.

hétf. márc. 06, 2006 10:22
Profil Privát üzenet küldése YIM
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Kellene ismerni a lelkivilágukat.

Valami oka lehet, hogy a BT-szabvány 'atyja' a (S)E is felhagyott az 'eleresztős' telefonok gyártásával és csak ragaszkodósakat gyárt (a T610 óta az összes SE ilyen). Végig kéne próbálgatni S55-tel, S65-tel, D500/D600-zal, stb. hogy azok hogyan viselkednek.

Szerintem azok a telefonok, amik mindenáron profilhoz akarják kötni a hordozható kihangosító BT eszközt, egytől-egyig nem "eleresztősek". A sokat emlegetett Ericsson készülékekben a BT füles még nem számít tartozéknak, csakis a vezetékes headset és az autós kihangosító (és gondolom ebből sem a BT-s verzió).
A sok új telcsi pedig (szintén csak gondolat), azért nem ereszti el a telefont, hogy a használó hangparancsokat adhasson számára (hívás, jegyzet, stb...). Ez persze nem rossz, csak zavaró, mert nem adják meg az embernek a választás lehetőségét.
A Nokiák kezdettől fogva az utóbb említett módon működnek és igen a kérdés, hogy a többi gyártó miként értelmezte a BT szábvány ide vonatkozó előírásait (Headset és HandsFree profile).
Örülök, hogy ennyieknek felkeltette ez a téma az érdeklődését! ;-)

Üdv: Gabesz

hétf. márc. 06, 2006 10:18
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Macika írta:
õszintén szólva nálam (vállalom) a telefon kategóriába a Motorola még nem tartozik bele. De a változás korában vagyok ;)
Sebaj, majd belejössz... :) "Egyszerûbb" telefonból telefont gyártani, mint pl. gumicsizmából... ;) De mint tudjuk: ízlések és pofonok... Na akkor kezdhetek kísérletezni. :roll: Mert még egy kihangosítót azért nem fogok beszerelni. Hogy mi a fenéért nem lehet egy készülékbe két kártyát tenni...

nah, autós kihangosítót még nem is, de BT dongle próbáltam és az kísérletem szerint képes egyidőben két KÉSZÜLÉKKEL (nem nokija és nem motorolaj) kommunikálni.

Tehát T68-el netezek, miközben a gx-25-öm manipulálom.

vas. márc. 05, 2006 20:57
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
őszintén szólva nálam (vállalom) a telefon kategóriába a Motorola még nem tartozik bele. De a változás korában vagyok ;)
Sebaj, majd belejössz... :) "Egyszerűbb" telefonból telefont gyártani, mint pl. gumicsizmából... ;) De mint tudjuk: ízlések és pofonok... Na akkor kezdhetek kísérletezni. :roll: Mert még egy kihangosítót azért nem fogok beszerelni. Hogy mi a fenéért nem lehet egy készülékbe két kártyát tenni...

vas. márc. 05, 2006 18:27
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Macika írta:
AMennyiben 2 db T68m vagy 2 db T39 lenne a zsebedben, akkor bizton számíthatnál rá, hogy egymás után működne a dolog, külső beavatkozás nélkül. De mivel a mostani BT-s telefonok nem 'eresztik el' az egyszer felépített kapcsolatot...
Hümmm... Ez honnan tudható, hogy melyik telefon "eleresztős"? Azt észrevettem, hogy a V3-nál pl. ha hívást kap, akkor először a telefon csöng, majd megkésve megszólal a kihangosító. Nem képzelhető el, hogy ez egyfajta "szundi" üzem, hogy más eszköz is megszólalhasson? Vagy csak hallucinálok?
Nem tudom pontosan, őszintén szólva nálam (vállalom) a telefon kategóriába a Motorola még nem tartozik bele. De a változás korában vagyok ;)

Kellene ismerni a lelkivilágukat.

Valami oka lehet, hogy a BT-szabvány 'atyja' a (S)E is felhagyott az 'eleresztős' telefonok gyártásával és csak ragaszkodósakat gyárt (a T610 óta az összes SE ilyen). Végig kéne próbálgatni S55-tel, S65-tel, D500/D600-zal, stb. hogy azok hogyan viselkednek.

vas. márc. 05, 2006 17:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
AMennyiben 2 db T68m vagy 2 db T39 lenne a zsebedben, akkor bizton számíthatnál rá, hogy egymás után működne a dolog, külső beavatkozás nélkül. De mivel a mostani BT-s telefonok nem 'eresztik el' az egyszer felépített kapcsolatot...
Hümmm... Ez honnan tudható, hogy melyik telefon "eleresztős"? Azt észrevettem, hogy a V3-nál pl. ha hívást kap, akkor először a telefon csöng, majd megkésve megszólal a kihangosító. Nem képzelhető el, hogy ez egyfajta "szundi" üzem, hogy más eszköz is megszólalhasson? Vagy csak hallucinálok?

vas. márc. 05, 2006 17:25
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Jackie írta:
...feljebb már le van írva...
Na ez az, hogy nincs... Megpróbálom mégegyszer. Szóval az rendben van, hogy beszállok az autóba két db. telefonnal. Gyújtás bekapcsol, mindkét telefon kapcsolódik(?) -előzetes párosítás után- a BT carkit-hez.

Mondjuk hívást fogadok a pannonos készülékemmel, a kihangosító felveszi dumáltam, majd bontom a hívást. Kis idő múlva hívját a t-mobájlos számomat. Ekkor felveszi-e a kihangosító? Beszélgetés után bontás. Majd én akarok hívni megint a pannonos készülékről. Ez vajon működik-e? Tehát ha egyszerre két telefon van a zsebemben, az a BT carkit szempontjából "egyidejűnek" számít-e? Ha egyszerre csak egy kapcsolódhat, akkor melyik élvez prioritást? Szóval ezek a kérdések izgatnak. Azt gondolom, hogy egyszerre egy időben nem fog két telefont kihangosítani. Tehát az "egyidejűség" definícióját nem értem. Talán így világosabb a kérdés.

Összegezve: Két telefonom van, és egy kihangosítóm. Felváltva használható-e, vagy egy úton, csak az egyik telefon hangosítható és a másik csak kézből használható?

Na ennél jobban már nem tudom körülírni :) Tehát nem egy telefon - több BT eszköz a nyűgöm, hanem -norvégul,- pont fjordítva...
Nem is egy telefon több BT-egység, hanem egy kihangosító, több telefon, értettem.
De ez is pont ugyanaz, a kapcsolat a kihengosító és a telefonok között pont ugyenez, mint a telefon és a BT-eszközök között. Hiszen a kihangosító szemszügéből nézve a telefonok is BT-eszközök ;)

Azért számít a BT-kihangosító szempontjából egyidejűségnek, mert egyidejű kapcsolat kell hozzá (tudom, azért mert csak :))...

AMennyiben 2 db T68m vagy 2 db T39 lenne a zsebedben, akkor bizton számíthatnál rá, hogy egymás után működne a dolog, külső beavatkozás nélkül. De mivel a mostani BT-s telefonok nem 'eresztik el' az egyszer felépített kapcsolatot, ezért amelyik először kapcsolódik, az kitöltötte az egyidőben kapcsolódható mobilkészülék maximális számát (1). Onnantól kezdve más készüléknek arrafelé nincs keresnivalója. Ahogy lemerül, kikapcsol, stb., abban a pillanatban viszont belép a másik a helyére.

vas. márc. 05, 2006 17:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jackie írta:
...feljebb már le van írva...
Na ez az, hogy nincs... Megpróbálom mégegyszer. Szóval az rendben van, hogy beszállok az autóba két db. telefonnal. Gyújtás bekapcsol, mindkét telefon kapcsolódik(?) -előzetes párosítás után- a BT carkit-hez.

Mondjuk hívást fogadok a pannonos készülékemmel, a kihangosító felveszi dumáltam, majd bontom a hívást. Kis idő múlva hívját a t-mobájlos számomat. Ekkor felveszi-e a kihangosító? Beszélgetés után bontás. Majd én akarok hívni megint a pannonos készülékről. Ez vajon működik-e? Tehát ha egyszerre két telefon van a zsebemben, az a BT carkit szempontjából "egyidejűnek" számít-e? Ha egyszerre csak egy kapcsolódhat, akkor melyik élvez prioritást? Szóval ezek a kérdések izgatnak. Azt gondolom, hogy egyszerre egy időben nem fog két telefont kihangosítani. Tehát az "egyidejűség" definícióját nem értem. Talán így világosabb a kérdés.

Összegezve: Két telefonom van, és egy kihangosítóm. Felváltva használható-e, vagy egy úton, csak az egyik telefon hangosítható és a másik csak kézből használható?

Na ennél jobban már nem tudom körülírni :) Tehát nem egy telefon - több BT eszköz a nyűgöm, hanem -norvégul,- pont fjordítva...

vas. márc. 05, 2006 16:44
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Nem fülesről van szó, hanem kihangosítóról, ami ugye energia ellátásban nem tekinthető "kompatibilisnek" egy akkus headsettel, másrészt a kihangosító egyfajta "szerver" funkcióját célozta a kérdésem... Ráadásul nem elméleti, hanem tapasztalati alapú válaszokat vártam. De biztosan rosszul fogalmaztam, azért nem volt érthető. De azért köszönöm a segítséget...
Naszóval.

A BT-rendszereknél a 8 különböző BT-eszközzel való kapcsolódás azt jelenti valójában, amit jelent, 8 KÜLÖNBÖZŐ eszközzel való kapcsolódást. Tehát egyszerre, EGY IDŐBEN 1 db füles, 1 db műhódvevő, 1 db BT-dongle(OBEX), 1 db SE kisautó, és itt kifogytam, nincs ötletem, mi lehet még, hogy kiteljen a 8. Egy biztos, két AZONOS eszközzel NEM fog kapcsolatot létesíteni egyidőben, és ez nem csak energiatakarékossági okokra vezethető vissza.

vas. márc. 05, 2006 16:08
ezüst tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:

Majdnem 40 hozzászólással elég szomorú, hogy nem érted meg a kérdés lényegét...

Ezen a fórumon 40 :wink:

BrOnZ írta:
Nem fülesről van szó, hanem kihangosítóról, ami ugye energia ellátásban nem tekinthető "kompatibilisnek" egy akkus headsettel, másrészt a kihangosító egyfajta "szerver" funkcióját célozta a kérdésem... Ráadásul nem elméleti, hanem tapasztalati alapú válaszokat vártam. De biztosan rosszul fogalmaztam, azért nem volt érthető. De azért köszönöm a segítséget...

Mondjuk: ezt a fajta reagálást pont nem egy olyan embertől vártam volna el, aki antenna nélkül akart rádió műsort venni és hallgatni... Bocs: én kérek elnézést. ;)

Sajnálom, hogy bántónak érezted vagy félreértetted, pedig tényleg csak tájékoztató jellegű akart lenni, hogy feljebb már le van írva. Mivel én is félreértettem és ez vasárnap reggel elnézhető:D, részemről lezárva.
A rádiózásról még annyit, hogy ezelőtt még nem használtam BT (én kérek elnézést :) ) ezért nem tudtam...

vas. márc. 05, 2006 15:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Jackie írta:
Majdnem 3000 hsz-al elég szomorú, hogy nem olvasol többet :? Kicsivel feljebb le van írva, hogy mi mivel és mennyi megy...

Sõt, most nézem, hogy a topicnyitó is ezzel kezdi.
Majdnem 40 hozzászólással elég szomorú, hogy nem érted meg a kérdés lényegét... Most nézem: a topicnyitó sem ezzel kezdte... :wink:

Nem fülesrõl van szó, hanem kihangosítóról, ami ugye energia ellátásban nem tekinthetõ "kompatibilisnek" egy akkus headsettel, másrészt a kihangosító egyfajta "szerver" funkcióját célozta a kérdésem... Ráadásul nem elméleti, hanem tapasztalati alapú válaszokat vártam. De biztosan rosszul fogalmaztam, azért nem volt érthetõ. De azért köszönöm a segítséget...

Mondjuk: ezt a fajta reagálást pont nem egy olyan embertõl vártam volna el, aki antenna nélkül akart rádió mûsort venni és hallgatni... Bocs: én kérek elnézést. ;)

ez a kérdés már bennem is felmerült, főleg a kimenő hívások tekintetében.

vas. márc. 05, 2006 14:29
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jackie írta:
Majdnem 3000 hsz-al elég szomorú, hogy nem olvasol többet :? Kicsivel feljebb le van írva, hogy mi mivel és mennyi megy...

Sőt, most nézem, hogy a topicnyitó is ezzel kezdi.
Majdnem 40 hozzászólással elég szomorú, hogy nem érted meg a kérdés lényegét... Most nézem: a topicnyitó sem ezzel kezdte... :wink:

Mondjuk: ezt a fajta reagálást pont nem egy olyan embertől vártam volna el, aki antenna nélkül akart rádió műsort venni és hallgatni... Bocs: én kérek elnézést. ;)

vas. márc. 05, 2006 12:21
platina tag

Hozzászólás 
De ez BT láma kérdéses topik. Itt mindenki lehet büntetlenül láma BT kérdésekben, újra és újra. ;D
Legyél Te is láma, és ne vegyél észre itt ilyen dolgokat. :lol:

vas. márc. 05, 2006 11:59
ezüst tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Na még egy láma kérdés... Adott egy BT kihangosítós autó, zsebben egy BT-s telefon. Gyújtás ráad, azonnal konnektál a telefonnal és gyönyörűen "kihangosít". De!!! Mi van akkor, ha a zsebben két telefon van? Mindkettő felcsatlakozik? (A BT kihangosító elvileg 8-ig tudja) És ha igen, akkor mindkettő tud ezen hívást fogadni? (természetesen nem egyszerre) És ha az egyiken vége a hívásnak és a másik csörög azt is felveszi? Hívás kezdeményezésnél is ugyanez a helyzet?

Sőt, most nézem, hogy a topicnyitó is ezzel kezdi.

vas. márc. 05, 2006 11:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na még egy láma kérdés... Adott egy BT kihangosítós autó, zsebben egy BT-s telefon. Gyújtás ráad, azonnal konnektál a telefonnal és gyönyörűen "kihangosít". De!!! Mi van akkor, ha a zsebben két telefon van? Mindkettő felcsatlakozik? (A BT kihangosító elvileg 8-ig tudja) És ha igen, akkor mindkettő tud ezen hívást fogadni? (természetesen nem egyszerre) És ha az egyiken vége a hívásnak és a másik csörög azt is felveszi? Hívás kezdeményezésnél is ugyanez a helyzet?

vas. márc. 05, 2006 9:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Na ismét egy kérdés, a BT ugyanaz (hs-26w). Próbáltam összehozni a laptoppal, de nem ment :( Gondoltam a bejövö hangokat majd azon hallatom... A BT-eszközök kezelő természetesen megtalálja, de a tulajdonságokra kattintva keresi a szolgáltatásokat, és ott nem talál semmit... Ezek szerint nem használhatom fejhallgatóként? :roll:

kedd feb. 28, 2006 22:12
platina tag

Hozzászólás 
És milyen telefonnal? Vagy számítógéppel használják a barátaid?

Én egyetlen konkrét példát találtam, egy mobilarénás tesztben egy Samsung i300-at párosítottak össze és használtak egy Motorola HT820 sztereó BT headsettel:
http://www.mobiltelefonok.hu/aa/ht820.html

hétf. feb. 27, 2006 11:52
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Trabi TM írta:
Macika írta:
Van már sztereo BT headset?

Hát már vagy egy éve... :wink:

De mostmár itthon is kapható egy ideje pl ez is: http://www.mobiltelefonok.hu/uj/termekek/1/10502.jpg
Bocsi, pontatlanul fogalmaztam, azt tudtam, hogy tervezik kint megjelentetni, de hogy itthon is volna már, arra vonatkozott volna a kérdésem.
Kíváncsi lennék a hangminőségére egy ilyennek.
Na meg hogy mely telefonok is támogatják a BT 2.0-t.

Árban nem olyan vészes a BT sztereo füles, kíváncsi vagyok a hangjára nagyon, hiszen a korábbi BT 1.1/1.2 nem nagyon volt képes olyan hangminőség átvitelére, hogy az embernek olyan perverzió jusson az eszébe, mint a zenehallgatás...

Említett Motorola sztereo füles, van sok barátomnak és nagyon meg vannak vele elégedve. Zenét is szoktak vele hallgatni!

hétf. feb. 27, 2006 11:30
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Macika írta:

De mostmár itthon is kapható egy ideje pl ez is: http://www.mobiltelefonok.hu/uj/termekek/1/10502.jpg
Bocsi, pontatlanul fogalmaztam, azt tudtam, hogy tervezik kint megjelentetni, de hogy itthon is volna már, arra vonatkozott volna a kérdésem.
Kíváncsi lennék a hangminőségére egy ilyennek.
Na meg hogy mely telefonok is támogatják a BT 2.0-t.

Árban nem olyan vészes a BT sztereo füles, kíváncsi vagyok a hangjára nagyon, hiszen a korábbi BT 1.1/1.2 nem nagyon volt képes olyan hangminőség átvitelére, hogy az embernek olyan perverzió jusson az eszébe, mint a zenehallgatás...

hétf. feb. 27, 2006 3:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:

hétf. feb. 27, 2006 0:09
Moderátor

Hozzászólás 
Jackie írta:
Köszönöm a felvilágosítást :) Bár én se ma kezdtem, de azért idővel tanul az ember. Én arra mertem gondolni, hogy a headsetben lehet valami elektronika, ami által létrejöhet a rádiózás ohne vezeték... Ezekszerint nem :cry:
Az elektronika az benne van a telóban, csak kell neki egy - a hullámhossznak megfelelő hosszúságú - drótdarab.

vas. feb. 26, 2006 22:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Jackie írta:
Rosszul gondoltam, hogy vezeték nélkülivel is kéne mennie? :roll:
Rosszul. De nem gondoltad. Mert ha gondolkoztál volna, akkor rájöttél volna, hogy antenna nélküli antennát és zsinór nélküli zsinórt még nem láttál. :)

A mobiltelefonok belseje hivatalból teljesen zajszűrtre van árnyékolva. Belül elhelyezni BÁRMILYEN - nem GSM/BT/WLAN frekin működő - analóg antennát LEHETETLEN.

Emiatt van szükség (antennaként működni képes) külső vezeték csatlakoztatására. A rádiós mobiloknál is és az új, földi sugárzású digitális TV-vevő mobiloknál is.

Köszönöm a felvilágosítást :) Bár én se ma kezdtem, de azért idővel tanul az ember. Én arra mertem gondolni, hogy a headsetben lehet valami elektronika, ami által létrejöhet a rádiózás ohne vezeték... Ezekszerint nem :cry:

vas. feb. 26, 2006 22:32
Moderátor

Hozzászólás 
Hardside írta:
Ha már BT, és lámaság, akkor én is kérdeznék:

Kapható jelenleg olyan mp3 képes telefon, ami sztereóban ki tudja küldeni a zenét egy sztereó BT headsetre? Pl. a 6270 tudja ezt?
AlBundy írta egy másik topicban, hogy ehhez egy bizonyos A2D profil szükséges, amit pl. az N70-ből kihagytak.
Van már ezt tudó készülék?

vas. feb. 26, 2006 22:27
platina tag

Hozzászólás 
Ha már BT, és lámaság, akkor én is kérdeznék:

Kapható jelenleg olyan mp3 képes telefon, ami sztereóban ki tudja küldeni a zenét egy sztereó BT headsetre? Pl. a 6270 tudja ezt?
AlBundy írta egy másik topicban, hogy ehhez egy bizonyos A2D profil szükséges, amit pl. az N70-ből kihagytak.
Van már ezt tudó készülék?

vas. feb. 26, 2006 21:39
Moderátor

Hozzászólás 
cooler21 írta:
Macika írta:
Le is van írva a telóban is magyarázatnak, hogy az energiatakarékos üzemmód azt akadályozza meg, hogy egynél több BT-eszközzel kommunikálhasson egyidejüleg (nem energiatakarékos módban 8-at tud egyszerre kezelni, 8x-os fogyasztást okozva ezzel).
De azt az egyet nem engedi el X idő után sem.
Nem úgy, mint a T39/R520/T68m/T68i meg más BT-képes teló, pl. a HP6340-es PDA telóm...
részben értem. ezek szerint viszont nem energia takarékos üzemmódban tudja kezelni a 8-at?
Igen, egyszerre. De nekünk fordítva kéne, hogy 'elengedje' azt az egyet, amit kezel. Azért, hogy mások is tudják használni. És csak akkor kösse megint magához, amikor közvetlenül szüksége van rá.

vas. feb. 26, 2006 20:08
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Le is van írva a telóban is magyarázatnak, hogy az energiatakarékos üzemmód azt akadályozza meg, hogy egynél több BT-eszközzel kommunikálhasson egyidejüleg (nem energiatakarékos módban 8-at tud egyszerre kezelni, 8x-os fogyasztást okozva ezzel).
Nem úgy, mint a T39/R520/T68m/T68i meg más BT-képes teló, pl. a HP6340-es PDA telóm...
részben értem. ezek szerint viszont nem energia takarékos üzemmódban tudja kezelni a 8-at?

vas. feb. 26, 2006 16:15
Moderátor

Hozzászólás 
cooler21 írta:
Macika!

a k750i/w800i az LR1C 004 tudja az energia takrékos üzemmódot.
Az más.
Azt a későbbi szoftok is tudják.

vas. feb. 26, 2006 16:04
Moderátor

Hozzászólás 
Jackie írta:
Rosszul. De nem gondoltad. Mert ha gondolkoztál volna, akkor rájöttél volna, hogy antenna nélküli antennát és zsinór nélküli zsinórt még nem láttál. :)

A mobiltelefonok belseje hivatalból teljesen zajszűrtre van árnyékolva. Belül elhelyezni BÁRMILYEN - nem GSM/BT/WLAN frekin működő - analóg antennát LEHETETLEN.

Emiatt van szükség (antennaként működni képes) külső vezeték csatlakoztatására. A rádiós mobiloknál is és az új, földi sugárzású digitális TV-vevő mobiloknál is.

vas. feb. 26, 2006 15:59
platina tag

Hozzászólás 
Macika!

a k750i/w800i az LR1C 004 tudja az energia takrékos üzemmódot.

vas. feb. 26, 2006 15:53
arany tag

Hozzászólás 
Senkinek nincsen hozzászólása ahoz amit írtam!?

pén. feb. 24, 2006 18:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jackie írta:

Hát elvileg az lehet a hiba, hogy a rádió a madzagos füles madzagját használja antennának.

csüt. feb. 23, 2006 21:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem meg olyan gondom van, hogy van egy 6230 és egy hs-26w, de így nem akar menni a rádió :cry: Naívan azt hittem, hogy ez is tartozék (hiszen az), de amikor be akarom kapcsolni a rádiot, akkor azt irja, hogy csatlakoztassak egy tartozékot. Vezetékes headsettel megy rendesen. Rosszul gondoltam, hogy vezeték nélkülivel is kéne mennie? :roll:

csüt. feb. 23, 2006 21:52
arany tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Miért kell így elcseszni, ha valami megy?

Ha még kell mindezek után megerősítés... Szóval én is ezért indultam el retro irányba. A telóim (E T39 és 2x SE T68i) egytől-egyig kicsöngetik /és el is eresztik/ a Logitech HS02-V07 /az 5e forintos, WindStoppos ;-)/ fülesemet.

Üdv: Gabesz

szer. feb. 22, 2006 20:36
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Nem akartam újabb topicot nyitni ebbe tökéletesen beleillik a kérdésem.

Azt szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a Sony Ericsson HBH660 és a HBH662 között.

Vagy mi a különbség a Motorola 2667, H810 és a H850 között?

Ezekhez mit szoltok:
Motorola H3
Motorola 8355
Motorola H300
Motorola H70H
Sony Ericsson HBH608
Sony Ericsson HBH610

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Üdv.: Soockit

szer. feb. 22, 2006 17:13
Moderátor

Hozzászólás 
Bagyu írta:
Láma kérdés: A HS-36W tudná ezt szintén?
Na, akkor összefoglalom ismét:

VALAMENNYI Bluetooth füles tudNÁ ezt, amennyiben olyan a készülék BT-menüje, hogy lehetővé teszi az energiatakarékos üzemmódot. Nevezetesen, hogy nem füttyög neki percenként, nem ugráltatja, csak akkor szól hozzá, ha hívás van.

Lehet rajta gondolkodni, hogy ez jó vagy rossz, mindenesetre ha több Bt-képes teló van, akkor kifejezetten jó.

vas. feb. 19, 2006 19:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bagyu írta:
BrOnZ írta:
Így van ahogyan Brummogó írta. Tapasznyalat: A Motorola H500 füles 8 db. különböző BT eszköz azonosítóját tudja tárolni. V3-al és S55-el tesztelve! ;)
Ez kettő, vagy ezekből több darab? :P :P :P
Jujj de rossz vagy! Grrrr... :lol: Ez kettő... Csak azért írtam, mert a házisárkány nokiája "ráragadt" mint muslinca a légypapírra...

vas. feb. 19, 2006 16:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Láma kérdés: A HS-36W tudná ezt szintén?

vas. feb. 19, 2006 16:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Miért kell így elcseszni, ha valami megy?

vas. feb. 19, 2006 16:12
Moderátor

Hozzászólás Re: BT headset
vallentb írta:
Köszönöm a segítséget, ezek szerint aHS-11W BT headset-em nem tud egyszerre több telefont kezelni. Mind a két telefon nokia, egy 3650, és 6630.
A HS-11W TUD!
A telefonkészülékek miatt nem lehet.
Ugyanez a füles két db T68i-vel simán elmenne szimultán...

vas. feb. 19, 2006 15:30
ezüst tag

Hozzászólás BT headset
Köszönöm a segítséget, ezek szerint aHS-11W BT headset-em nem tud egyszerre több telefont kezelni. Mind a két telefon nokia, egy 3650, és 6630.

vas. feb. 19, 2006 15:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Így van ahogyan Brummogó írta. Tapasznyalat: A Motorola H500 füles 8 db. különböző BT eszköz azonosítóját tudja tárolni. V3-al és S55-el tesztelve! ;)

Ez kettő, vagy ezekből több darab? :P :P :P

vas. feb. 19, 2006 15:16
gyémánt tag

Hozzászólás 

vas. feb. 19, 2006 15:01
Moderátor

Hozzászólás 
Szóval, bármelyik olyan füles képes kezelni több készüléket, amelyben egynél több készülék adatainak elraktározására van lehetőség. Ilyen a mai BT-fülesek 100%-a.
A probléma a készülékeknél keresendő. Mégpedig, hogy 'elengedi-e' a készülék a BT-fülest bizonyos idő után?
Amennyiben Nokiával használod, akkor esélytelen másik telóval is használni, mert a Nokia folyamatosan fenntartja a kapcsolatot. De - sajnos - ilyen lett a K750i is, pedig előtte a T39/R520/T610/T630 még szépen tudta, hogy bizonyos idle time után elengedte a BT-kapcsolatot, és csak egy esetleges következő bejövő hívásnál füttyentett egyet e a BT-fülesnek, hogy kéne dolgozni. Az e közben eltelt idő alatt egy korábban párosított eszközzel azt csinált a füles, amit akart. Én így tudtam használni a HS820 füleseimet (de a HBH-662-est is) a HP6340-es és a T610-es között.

vas. feb. 19, 2006 14:56
platina tag

Hozzászólás 
A HBH-35 is kezel kettőt, sőt a HBH-300 is.

vas. feb. 19, 2006 13:37
platina tag

Hozzászólás 
Én a Sony Ericsson HBH-30-ról biztosan merem állítani, hogy kezel egyszerre több telefont is (bár hivatalosan természetesen nem)! Először E/// T68-al használtam, és nem töröltem a telóból a párosítást. Párosítottam a T610-el is és gondoltam, hogy innentől kezdve azzal fog működni. Működött is, de ha a T68 a közelben volt és kicsöngött, akkor azok a hívások is a BT fülesre "érkeztek"!

Steve

vas. feb. 19, 2006 12:08
arany tag

Hozzászólás 
:D nem futja másik BT-ra a másik füledbe??? !-F

vas. feb. 19, 2006 11:51
ezüst tag

Hozzászólás Bluetooth headset láma kérdés
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy tudtok-e olyan BT headsetet, ami egyszerre tud két telefont kezelni??
Pl: Két BT-os telefon van a zsebembe, és bármelyik telefonon hívnak, kicsöng a headset?

Köszi

vas. feb. 19, 2006 11:48
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 47 hozzászólás ]