Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. dec. 08, 2021 4:37



Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Következő
Excel kérdés 
Szerző Üzenet
vas-tag

Csatlakozott: hétf. máj. 16, 2011 11:49
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Köszönöm a segítségeteket, megpróbálom megcsinálni, aztán majd jelentkezem a végeredménnyel...
Remélem meg tudom csinálni, nem vagyok nagy az ilyen témában :hm:

üdv.


kedd máj. 17, 2011 7:55
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
vackor

Kód:
Sub Korrigal()
    For Each Link In ActiveSheet.Hyperlinks
        Link.Address = ...
    Next
End Sub
[/quote]

A fájlnevek megmaradtak a link végén, azokat a link.address végére kellene biggyeszteni. Az átíródott mappanevek azonos hosszúságúak.
Link.Address= ... & Right(Link, Len(Link)-a mostani mappanév hossza)


hétf. máj. 16, 2011 14:54
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
A pontos válaszhoz ismerni kéne, hogy hogyan változtak meg a hivatkozások. Ha csak a hivatkozások elejét kell lecserélni, mindegyiket azonos módon, akkor az egyszerűen megoldható makróval. Persze itt még ki kell találni, hogy mi kerüljön a ... helyére, de a Link.Address eredeti értékét talán fel lehet használni.
Kód:
Sub Korrigal()
    For Each Link In ActiveSheet.Hyperlinks
        Link.Address = ...
    Next
End Sub


hétf. máj. 16, 2011 14:37
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. máj. 16, 2011 11:49
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Hiperhivatkozás
Hy Mindenki!
Lenne egy kérdésem, megpróbálom nem túl bonyolultan leírni :roll:
Excel 2007 win7-es rendszer. Egy táblázatban több ezer adat van, mindegyikhez hiperhivatkozás egy szerverre. Minden adat a szerveren egy mappában van, de mindenhez külön-külön almappa tartozik hozzá egy pdf file. Lefagyott a progi és megkérdezte, hogy mehet-e egy recovery. Mondtam igen, erre átállította az összes adat hiperlinkjének az elérési mappáját az én saját gépemre. Mint később kiderült, alapból ez a mappa volt a progiban beállítva, hogy az a recovery útvonal. ( Autorecover file location ). Szóval most az én gépemről akarja megnyitni bármelyik hiperlinkre megyek rá, de a hivatkozás végén a filenevek érdekes módon megmaradtak.
Kérdés : Át lehet állítani ezt anélkül, hogy egyesével rá kéne mennem az adatra és külön-külön módosítani a hiperlinket? Nem szövegként vannak a hivatkozások, hanem jobb klikk, és úgy van megadva az összesnél.
Bocsi, ha zavarosan írtam :oops:

Köszi szépen a válaszokat.


hétf. máj. 16, 2011 12:08
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. máj. 16, 2011 11:49
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Hiperhivatkozás
[color=#0040FF][color=#0000FF]Hy Mindenki!
Lenne egy kérdésem, megpróbálom nem túl bonyolultan leírni :roll:
Excel 2007 win7-es rendszer. Egy táblázatban több ezer adat van, mindegyikhez hiperhivatkozás egy szerverre. Minden adat a szerveren egy mappában van, de mindenhez külön-külön almappa tartozik hozzá egy pdf file. Lefagyott a progi és megkérdezte, hogy mehet-e egy recovery. Mondtam igen, erre átállította az összes adat hiperlinkjének az elérési mappáját az én saját gépemre. Mint később kiderült, alapból ez a mappa volt a progiban beállítva, hogy az a recovery útvonal. ( Autorecover file location ). Szóval most az én gépemről akarja megnyitni bármelyik hiperlinkre megyek rá, de a hivatkozás végén a filenevek érdekes módon megmaradtak.
Kérdés : Át lehet állítani ezt anélkül, hogy egyesével rá kéne mennem az adatra és külön-külön módosítani a hiperlinket? Nem szövegként vannak a hivatkozások, hanem jobb klikk, és úgy van megadva az összesnél.
Bocsi, ha zavarosan írtam :oops:

Köszi szépen a válaszokat.


hétf. máj. 16, 2011 12:04
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
nyuszkó

Ilyesmire tippeltem, mikor a speciális szűrést javasoltam. A 2007-es verzióban az Adatok - Rendezés és szűrés almenüben találod. A súgóban elég körülményesen, de meg lehet találni a leírását, na meg biztosan tanultatok is róla.
Adatok szűrése tartalomban vagy táblázatban - Szűrés speciális feltételek alapján -Irányított szűrés.

Régebbi (2003-as) verzióban a menüpont Adatok - Szűrő - Irányított szűrő, a súgóban Irányított szűrés - Szűrés speciális feltételek alapján.


szer. máj. 11, 2011 5:29
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Na most ez mind jó és szép, de biztos, hogy a házi feladatot így kell megoldani. :wink:


kedd máj. 10, 2011 19:39
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: kedd máj. 10, 2011 12:08
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Re: Excel kérdés
7. Gyütse ki új táblázatba a lányok nevét és magasságát.
8. Gyűtse ki új táblázatba a 140 cm-nél magasabb fiúkat.
9. Gyűjtse ki új táblázatba az átlagnál súlyosabbak neveit és testsúlyát.
Gyűtse ki új táblázatba az 1997-ben születettek nevét.


ezek a feladatok vannak még hátra:S


kedd máj. 10, 2011 18:50
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
nyuszkó írta:
Sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik függvénnyel számoljuk ki pl. azt h.lányok neve és magassága, vagy az átlagnál súlyosabbak nevét és testsúlyát... FKERES-re tippeltem, de már mindent próbáltam és nem megy :?


Pontosítsd a kérdést, mit is szeretnél kihozni az adatokból? Mit jelent ez a rész: "melyik függvénnyel számoljuk ki pl. azt h.lányok neve"
Valószínűleg a speciális szűrésre lesz szükséged, ahol a kritérium tartományban megadod a feltételeket.

Laci_L
Szerintem szándékosan vannak n nélkül a nevek. :P


kedd máj. 10, 2011 18:09
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: kedd máj. 10, 2011 12:08
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Re: Excel kérdés
köszi a segítséget


kedd máj. 10, 2011 18:06
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
nyuszkó írta:
... Bekő Tóni ... Bekő Hanni ...

Benkő Hanni. :shock:

Így már jobb, gyerekkorom mondása. :D


kedd máj. 10, 2011 16:37
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: kedd máj. 10, 2011 12:08
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Re: Excel kérdés
A1
Név Nem Magasság Testsúly
Jólnézünk Miki fiú 149 39
Bekő Tóni fiú 138 44
Bekő Hanni lány 144 45
Külö Nóra lány 139 40
Patta Nóra lány 150 37
Nap Pali fiú 155 65
Mench Eszter lány 147 35
Winch Eszter lány 148 40


kedd máj. 10, 2011 12:15
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: kedd máj. 10, 2011 12:08
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik függvénnyel számoljuk ki pl. azt h.lányok neve és magassága, vagy az átlagnál súlyosabbak nevét és testsúlyát... FKERES-re tippeltem, de már mindent próbáltam és nem megy :?


kedd máj. 10, 2011 12:12
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Nincs mit. :)


hétf. ápr. 25, 2011 13:21
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. ápr. 25, 2011 12:24
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Nagyon köszönöm! :)


hétf. ápr. 25, 2011 13:12
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Jónás Dániel

=szumha(A:A;"Ázsia";B:B)


hétf. ápr. 25, 2011 13:02
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. ápr. 25, 2011 12:24
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Üdv!

Lenne egy problémám excel 2007-be:

Van egy táblázatom, amin belül két oszlop címe FR. (földrész) és Ter. (terület). Természetesen van több oszlop is, és minden ország egyenkénti területe van benne, és az, hogy melyik földrészen van. Azt szeretném egy új cellába összeszámoltatni vele, hogy csak azokat a területeket adja össze, amelyik mellett (baloldalt) "Ázsia" földrésznév szerepel. SZUMHA-val és AB.SZUM-mal próbálkoztam, de nem sikerült megcsinálni. Előre is köszönöm a segítséget! :)
Valahogy így néz ki a két oszlop:

FR. Ter.
Ázsia 945 000
Európa 12 340
Ázsia 8 630 350
Afrika 672 030
Afrika 1 235 000
Amerika 387 000
stb.
(itt kicsit összemosódnak...)


hétf. ápr. 25, 2011 12:40
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
vackor írta:
Gera írta:
A TextBoy ControlSourcé-t hogyan tudom egy változóhoz rendelni?

Nem lehet, az csak cellahivatkozást tud kezelni.
Helyette fogsz egy változót, ráállítod az objektumra, és azt használod.
Kód:
Public Sub Teszt()
    Set box1 = UserForm1.TextBox1
    Debug.Print box1
    box1 = "Hihi"
    Debug.Print box1
End Sub

Ilyenkor a Value tulajdonságra hivatkozik, ami a TextBox-nál ugyanaz mint a Text.


Nagoyn köszönöm Vackor. Nincs több kérdésem. :)


szer. ápr. 20, 2011 7:29
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Gera írta:
A TextBoy ControlSourcé-t hogyan tudom egy változóhoz rendelni?

Nem lehet, az csak cellahivatkozást tud kezelni.
Helyette fogsz egy változót, ráállítod az objektumra, és azt használod.
Kód:
Public Sub Teszt()
    Set box1 = UserForm1.TextBox1
    Debug.Print box1
    box1 = "Hihi"
    Debug.Print box1
End Sub

Ilyenkor a Value tulajdonságra hivatkozik, ami a TextBox-nál ugyanaz mint a Text.


kedd ápr. 19, 2011 14:27
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
vackor írta:
Delila megoldása is használható, de csak az utasítás végrehajtásakor írja át a szöveget. Én arra gondoltam, hogy a VB szerkesztőben, az adott TextBox tulajdonságainál állítod be a csatolást (ControlSource), pl.: Munka1!$A$1
Kép

Köszönöm mind kettőtöknek, mind a kétféle módon meg lehet csinálni, de a tied, Vackor közelebb áll az elképzelésemhez.
Már csak egy valamit akarok kérdezni, de ezt lehet nem is megoldható.
A TextBoy ControlSourcé-t hogyan tudom egy változóhoz rendelni?


kedd ápr. 19, 2011 12:19
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila megoldása is használható, de csak az utasítás végrehajtásakor írja át a szöveget. Én arra gondoltam, hogy a VB szerkesztőben, az adott TextBox tulajdonságainál állítod be a csatolást (ControlSource), pl.: Munka1!$A$1
Kép


kedd ápr. 19, 2011 8:41
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Gera

A TextBox.Text tulajdonságához kell rendelned. A visszalépés után
UserForm1.Textbox1.Text=cells(3,1)


kedd ápr. 19, 2011 7:46
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
vackor írta:
A cellába hogyan kerül be a textbox tartalma? Valamelyik eseménynél kiolvasod és beírod a cellába? Ha így csinálod, akkor a megjelenítés előtt ugyanezt kell, csak visszafelé.

Ha a cellához csatolod (a textbox ControlSource tulajdonságánál), akkor az adatátadás oda-vissza automatikusan megy.


Próbáltam többféle képpen de sehogy sem sikerült.
De biztos hogy rosszul írtam be (TextBox1.ControlSource = cells(1,1))
Vagy azt is próbáltam, hogy egy változóval teszem egyenlővé, ami Variant típusú (TextBox1.ControlSource = valtozo).De ez sem lett jó.
Ha leírnád, hogy hogyan kell használni a ControlSource-t akkor azt megköszönném.


kedd ápr. 19, 2011 6:52
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
A cellába hogyan kerül be a textbox tartalma? Valamelyik eseménynél kiolvasod és beírod a cellába? Ha így csinálod, akkor a megjelenítés előtt ugyanezt kell, csak visszafelé.

Ha a cellához csatolod (a textbox ControlSource tulajdonságánál), akkor az adatátadás oda-vissza automatikusan megy.


pén. ápr. 15, 2011 23:52
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!
Egy szerintem egyszerű problémám van :D
Van egy Textboxom egy Userformon amibe ha beleírunk akkor mondjuk az (A;1)es cellába íródik a Textbox tartalma.
Azt szertném kideríten, hogy ha több userForm között lépeked előre és vissza, hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a már kitöltött TextBox tartalma látható legyen, akkor is ha már átugrottam egy másik UserFormra és most csak visszalépek rá.
Röviden: UserForm1en vagyok, kitöltöm TextBox1et, átlépek UserForm2re, majd visszalépek UserForm1re és látom hogy mit írtam a TextBox1be. Mert eddig mindig üres volt a visszalépés után.
Előre is köszönöm a segítséget!


pén. ápr. 15, 2011 12:48
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT írta:
:shock: Hát ezt így hogy? :lol: Ha egyszer le van tiltva a makró, akkor hogyan fusson szegény? :wink:
A makróvédelmi biztonsági beállításokkal lehet és kell játszani, de még az sem mindegy, hogy Excel 2003 vagy Excel 2007/2010. Utóbbiaknál kicsit másképp van.
A 2003 verziónál beállíthatod, hogy közepes szintű makróvédelem legyen, ekkor a fájl betöltése után rákérdez, hogy fusson-e a makró vagy sem.
De még jobb, ha a Microsoft Office eszközöknél létrehozol egy digitális tanúsítványt VBA projekthez. Ezt pedig beilleszted a munkafüzetbe a következőképpen.
Jobb klikk a munkafüzet nevén / kód megjelenítése / Tools menü / Digital signature és itt kiválasztod a tanúsítványodat. Ezután elmented.
Ezután nem fog pofázni a megnyitáskor, de a tanúsítványt telepíteni kell az összes gépre.

Excel 2007/2010-nél picit szigorúbbak a lehetőségek, és máshol kell beállítani, de itt nélkülözhetetlen a biztonsági tanúsítvány létrehozása, ahogy vettem észre.


Tehát akkor nem lehet. :( Azért köszönöm a segítséget!


hétf. ápr. 04, 2011 6:48
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT írta:
... Sőt az is lehet, hogy egy más összetételű AB most vagy máskor már nem pontosan ugyanígy döntene...

Most meg akár sehogy sem. :D


pén. ápr. 01, 2011 9:57
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Laci_L írta:
Pedig a törvényben benne van, hogy adatvédelmi okokból az adóazonosító jel nem tartalmazhat személyes adatot.
Nesze neked adatvédelem. :shock:

Az adózó polgár adóazonosító jelének képzési szabályai

Azért erre a személyes adat tartalmazásra nem vennék mérget, bár meg kellene nézni a pontos törvényszöveget.
Inkább valami olyanra emlékszem, hogy "beszédes szám" nem lehet, ami azt jelentheti, hogy ránézésre ne lehessen ilyet összefüggést felfedezni.
Valamiféle kódolással viszont lehet azonosítót képezni, még ha esetünkben ez nem is annyira bonyolult.
Amikor az AB elmeszelte a személyi szám használatát, a másik lényeg meg az volt, hogy ne legyen egyetlen azonosító mindenhez. Most nincs.
Valahogy így, de tévedhetek.
Sőt az is lehet, hogy egy más összetételű AB most vagy máskor már nem pontosan ugyanígy döntene. Ebben is tévedhetek.

@nbela
Jó ez így, nem gond, ha nem rövidebb a képlet. Fő, hogy így jól működik. :wink:


csüt. márc. 31, 2011 19:40
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Szervusztok!

Megnevezések: A1:A5
Értékek: B1:B5
A legnagyobb értékhez tartozó megnevezés:
=INDEX(A1:A5;HOL.VAN(MAX(B1:B5);B1:B5;0);)
Nem jövök rá, de biztosan van erre valami elegánsabb megoldás is :hm:


csüt. márc. 31, 2011 7:38
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
bedoe írta:
Sziasztok!

Van egy nagyon egyszerű grafikonom Excelben (pontosabban egy vonaldiagram) és szeretném, ha a két bizonyos érték között más színnel rajzolná a grafikont, illetve a két értékhez tartozó segédvonal is eltérő lenne a többitől. Lehet, hogy láma kérdés, de nem vagyok valami nagy Excel mágus és minden segítséget előre is köszönök! :roll:


Kattints a kérdéses szakaszra kétszer, de úgy, hogy ne duplaklikknek számítson, vagyis a két klikk lassan kövesse egymást. Ezzel kijelölöd a szakaszt. A jobb klikkre előjövő gyorsmenüből az Adatpont formázása almenüben beállíthatod a vonal színét, stílusát, vastagságát, a jelölő mintáját, stb.
A segédvonalat tudtommal nem lehet szakaszonként változtatni.


csüt. márc. 31, 2011 6:18
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: pén. szept. 24, 2004 16:48
Hozzászólások: 12
Tartózkodási hely: Piliscsaba
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

Van egy nagyon egyszerű grafikonom Excelben (pontosabban egy vonaldiagram) és szeretném, ha a két bizonyos érték között más színnel rajzolná a grafikont, illetve a két értékhez tartozó segédvonal is eltérő lenne a többitől. Lehet, hogy láma kérdés, de nem vagyok valami nagy Excel mágus és minden segítséget előre is köszönök! :roll:


szer. márc. 30, 2011 21:14
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
:shock: Hát ezt így hogy? :lol: Ha egyszer le van tiltva a makró, akkor hogyan fusson szegény? :wink:
A makróvédelmi biztonsági beállításokkal lehet és kell játszani, de még az sem mindegy, hogy Excel 2003 vagy Excel 2007/2010. Utóbbiaknál kicsit másképp van.
A 2003 verziónál beállíthatod, hogy közepes szintű makróvédelem legyen, ekkor a fájl betöltése után rákérdez, hogy fusson-e a makró vagy sem.
De még jobb, ha a Microsoft Office eszközöknél létrehozol egy digitális tanúsítványt VBA projekthez. Ezt pedig beilleszted a munkafüzetbe a következőképpen.
Jobb klikk a munkafüzet nevén / kód megjelenítése / Tools menü / Digital signature és itt kiválasztod a tanúsítványodat. Ezután elmented.
Ezután nem fog pofázni a megnyitáskor, de a tanúsítványt telepíteni kell az összes gépre.

Excel 2007/2010-nél picit szigorúbbak a lehetőségek, és máshol kell beállítani, de itt nélkülözhetetlen a biztonsági tanúsítvány létrehozása, ahogy vettem észre.


szer. márc. 30, 2011 11:25
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Írtam egy makrót egy Excel munkafüzetbe és beállítottam, hogy automatikusan fusson le a munkafüzet indításakor. Ezt a munkafüzetet többen fogják használni különböző gépeken, ahol alapbeállításban nincs engedélyezve a makrók futtatása.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy van e olyan megoldás, ami ezt megkerüli és ha nincs engedélyezve a makró futtatás, akkor azt engedélyezi?
Előre is köszönöm a segítséget!


szer. márc. 30, 2011 7:22
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Hannibal írta:
Az én szemem sajnos messze van a sasétól :D

Sajnos az enyém is. :cry:


szomb. márc. 26, 2011 15:12
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6486
Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Az én szemem sajnos messze van a sasétól :D


szomb. márc. 26, 2011 0:30
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Hannibal írta:
... Minimális korrekció:...

Szemed, mint a sasé. Ahogy elsőre írtam, így a jó. Csak összecseréltem véletlenül két sort a hsz.-ben.
Kijavítottam, így már az jó amit írtam. Sorry. :D


pén. márc. 25, 2011 21:14
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6486
Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
Hozzászólás Re: Excel kérdés
És valóban.
Minimális korrekció:
amit Laci_L már javított az eredeti hozzászólásában. :P


pén. márc. 25, 2011 19:50
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Lehet, hogy nem tudtátok, de az adószámban a születési dátum is benne van.

Ha az adószám második-hatodik (öt) számjegyéből kivonunk 12051-et, és a kapott számot az Excelben idővé konvertáljuk, ott van a születési dátum.

Azaz így kitöltve egy Excel munkalapot, az A2-ben megadva az adószámot, a B2-ben megjelenik a születési dátum :

A1 adóazonosító:
A2 születési dátum:
B1
B2 =ÉRTÉK(KÖZÉP(B1;2;5)-12051)

A B2 egyéb beállítása: Formátum > Cellák > Szám > Idő > éééé. hhhh n.

Pedig a törvényben benne van, hogy adatvédelmi okokból az adóazonosító jel nem tartalmazhat személyes adatot.
Nesze neked adatvédelem. :shock:

Ps: az A2, B1 leírását megfordítottam (elsőre hibásan írtam)


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Laci_L pén. márc. 25, 2011 21:13-kor.



pén. márc. 25, 2011 16:46
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy a saját merevlemezemen szeretnék fájlkeresést futtatni az excel progival.
A keresési eredmény rendben is van, de csak egyesével tudom a megtalált fájlokat vágólapra tenni.

Azt szerertném megtudni, hogy van-e olyan lehetőség, amivel az összes megtalált elemet (fájlt) a vágólapra tudom küldeni?

Előre is köszi a segítséget!

UI.: 2003as verzióm van!!!


pén. feb. 25, 2011 8:46
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Régi mondás, de illik ide:

"Hiába, amióta a szovjet tudósok dolgoznak, semmi sem lehetetlen."


csüt. feb. 17, 2011 18:06
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: szer. feb. 16, 2011 15:33
Hozzászólások: 6
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Istenem sikerült!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


csüt. feb. 17, 2011 17:49
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Az adott ábrán maga a képlet a D1 és E1 cellákban van, ami a cégnevet és a címet automatikusan kiválasztja.
A D3 és E3 mappába raktam a képletet csak azért, hogy olvasható legyen. Ezek relatív cellahivatkozással vannak most, de lehet abszolútra is tenni ha a helyükön vannak az F4 gomb nyomogatásával vagy $ jel beszúrásával a megfelelő helyre. Az Excel 2003 alapértelmezetten abszolút címzésre teszi.
Tehát a látható képlet van a D1, E1 cellákban.

Valamelyik oszlopba beírod a cégneveket és mellé a címeket. Ezek lehetnek egy másik munkalapon is.
Utána ahová a lenyílót akarod, oda beszúrsz egy kombi panelt.
Jobb klikk rá, majd vezérlő formázása. A bemeneti tartománynak kijelölöd a cégneveket tartalmazó cellákat.
Cellacsatolásnak egy üres cellát adsz meg, lehetőleg vagy értelemszerűen a cégnév táblázat mellett valahol.
Beállíthatod, hogy hány lenyíló sor legyen, ha több mint 8-at akarsz.
Bekapcsolod a térbeli árnyékolást, és a jellemzők fül alatt kikapcsolhatod a nyomtatást, ha nem akarod, hogy a vezérlődet is nyomtassa.
Ezzel ez a rész kész. Jön a képlet, ahol akarod. Egyik cellába a cégneves, a másikba a címes.
=INDEX(H2:I4;G2;1)
Ebből a H2:I4 tartomány a cégnév és cím mezők. H2 az első cégnév, I4 az utolsó cím. Ezt a ténylegesnek megfelelően kell beállítanod.
Ha másképp nem tudod, beírod ezt ahová szánod, majd duplán kattintsz a mezőn és a H2:I4-et kijelölöd az egérrel, majd utána az egérrel kijelölöd a valódi cég-cím tartományt, tömböt.
A G2 a cellacsatolás, ez is legyen a valós.
A képletben az 1 az első oszlop, azaz esetünkben a cégnév, a 2 a második oszlop a cím.


csüt. feb. 17, 2011 12:10
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: szer. feb. 16, 2011 15:33
Hozzászólások: 6
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Az FKERES függvényt és egyéb szűrőket azért nem akarok alkalmazni, mert analfabéta főnököknek készül ez a lekérdezés, és cél, hogy nekik egy kattintással ki lehessen választani a céget.
Kedves TargeT!
Nagyon jó a kép, el tudtam indulni. De természetesen ami nincs előttem ott akadtam el. Hogy kell cellacsatolást csinálni? Az I2-t másolom és a H2-re állva nyomok egy csatolva beillesztést?
Ha a H2:H4 alapján csinálom meg az A1-ben a legördítőt, és előtte csatolom a címeket a nevekhez akkor automatikusan ki fogja írni az adatokat ha a legördítőben kiválasztom?
Tudom hogy hülyének néztek, de nem ez a szakmám :D
Válaszotokat előre is köszönöm.


csüt. feb. 17, 2011 8:53
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Twicky írta:
Sajnos ezzel nem boldogulok. Valami más ötlet?

Nincs. Csak ugyanez. !-F  Klikkelj a bélyegképre.

Kép

Egyebekben ahogy Delila írta, az FKERES függvény is egy megoldás.


szer. feb. 16, 2011 18:42
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Twicky

Ha az a bizonyos legördülő érvényesítés, az fkeres függvényt alkalmazd.
TargeT válasza az űrlapvezérlők, vagy a vezérlőeszközök eszközkészletéből vett legördülőre vonatkozik.


szer. feb. 16, 2011 18:32
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: szer. feb. 16, 2011 15:33
Hozzászólások: 6
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sajnos ezzel nem boldogulok. Valami más ötlet?


szer. feb. 16, 2011 16:39
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: szer. feb. 16, 2011 15:33
Hozzászólások: 6
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Rájöttem miről beszélsz.
Köszi


szer. feb. 16, 2011 16:18
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: szer. feb. 16, 2011 15:33
Hozzászólások: 6
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Hú, bocsi de a második mondatot nem értem. Ezt is az érvényesítésnél kellene látnom?


szer. feb. 16, 2011 16:04
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
@Twicky
A legördülőnek van egy bemeneti tartománya, itt lesznek a cégnevek.
A legördülő cellacsatolásának értéke meg az INDEX függvény alapján egy másik tartományból kiválasztja a kívánt és tárolt címet és beírja a függvény cellájába.
Ebből ki tudsz indulni.


szer. feb. 16, 2011 15:55
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: szer. feb. 16, 2011 15:33
Hozzászólások: 6
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

Egész nap ezen a problémán agyaltam, de semmi megoldást nem találtam rá, remélem ti tudtok segíteni.

Probléma:
Olyan táblázatot kell létrehoznom, ahol egy legördítő sávból kiválasztok egy adatot (cégnév) és az adathoz tartozó (cím, telefonszám és egyéb adatok) automatikusan kiíródnak legördítő sáv mellé. Ez azért fontos, mert van hat helyszínem, mindegyikhez van 10 cégem, és helyszínenként csak egy cég adatait akarom látni. Nem szűrős megoldású!!!
Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv: Twicky


szer. feb. 16, 2011 15:40
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség