Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. dec. 08, 2021 5:03



Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Következő
Excel kérdés 
Szerző Üzenet
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Laci_L

Ez így nehéz. Az Excel olyan komplex program, hogy legalább azt kellene tudni a gyorstalpalóhoz, milyen jellegű feladatot szeretne az illető végrehajtani vele.


csüt. nov. 24, 2011 8:24
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila írta:
...

Köszi. Ez elsőre biztos, hogy sok lesz neki. De ha nincs más, élje bele magát.
Tulajdonképpen valami egy-két oldalas kinyomtatható puskára gondoltam.


szer. nov. 23, 2011 20:31
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Laci_L

Pl. http://excel.freebase.hu/
Nem néhány oldal, de jól ki lehet keresni az aktuális kérdésre a választ a címsorok alapján.


szer. nov. 23, 2011 16:49
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
off

Tudtok valami egyszerű leírást magyarul, ami alapján alapvető dolgokat, műveleteket az Excelben meg lehet csinálni.

Egy barátom szeretne néhány táblázatot csinálni, de nincs se kedve, se ideje tudományosan elmélyülni benne. Valami A4-es lapra gondoltam (esetleg néhány oldal).


szer. nov. 23, 2011 16:40
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
A mentés elé tedd ezt: On Error Resume Next
Utána pedig ezt: On Error GoTo 0
Hiba esetén egyszerűen csak továbblép a következő utasításra.


szer. nov. 23, 2011 13:37
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

Tudtok nekem segíteni abbah, hogyan tudom azt kiküszöbölni, ha egy excel indításakor elindul egy makró aminek a lefutásával kitöltődik az xls és a végén el is menti az egyik cellába megadott névre egy bizonyos mappába.
De ha egy ugyanolyan nevű fájl már van abban a mappában, akkor megkérdezi hogy fellűl írja-e a fájlt és ha itt a mégsére kattintok akkor hibát dob ki és belép a forráskódba.
Erre van ötletetek?
Előre is köszi a segítséget!!!


szer. nov. 23, 2011 13:31
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
vackor

Úgy látszik, teljesen félreértettem a feladatot.

- Ha az első 9 sorban van szám, akkor a 2. sortól a 9. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.

Ezt úgy értettem, hogy ha az első 9 sorban van szám, akkor az utolsó 8-at másolja be a 2. sortól kezdve a 9-ig. (Az első a 3. sornak felel meg, a 2. a 4-nek). Az előtte levő kérdések mindig az utolsó 8-ra másolására vonatkoztak, nem figyeltem fel rá, hogy ez is módosult.
Szerencsére megoldottad. :)


pén. okt. 14, 2011 17:30
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
:wink:


csüt. okt. 13, 2011 20:45
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. okt. 10, 2011 17:02
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila

Nagyon köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal!!!!!!!!!!!!



vackor makrója működik, így most minden happy. :)

Ha bármiben tudok segíteni neked/nektek, jelezzétek! ;)

Tengermély tisztelettel: Sharkk


csüt. okt. 13, 2011 20:39
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. okt. 10, 2011 17:02
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Re: Excel kérdés
vackor

Ez hibátlanul működik!!!!!! :D

Köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


csüt. okt. 13, 2011 20:35
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Az a makró nekem sem csinál semmit, de én is megpróbáltam írni egy változatot.
Kód:
Sub Utolso8()
    ' A hivatkozási alap
    Set ref = Range("C3")
   
    ' Számértékek megszámlálása
    cnt = 0
    For x = 0 To 15
        Set cell = ref.Offset(x, 0)
        If (Not IsEmpty(cell.Value)) And IsNumeric(cell.Value) Then
            cnt = cnt + 1
        Else
            Exit For
        End If
    Next x
   
    ' Másolás, ha van legalább 9 számérték
    If cnt > 8 Then
        cnt = cnt - 8
        For x = 0 To 15
            Set cell = ref.Offset(x, 0)
            If x < 8 Then
                cell.Formula = cell.Offset(cnt, 0).Value
            Else
                cell.Formula = Null
            End If
        Next x
    End If
End Sub


csüt. okt. 13, 2011 18:16
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Shark

Ez a makró ahhoz a verzióhoz készült, amelyiken az adataid a C3:C18 tartományban vannak, és

- Ha az első 9 sorban van szám, akkor a 2. sortól a 9. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.
- Ha az első 10 sorban van szám, akkor a 3. sortól a 10. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.
- Ha az első 11 sorban van szám, akkor a 4. sortól a 11. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.
... stb.

Azzal működik, kipróbálás nélkül nem küldtem volna el.


csüt. okt. 13, 2011 17:10
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. okt. 10, 2011 17:02
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila

Sajnos nem működik nálam a makró, nem csinál semmit. :(


csüt. okt. 13, 2011 14:23
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sharkk

Az I:J oszlop marad, ahogy volt.

Kód:
Sub mm()
    Dim sor%, m%, kezd%, vég%, másol%, f As Boolean
   
    For m% = 1 To 8
        kezd% = Cells(m%, "J") + 2
        vég% = Cells(m%, "I") + 2
        For sor% = 3 To vég
            If IsNumeric(Cells(sor%, 3)) Then
                f = True
            Else
                f = False: Exit For
            End If
        Next

        If f Then
            másol% = 11
            For sor% = 3 To 10
                Cells(kezd%, 3) = Cells(másol%, 3)
                kezd% = kezd% + 1
                másol% = másol% + 1
            Next
            Exit Sub
        End If
    Next
End Sub


csüt. okt. 13, 2011 8:04
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. okt. 10, 2011 17:02
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila

Rendben!
Igazad van!
Bocsi. :oops:


szer. okt. 12, 2011 17:23
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sharkk írta:
Delila

Azt meg lehetne oldani, hogy c3-c18-ig vizsgálja a sorokat (ez a 16 sor) és c3-c10-ig írja vissza a 8 számot?

Rulett program része lenne. :)


Most nem érek rá. Előbb is mondhattad volna, egyszerűbb lenne, mint folyton módosítani az előző verziót.


szer. okt. 12, 2011 17:21
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. okt. 10, 2011 17:02
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila

Azt meg lehetne oldani, hogy c3-c18-ig vizsgálja a sorokat (ez a 16 sor) és c3-c10-ig írja vissza a 8 számot?

Rulett program része lenne. :)


szer. okt. 12, 2011 17:19
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sharkk

Az I1-től kezdve lefelé írd be 16-tól 9-ig a számokat, a 9 az I8-ba kerül. J1-től lefelé 9-től 2-ig kerüljenek a számok. Utána indíthatod a makrót.

Kód:
Sub mm()
    Dim sor%, m%, kezd%, vég%, f As Boolean
   
    For m% = 1 To 8
        kezd% = Cells(m%, "J")
        vég% = Cells(m%, "I")
        For sor% = 1 To vég
            If IsNumeric(Cells(sor%, 1)) Then
                f = True
            Else
                f = False: Exit For
            End If
        Next

        If f Then
            For sor% = 1 To 8
                Cells(kezd%, 1) = Cells(sor% + 8, 1)
                kezd% = kezd% + 1
            Next
            Exit Sub
        End If
    Next
End Sub


Engem is érdekel, mi lesz ez, ha megnő!


szer. okt. 12, 2011 16:54
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sharkk írta:
... Ez megoldható?

Nem valami házi feladat ez? :wink:


szer. okt. 12, 2011 16:01
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. okt. 10, 2011 17:02
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila

Köszönöm, hogy foglalkozol a makróval!

Az lenne igazán jó, ha a következőket tudná a makró:

Mindig vizsgálja meg a 16 sort.
- Ha az első 9 sorban van szám, akkor a 2. sortól a 9. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.
- Ha az első 10 sorban van szám, akkor a 3. sortól a 10. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.
- Ha az első 11 sorban van szám, akkor a 4. sortól a 11. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.
- Ha az első 12 sorban van szám, akkor a 5. sortól a 12. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.
- Ha az első 13 sorban van szám, akkor a 6. sortól a 13. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.
- Ha az első 14 sorban van szám, akkor a 7. sortól a 14. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.
- Ha az első 15 sorban van szám, akkor a 8. sortól a 15. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.
- Ha az első 16 sorban van szám, akkor a 9. sortól a 16. sorig másolja ki a makró a számokat és írja vissza az első 8 sorba.

Ez megoldható?


szer. okt. 12, 2011 12:47
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sharkk

Maradjon az eredeti 15, 8-as felállás, és pluszban jöjjön hozzá a 11, és 13?
Kérlek, dönts, mi legyen a végső verzió. Az ilyen "mondjuk" 11-re rossz programot írni.
Csak este tudok foglalkozni vele, de lehet, hogy addig kapsz mástól választ.


szer. okt. 12, 2011 6:09
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. okt. 10, 2011 17:02
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila

Köszönöm, hogy segítesz!!!
Ez jól működik!
Viszont, ha lehet és nem lenne gond, akkor tudnál bele tenni még egy kis módosítást? :oops:

Azt kéne, hogy csinálja a makró még, hogy:

Ha mondjuk az első 10 sorban van szám, akkor a 3. sortól a 10.-ig tegye vissza a számokat az első 8 sorba.

1. 12 1. 105
2. 36 2. 44
3. 105 3. 52
4. 44 4. 63
5. 52 5. 35
6. 63 6. 48
7. 35 7. 110
8. 48 8. 55
9. 110 9.
10. 55 10.
11. 11.
12. 12.
13. 13.
14. 14.
15. 15.
16. 16.


Ha mondjuk az első 13 sorban van szám, akkor a 6. sortól a 13.-ik sorig tegye vissza a számokat az első 8 sorba.

1. 5 1. 42
2. 33 2. 55
3. 61 3. 60
4. 14 4. 120
5. 78 5. 241
6. 42 6. 23
7. 55 7. 4
8. 60 8. 8
9. 120 9.
10. 241 10.
11. 23 11.
12. 4 12.
13. 8 13.
14. 14.
15. 15.
16. 16.


Tehát mindig az utolsó 8 számot tegye vissza az első 8 sorba.

Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségedet!


kedd okt. 11, 2011 15:54
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sharkk

Szia! Ezzel próbáld meg. Az adatokat az A1:A16 tartományba írtam.

Kód:
Sub valami()
    Dim sor%, f As Boolean
   
    f = False
    For sor% = 1 To 15
        If IsNumeric(Cells(sor%, 1)) Then
            f = True
        Else
            f = False: Exit For
        End If
    Next
   
    If f Then
        For sor% = 1 To 8
            Cells(sor%, 1) = Cells(sor% + 8, 1)
        Next
        Range(Cells(9, 1), Cells(15, 1)).ClearContents
    Else
        For sor% = 1 To 11
            If IsNumeric(Cells(sor%, 1)) Then
                f = True
            Else
                f = False: Exit For
            End If
        Next
        For sor% = 1 To 8
            Cells(sor%, 1) = Cells(sor% + 8, 1)
        Next
        Range(Cells(9, 1), Cells(11, 1)).ClearContents
    End If
End Sub


kedd okt. 11, 2011 13:59
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. okt. 10, 2011 17:02
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Szia Delila!

Nem baj, ha a 12. sorban szöveg van, az is lehet benne. :)
A lényeg az lenne, hogy a makró meg tudja csinálni ezt a feladatot.
Te tudsz erre valami jó megoldást? :)


kedd okt. 11, 2011 12:21
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sharkk

Mi van akkor, ha a 12. sorban szöveg van, nem szám?
Az első 11 szám. Beírja az 1-be a 9-et, 2-be a 10-et, 3-ba a 11-et, de a 4. sorba már a 12. sor szövege kerül.


kedd okt. 11, 2011 12:10
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. okt. 10, 2011 17:02
Hozzászólások: 9
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Szükségem lenne egy olyan makróra, ami a következőket tudja:
megvizsgál egy adott oszlopot, amiben 16 sor van. Minden sorban csak szám szerepelhet. Azt kéne, hogy tudja a makró, hogy megvizsgálja az oszlopot és ha mondjuk az első 11 sorban van szám, akkor az utolsó 8 számot visszaírja az első sortól kezdve és a 9-10-11. sorban lévő számokat pedig kitörli.
Ha az első 15 sorban van szám, akkor is az utolsó 8 sort írja vissza az első sortól kezdve, a 9-10-11-12-13-14-15. sorban lévő számokat pedig kitörli.
Remélem érthetően írtam le.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!!

Üdv:
Sharkk


hétf. okt. 10, 2011 21:48
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
trippla

Legyen az oszlopoknak címsora.
Készíts kimutatást. A sorhoz azt az adatot tedd, amiből több van. Ez valószínűleg a név lesz. Az oszlophoz jönnek a színek, az adat mezőbe pedig az összeget tartalmazó oszlop.


hétf. okt. 10, 2011 16:35
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: hétf. ápr. 05, 2004 19:35
Hozzászólások: 159
Tartózkodási hely: Pápa, Sopron
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne excellel kapcsolatban, hogy van egy nagyobb adatállományom pl:
név db szín
A 1 p
B 2 z
C 2 k
A 2 k
B 1 p
C 3 z
D 1 z

Ezeket, hogyan tudom csoportosítani? Először szükségem lenne az összes (név) szerepeltetésére egy oszlopban és az ahhoz tartozó össz darabszámoknak. A következő szinten pedig szükségem lenne Adott név, adott színhez tartozó darabszámokra. Ez egy több száz soros adatbázis és nehéz kimazsolázni, hogy hány féle (név) van benne és azokból összesen hány darab, nem beszélve, hogy a színük is változik. Egy végső összegző segítségre lenne szükségem, hogy gyorsan és precízen meg tudjam határozni a különböző megnevezésű, színú termékek darabszámát. Ebben tudna nekem segítséget adni?


hétf. okt. 10, 2011 16:02
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Csatlakozott: hétf. aug. 08, 2011 9:57
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila

Köszi szépen, nem tudtam, melyik fórumon "vesznek hamarabb észre". :D


hétf. aug. 08, 2011 12:51
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Jucus84

A másik fórumon, ahol feltetted ugyanezt a kérdést, már válaszoltam, de hátha itt is érdekel valakit.

A megoldás:
Kattints a tengelyre, megkapod a Tengely formázása menüpontot. Itt a Tengely beállításainál állítsd át a felső 5 értéket automatikusról rögzítettre. Mellettük beállíthatod a mértéket.


hétf. aug. 08, 2011 12:08
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. aug. 08, 2011 9:57
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

2010-es excel-ben készítek diagramokat. Rögtön az első sorban egymás mellett dátumokat vannak, alattuk különböző értékek. A dátumokat félévenkénti bontásban vannak, mindig az adott hó utolsó napját jelölik (pl. 2009.06.30, 2009.12.31, stb...)Akármit csinálok a diagramon az év stimmel, viszont pl. 2009.06.30 helyett 2009.07.01-et hoz. Mintha nem a táblázatból venné az értékeket, hanem csak simán, 6 havonkénti bontásban beírja a dátumokat.
Segítsen valaki, hogy lehet átállítani, hogy azokat a dátumokat mutassa, amiket én beírok a táblázatban.

Köszönöm: Judit


hétf. aug. 08, 2011 10:03
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!
Meg lehet azt oldalni makró nélkül, hogy egy táblázat második sorába felteszek AutoSzűrőket, mondjuk az első 3 oszlopba. Ugye ha az első oszlopban lévő választéklistáből kiválasztok egyet, akkor megjelenik az összes olyan sor amelyik tartalmazza a kiválasztott szöveget/számot. És nekem mindig az aktuálisan legfelső sor celláira (ami látszik)kellene egy hivatkozás, amit összefűzve az első sor első cellájában jelenítenék meg.
Van rá valami ötletetek?
Előre is köszi a segítségeteket.


csüt. júl. 14, 2011 7:36
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: szer. júl. 13, 2011 9:05
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Köszönöm a gyors segítséget vackor és nbela.

A problémám az, hogy ezt a táblázatot ügyfeleknek szánom, akikről fogalmam sincs mennyire értenek az excelhez, így a lehető legegyszerűbbre szeretném elkészíteni. Nagyon jó ez a megoldás! Úgy variáltam át, hogy az egyik munkalapon vannak a kiadások tematika szerint sorrendben, egy másik munkalapon pedig összeg szerint csökkenő sorrendben. Azt hogyan lehet megoldani, hogy amikor az összeg szerint sorba rendezett adatok munkalapjára érkezik az ügyfél már automatikusan a frissített sorrendet lássa? Vagy olyan megoldás is jó, hogy beteszek egy hatalmas gombot amire az van felírva például: "Mutasd az eredményt!" és ennek hatására frissíti a sorrendet.

Köszönöm még egyszer a segítségeteket!


szer. júl. 13, 2011 21:03
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Szerintem is ez a legegyszerűbb. A szűrőnél válaszd a "helyezés"-t, azon belül az első 15 tételt.


szer. júl. 13, 2011 11:14
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
A legegyszerűbb szerintem, hogy a kiadások összege szerint csökkenőben sorbarendezed a kétoszlopos táblázatot. Utána tehetsz rá autószűrőt, és akkor a legmagasabb villany vagy mobilszámlálk lesznek felül.


szer. júl. 13, 2011 10:33
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: szer. júl. 13, 2011 9:05
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni excel témakörében.

Van egy oszlop amiben vannak kiadások összegei, pl.: 3.000 Ft, 5.000 Ft, 10.000 Ft, stb. Szám szerint 228 db van egymás alatt.
A mellette lévő oszlopban vannak a kiadásoknak a neve, pl.: villanyszámla, mobilinternet, mobiltelefon előfizetés, stb. szintén egymás alatt.
A cél az, hogy a 15 legnagyobb kiadás ki legyen gyűjtve. Az összegekkel nincs gond, a "NAGY" függvénnyel megoldottam.
A probléma ott van, hogy amikor hozzárendelem az összegekhez tartozó neveket (index és hol.van függvények egymásba ágyazásával), és van legalább 2 db egyforma összegű kiadás,
ugyanazt a nevet párosítja hozzá, azt amelyiket hamarabb megtalálja az oszlop tetejéről.

A kérdésem az, hogyan lehet megoldani azt, hogy az azonos összegű kiadásokhoz megtalálja az eltérő neveket is?

Köszönöm segítségeteket előre is.


szer. júl. 13, 2011 9:09
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Adat kiírása
szegi78

"Gyerekek neveit soroltam fel egymás után egy sorban."

Gondolom, a sor elírás volt, egy oszlop lett volna, ha a nevek mellett ki tudtad választani, ki a hátrányos helyzetű.
A "besorolást" követően tegyél a címsorba autoszűrőt, és szűrd a listát a hátrányos helyzetűekre. Az oszlopot, ami a neveket tartalmazza, másold (Ctrl+c), lépj a másik lapon arra a cellára, ahova be akarod illeszteni a neveket, jobb klikk, Irányított beillesztés, Transzponálás.
Ezzel a szűrt listád oszlopából sor lett, de a nevek külön-külön cellákba kerültek. Kijelölöd a neveket, és bemásolod egy text fájlba, ott szóközökkel elválasztva jelennek meg a nevek.

Lehet, hogy kapsz jobb ötletet.


pén. júl. 08, 2011 6:59
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: csüt. júl. 07, 2011 18:27
Hozzászólások: 1
Hozzászólás Adat kiírása
Sziasztok!

Itt még kezdő vagyok ezért lehet hogy egyszerű a kérdésem. Gyerekek neveit soroltam fel egymás után egy sorban. Mellette legördülő listából kiválasztopttam, hogy ki a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű tanuló. Most azt szeretném, hogy pl a hátrányos helyzetű gyerekek nevét szeretném felsorolni egy másik munkalapra. (Vessző nem szükséges, max szóköz). van-e erre valamilyen lehetőség?


csüt. júl. 07, 2011 18:32
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok,
lehet visual basicben valamilyen függvénnyel valamilyen szempont szerint (pl.: létrehozás dátuma vagy utolsó használat) fájlokra rákeresni? és utánna kiírni mondjuk egy xls-be?
Nálam az a probléma, hogy nem látom a DirListBox és DriveListBox elemeket és a hozzá tartozó modult nem is tudom feltelepíteni, mert nem én vagyok a rendszergazda...


hétf. jún. 20, 2011 10:24
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Kajdiandi

Szívesen.


szomb. jún. 04, 2011 8:11
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: pén. jún. 03, 2011 16:56
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Hát köszönöm szépen, látod ez eszembe sem jutott! A kép tökéletes, mégegyszer köszönöm a segítséget!


szomb. jún. 04, 2011 7:36
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Kajdiandi

http://kepfeltoltes.hu/110603/570588373n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha sikerül feltöltenem a képet, láthatod, hogy az első lapra beszúrtam egy oszlopot az A elé, ahol összefűztem a nevet és a hónapot (közöttük egy szóközzel).
A másik lap A1 cellájába beírtam a keresett nevet, B1-be a keresett hónapot.
A cellába, ahova az értéket ki akarom nyerni, ez a képlet jön: =FKERES(A1&" "&B1;Munka1!A:R;18;0).

Az első lapon az összefűzős A oszlopot el is rejtheted.


pén. jún. 03, 2011 17:30
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: pén. jún. 03, 2011 16:56
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!
Van egy terebélyes adattáblám egy munkafüzet egyik lapján, a másik lapra kellene bizonyos adatokat kinyernem belőle. Elakadtam egy olyannál, ahol az adatrengetegből két feltételt is meg kell adnom egyszerre, hogy egyetlen sort kapjak, ami sornak a sokadik oszlopából kellene egy szem adat nekem a másik munkalapra. Pl. A oszlop név, B oszlop hónap, a sokadik oszlop (legyed R) az ember arra a hónapra eső valamilyen számadata. Milyen függvénnyel tudom a másik munkalapra kinyerni ezt az egy adatot?
Köszi


pén. jún. 03, 2011 17:19
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Mi alapján van összerendelve egy textbox és a tömb?
Hogy írod a tömbbe az adatokat? Hogyan olvasod ki?


pén. máj. 20, 2011 14:06
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok,
A problémám a következő: van több UserFormom amiket textboxok vannak, a textboxok értékét egy tömbbe mentem.
Ha másodszor vagy harmadszor futtatom a makrót ( és a Formokat) akkor a korábban beírt adatokat is mutatják a TextBoxok.
Viszont a másodszori ill a többedszeri futtatáskor elcsúszik a tömb elemeinek a megfelelő TextBoxhoz illesztése.
Nem tudom miért lehet? Akkor is ezt csinálja, ha nem is írok bele másodszor plusz adatot, csak tovább megyek.
Van valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm a segítséget!


pén. máj. 20, 2011 11:27
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
:rulez: Oké, örülök hogy sikerült.


pén. máj. 20, 2011 11:17
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. máj. 16, 2011 11:49
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Köszi szépen, Vackor szuper volt a megoldásod, műxik, hála égnek nem kell újracsépelni :lol:

üdv.


csüt. máj. 19, 2011 17:37
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
A másik megoldás, hogy elmenteni XML formátumban és szövegként kicserélni... 8)


kedd máj. 17, 2011 14:58
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Ha jól értem, akkor a hivatkozásokból a "C:\Users\INT100\AppData\Roaming\Microsoft" részt kell kicserélni, hogy ezzel kezdődjön: "\\obent\f\REF", a vége meg maradhat.
Kód:
Sub Korrigal()
    For Each Link In ActiveSheet.Hyperlinks
        Link.Address = Replace(Link.Address, _
        "C:\Users\INT100\AppData\Roaming\Microsoft", "\\obent\f\REF")
    Next
End Sub


kedd máj. 17, 2011 14:56
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. máj. 16, 2011 11:49
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!
Hát nem igazán sikerült megoldanom, programozásban nem vagyok a szeren :cry:
Szóval így néz ki jelenleg a hiperhivatkozás :
C:\Users\INT100\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\BDKM1101\BDKM1101_0.pdf
A BDKM1101 mappa és a benne lévő pdf minden excelbe illesztett adatnál más és más, és hát kb 1000 van belőle. Plusz van még egy másik oszlop is, azoknak a célmappáját is így változtatta meg.
A helyes útvonal pedig ez a hálózati meghajtó volt : \\obent\f\REF\BDKM1101\BDKM1101_0.pdf
Elég lenne csak a ...\Excel-ig megváltoztatni, sajna nem sikerült.
Természetesen az informatikusok nem tudják visszaállítani a file-t, ezért szenvedek vele és nem tudta megoldani ezt a makrózást sem. :shock:

Köszi a segítséget, ha van rá megoldás.

üdv.


kedd máj. 17, 2011 8:22
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség