Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. dec. 08, 2021 4:33



Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Következő
Excel kérdés 
Szerző Üzenet
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
trippla

Ilyesmire gondoltál?
http://data.hu/get/3519446/Arazo_2010.12.21pl.xls


szer. feb. 16, 2011 9:49
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: hétf. ápr. 05, 2004 19:35
Hozzászólások: 159
Tartózkodási hely: Pápa, Sopron
Hozzászólás Re: Segítség
Szia

Nem teljesen az FKERES függvényre gondoltam. Mellékelem a táblázatot, mely félkész állapotban van:
http://s1.toldacuccot.hu/letoltes?sid=7 ... 2.21pl.xls

A fő gondom az, hogy nem akarom mindig rejtegetni a celllatartományokat, hanem ha szükség van rá előugrik, ha nincs rá, akkor pedig nem látható. Sokszor, ha pl. alul van már 50 fülem és gyorsan kell adatokat módosítgatni, sok idő elmegy, míg a görgetek az üres celllák között, mikor, lehet, hogy csak az utolsóba vannak adatok beírva.
Esetleg nem lehetne ezt valahogy makróval megoldani, hogy csak az a cellatartomány jelenjen meg, amihez írtam paramétereket?


kedd feb. 15, 2011 19:26
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: kedd feb. 17, 2009 8:23
Hozzászólások: 90
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Á, köszi. Nehezen de megtaláltam. Ebben a 2010-esben egy kicsit elrejtették :D
Be kellett kapcsolni a fejlesztő eszközök panelt, és ott már megtaláltam.
Köszi még egyszer.


kedd feb. 15, 2011 15:46
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Erre gondoltam:
Kép

Ez lesz belőle:
Kép


kedd feb. 15, 2011 15:01
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: kedd feb. 17, 2009 8:23
Hozzászólások: 90
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Már az első mondatnál elvesztettem a fonalat :D


kedd feb. 15, 2011 14:38
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Én ilyen esetben azt szoktam csinálni, hogy a cellába teszek egy "Microsoft Date and Time Picker Control" nevű vezérlőt (vezérlők eszköztár, további vezérlők ikonjával), ami lefedi a cellát. A vezérlő tulajdonságainál magát a cellát adom meg csatolt hivatkozásként (LinkedCell), így a kiválasztott dátumérték a cellába kerül, képletekben lehet vele számolni.

Ezzel ugyan maga a vezérlő nem tűnik el, de nem is feltétlenül szükséges, mert a vezérlő is formázható, és be lehet állítani, hogy pl. nyomtatásban ne jelenjen meg.


kedd feb. 15, 2011 14:07
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: kedd feb. 17, 2009 8:23
Hozzászólások: 90
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

Hogyan lehet megoldani, hogy egy adott cellára klikkelve elő ugorjon egy naptár, és abból a megfelelő dátumot kiválasztva az a cellába beíródjon?


kedd feb. 15, 2011 13:38
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Segítség
trippla

Feltettem http://data.hu/get/3479867/Butor.xls ide egy fájlt. Az FKERES függvény lesz a barátod.


szomb. feb. 05, 2011 15:14
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: hétf. ápr. 05, 2004 19:35
Hozzászólások: 159
Tartózkodási hely: Pápa, Sopron
Hozzászólás Segítség
Segítségre volna szükségem!

A következő dolgot kellene valahogy megoldanom excelben:
- Egy árazó táblázatot kellene létrehoznom
- Több lapfülről lenne szó különböző termékekről
- a legelső lapfül hordozza az összes egységárat
- minden egyes lapfül alatt különböző komplett számolások végezendők
- ezek bútorok alkatrészeinek számolásához kellenének, melyeknél 10-15 különböző egységárú alkatrészből is felépülhetnek
- alkatrészenként kb. 8-10 sorra van szükségem, melyhez tartozik egy egységáras cella az első fülön, ezeket megszorozva 10-15 ször 8-10 cellára van szükségem kb.
- a gondom az, hogy sok felesleges cella jelenik meg mindig
- meg lehet azt csinálni, hogy csak azok a cellák jelenjenek meg, amelyekre szükségem van?
- ha beírok az első fülön egy egységárat egy bizonyos elemre, akkor meg lehet azt úgy csinálni, hogy a többi fülön csak azok jelenjenek meg, a többi pedig maradjon rejtve?

Remélem érthető voltam. Ha kell feltöltöm valahova az excel táblát, talán úgy érthetőbb.
Az is segítség volna, ha megmondjátok, hogy hol keressek ilyenre megoldást! Sajna az én tudásom itt megakadt:(

Előre is köszönöm!


szomb. feb. 05, 2011 8:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
vackor írta:
Gera írta:
Több szerverről szeretnék hivatkozást beilleszteni egy munkafüzetbe, de az elejét mindig levágja vagyis " ..\..\ " - okat ír helyette és így nem találja meg a dokumentumot.

Ez nem a hosszúság miatt van. Az Excel relatív hivatkozást készít, ami a dokumentum helyétől függ. Amíg a dokumentum a helyén marad, addig a relatív hivatkozások is érvényesek maradnak.

:idea: A dokumentum tulajdonságainál van olyan lehetőség, hogy "Hivatkozás alapja". Ha ezt kitöltöd, akkor ahhoz képest tárolja a hivatkozásokat. Beírhatod ide, hogy "file:///", akkor teljes útvonallal kerülnek be.


Na megtaláltam a megoldást. Ha a "Hivatkozás alapja" - hoz egy " x " - et teszek, akkor át áll abszolút hivatkozásra. És így minden hivatkozás használható.
De azért köszönöm a segítséget, mert tényleg sokat segített. :)


kedd feb. 01, 2011 13:03
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 96
Tartózkodási hely: Bp
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Idézet:
...az OpenOffice teljesen jól kezeli és pdf mentésnél is meghagyja a hivatkozást.


És tényleg.

Köszönöm Vackor.


hétf. jan. 31, 2011 18:58
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Gera írta:
Több szerverről szeretnék hivatkozást beilleszteni egy munkafüzetbe, de az elejét mindig levágja vagyis " ..\..\ " - okat ír helyette és így nem találja meg a dokumentumot.

Ez nem a hosszúság miatt van. Az Excel relatív hivatkozást készít, ami a dokumentum helyétől függ. Amíg a dokumentum a helyén marad, addig a relatív hivatkozások is érvényesek maradnak.

:idea: A dokumentum tulajdonságainál van olyan lehetőség, hogy "Hivatkozás alapja". Ha ezt kitöltöd, akkor ahhoz képest tárolja a hivatkozásokat. Beírhatod ide, hogy "file:///", akkor teljes útvonallal kerülnek be.


hétf. jan. 31, 2011 15:04
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. jan. 31, 2011 9:10
Hozzászólások: 2
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Kösz a linket, de kukkot sem értek belőle.
Az a baj, hogy nem vagyok profi. Eddig azt bogarásztam ki, hogy a RSAPI_70.dll ami segít nekem de... nem igazán bírok vele


J.


hétf. jan. 31, 2011 15:02
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
p5rs7 írta:
Sziasztok!

Van egy Excel 2007-es fájlom, benne hivatkozások is készültek pl.:

=HIPERHIVATKOZÁS(ÖSSZEFŰZ("http://turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster&lat=";L5;"&lon=";J5);D5)

Pdf-et készítenék belőle, hogy közreadhassam, de a fenti módon készült linkeket az Acrobat nem importálja. Más progikkal is próbáltam, sikertelenül.

Segítséget kérek.

Nekem Acrobat nincs, de az OpenOffice teljesen jól kezeli és pdf mentésnél is meghagyja a hivatkozást.


hétf. jan. 31, 2011 14:48
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
A Google barátod segíthet a soros port kommunikációban.
How to access serial and parallel ports by using Visual Basic .NET  (Az MS forrástól)
Using Microsoft EXCEL to log and analysis serial port data  (Ez itt egy példa.)
És itt van hozzá egy letölthető táblázat.
De biztosan lehet még találni.


hétf. jan. 31, 2011 9:49
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. jan. 31, 2011 9:10
Hozzászólások: 2
Hozzászólás com1
Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni, hogy lehet excel- ben adatokat küldeni/fogadni a soros portról.

A válaszokat előre is köszi.

J.


hétf. jan. 31, 2011 9:25
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy excelben, nem működnek a hiperhivatkozásaim.
Több szerverről szeretnék hivatkozást beilleszteni egy munkafüzetbe, de az elejét mindig levágja vagyis " ..\..\ " - okat ír helyette és így nem találja meg a dokumentumot.
Azt tudom, hogy van egy maximális karakterszám (255), amit tud kezelni a hiperhivatkozás, de azok sem működnek, amelyeknél a hivatkozásaim karakterszáma jóval kisebb, mint a maximális karakterszám.

Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma, miért írja ki ezeket a "..\..\"- okat?
És hogy a túl sok karakterből álló hiperhivatkozást, mivel tudom helyettesíteni, vagy meg tudome valahogyan növelni az engedélyezett karakterek számát?

Előre is köszi!!!
Gera


hétf. jan. 31, 2011 8:18
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 96
Tartózkodási hely: Bp
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

Van egy Excel 2007-es fájlom, benne hivatkozások is készültek pl.:

=HIPERHIVATKOZÁS(ÖSSZEFŰZ("http://turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster&lat=";L5;"&lon=";J5);D5)

Pdf-et készítenék belőle, hogy közreadhassam, de a fenti módon készült linkeket az Acrobat nem importálja. Más progikkal is próbáltam, sikertelenül.

Segítséget kérek.


pén. jan. 28, 2011 9:38
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. jan. 03, 2011 19:40
Hozzászólások: 3
Hozzászólás Re: Excel kérdés
hidd el, úgy is próbáltam :)
de szerencsére a problémát elhárítottuk, megoldottuk, úgyhogy hurrá :):):)

köszönöm a segítséget :):):)


csüt. jan. 06, 2011 17:24
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
dinyus írta:
nem annyira engedi az egyik munkalapról a másikra történő hivatkozást....

Valóban. Elég logikátlan, ha már egyszer másolatot készít az adatokról...

A megoldás:
Arról a lapról indulsz, ahová másolni akarod. Lista tartománynak elfogad másik lapra hivatkozást. 8)


kedd jan. 04, 2011 12:18
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. jan. 03, 2011 19:40
Hozzászólások: 3
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Szia!

Köszi a gyors választ.
Már alakul, kezdem kapisgálni, csak nem annyira engedi az egyik munkalapról a másikra történő hivatkozást....
De majd holnap türelmesebben megpróbálkozom vele újra :)

Mégegyszer köszi a gyors segítséget!!! :)


hétf. jan. 03, 2011 23:15
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Szia! Szerintem használd az irányított szűrőt (2007-es változatnál speciális szűrő).
Listatartomány = a szerzők a B oszlopban, és jelöld be, hogy csak az egyedi rekordokat kéred.


hétf. jan. 03, 2011 21:41
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: hétf. jan. 03, 2011 19:40
Hozzászólások: 3
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Egy egyszerű példán mutatom be a problémám, remélem, tud valaki segíteni, mert fontos lenne, és elakadtam :(
legyenek mondjuk A oszlopban egymás alatt könyvcímek, mellett B oszlopban a hozzá tartozó írók. Egy író értelemszerűen több könyvnél szerepelhet, de fordítva nem.
van mondjuk felsorolva az A-ban 8 könyv, a B-ben meg mondjuk 3 különböző író.

És szeretnék egy olyan listát létrehozni, ami kilistázza az írókat, de csak 1x.
Tehát valami olyasmi, hogy van 8 sorban 3 különböző író, és ezt egy új listában kilistázza egymás alá, de mindegyik író neve csak 1x szerepeljen.

Hú, remélem, érthető volt a problémám.
AKinmek esetleg nem, de tudna segíteni, szívesen részletezem.

Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!!!!!!!


hétf. jan. 03, 2011 19:56
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Köszönöm. :D
Érteni szerettem volna, de ezek szerint ez reménytelen. :twisted:
Viszont jól működik.


csüt. dec. 16, 2010 13:13
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT

Ez a szorzatösszeg egy különleges függvény. Elő lehet például állítani vele a szumha függvénynek egy olyan változatát, ahol az összegzendő értékek kiválasztásához több (10-ig próbáltam ki) feltételt adhatunk meg. Erre a feladatra a 2007-es verzióban bevezették a szumhatöbb függvényt. Az előző verzióknál kiválóan lehet alkalmazni a szorzatösszeget.

Felteszek egy füzetet ennek a bemutatására. http://data.hu/get/3292870/Szorzatosszeg.xls
A =SZORZATÖSSZEG(($A$2:$A$17=G1)*($B$2:$B$17=H1)*($C$2:$C$17=I1);$D$2:$D$17) képlet értelmezése:
ha igaz, hogy az A2:A17 tartomány valamelyike =G1, ÉS a B2:B17=H1, ÉS a C2:C17=I1, akkor ezeknek a soroknak a D oszlopban található értékeit összegezze.
Ez a képlet nem fogadja el a =SZORZATÖSSZEG((A:A=G1)*(B:B=H1)*(C:C=I1);D:D) formát (mint pl. az fkeres, vagy a hol.van), és más lapról is csak névvel ellátott tartományokkal hajlandó működni.

Az előző szorzatösszeges függvényt én sem tudom megmagyarázni, pedig már régebben alkalmazom. !'-(


csüt. dec. 16, 2010 11:40
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Én a mai napi azt nem értem, hogy pontosan hogyan működik a képlet. :lol:
Ránézésre látni, hogy a tartomány nem üres celláira csinál valamiféle összesítést saját magára a DARABTELI függvénnyel megspékelve, ugyanarra a tartományra kritériumként is megadva. Vagy hogy? :roll:

Ezzel együtt tökéletesen működik, megszámolja a nemcsak a számokat, de a karaktereket, szövegrészleteket is, ami szorzatnál elég érdekes, mert erre is adhatna #ÉRTÉK hibát. :hm:
Viszont csak az üres cellákkal van egy másfajta baja a valóságban. Tényleg megszámolhatná ezek nélkül is, ha jól értelmezem, hogy a feltételként ki volnának zárva az üresek.
Szóval ezt a <>""-t és a DARABTELI függvény (A1:A6;A1:A6)-át valahogy nem bírom együtt összerakni. :sajna:


csüt. dec. 16, 2010 11:08
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT

Az üres kiíratásához:
=HA(HIBÁS(SZORZATÖSSZEG((A1:A6<>"")/DARABTELI(A1:A6;A1:A6)));"Üres cella van az adatok között";SZORZATÖSSZEG((A1:A6<>"")/DARABTELI(A1:A6;A1:A6)))

Kár, hogy ennek nem sok értelme van, mert attól, hogy van néhány üres cella a tartományban, még megszámolhatná a többit. Jobb híján marad az üresek feltöltése az irányított ugrással, míg valaki elő nem áll az igazi megoldással.


csüt. dec. 16, 2010 10:23
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Őszintén szólva a képletet se értem annyiban, hogy számomra eléggé ellentmond a képletvarázslóval létrehozhatónak. Hogy akkor miért pont így. :oops:
Viszont tökéletesen működik számra, karakterre és szövegre is. :D 8) Ezt a kis bibit leszámítva, hogy üres cella esetére nincs hibakezelés vagy számítás.

Szerintem hagyni kell így, valószínűleg a kérdezőnek se tartalmaz üres cellát a táblázata, ha már feltölti adattal.
Addig meg vagy hibát jelez, vagy esetleg a HIBÁS függvénnyel lehet valami más emberközelibbet kiíratni helyette. Hogy 'üres cella' vagy, hasonló.


csüt. dec. 16, 2010 10:05
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT írta:
Delila írta:
Egy nagyon pórias megoldás az üres cellákra...

Gondoltam még olyanra, hogy a =HA(HIBÁS();x;y) függvényt kellene valahogy alkalmazni. Annyit simán el lehet érni, hogy a #ZÉRÓOSZTÓ helyett valami mást írjon.
Vagy ha az üres cellák megszámolása vezetne valamire a DARABÜRES függvénnyel.


Ez nem akar összejönni. :cry:


csüt. dec. 16, 2010 9:33
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila írta:
Egy nagyon pórias megoldás az üres cellákra...

Gondoltam még olyanra, hogy a =HA(HIBÁS();x;y) függvényt kellene valahogy alkalmazni. Annyit simán el lehet érni, hogy a #ZÉRÓOSZTÓ helyett valami mást írjon.
Vagy ha az üres cellák megszámolása vezetne valamire a DARABÜRES függvénnyel.


kedd dec. 14, 2010 20:35
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Hannibal

Muszáj makróval megoldani :?: Erre találták ki a Kimutatás menüt. Rengeteg dolgot meg lehet vele oldani.


kedd dec. 14, 2010 20:32
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Nagyon profik vagytok. Csak tátom a szám. :o :D


kedd dec. 14, 2010 19:52
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Egy nagyon pórias megoldás az üres cellákra:

Kijelölöm a tartományt, Ctrl+g (szerkesztés, ugrás), Irányított, Üres cellák. Kijelölte a tartományban lévő üres cellákat, ahova a Ctrl+enterrel egyszerre beviszek egy pontot, vagy bármit, ami biztosan nem szerepel a tartományban. A fenti képlet végére beteszek egy -1-et.


kedd dec. 14, 2010 19:25
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT

Köszönöm. Sajnos nem tudom kiküszöbölni a hibát. :cry:


kedd dec. 14, 2010 19:19
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
:rulez: Jó kis képlet. Kapásból azt hittem, hogy csak makróval lehet megoldani, de Delila nagyon profi. :D
Működik nem csak számok esetén, de karakterekre, szövegre vegyesen is.
:hm: Egy baj viszont van vele, ha a tartomány üres cellát is tartalmaz, akkor #ZÉRÓOSZTÓ! hibát jelez.


kedd dec. 14, 2010 8:59
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Gera

A =SZORZATÖSSZEG((tartomány<>"")/DARABTELI(tartomány;tartomány)) képlet megadja, hány féle adat van a 'tartomány' nevű tartományban. Nem kell feltétlenül nevet adni, megadhatod így is:

=SZORZATÖSSZEG((A1:A6<>"")/DARABTELI(A1:A6;A1:A6))


kedd dec. 14, 2010 7:29
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6486
Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

Valakinek van/ismer egy gyorstalpaló leírást a makrókról?
Valamilyen fajta naplófeldolgozást kell majd csinálnom (még nem tudom, hogy pontosan mi lesz a feladat, hogyan néz ki az eredeti adathalmaz és hogy egyáltalán nekem kell-e csinálni :D). Több fájlban vannak, elvileg egységes szerkezetűek.
Ebből kellene majd valami színes-szagos kimutatást varázsolni.

Köszönettel:
Hannibal.


hétf. dec. 13, 2010 23:57
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!
Egy olyan excel függvény érdekelne, ami egy tartomány KÜLÖNBÖZŐ elemeinek a számát adja meg. Tehát ha egy tartományban ezek a számok szerepelnek: 2,1,2,3,4,4. Akkor az eredmény 4, mert négy különböző szám van.
Előre is köszi a segítséget!


hétf. dec. 13, 2010 22:45
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: csüt. nov. 11, 2010 13:51
Hozzászólások: 1
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok,

előre is elnézést kérek, de nem igazán értek a makrózáshoz.

Van egy excelem, ami adatbázisból húzza le az adatokat a megadott kritériumok alapján. Win2000-en simán fut, de XP-nél kiakad a következő hibával:

Compile Error :

Method or data member not found

ennél a két sornál áll meg a makró :
Me.DTPicker.Value1 = Date
Me.DTPicker.Value2 = Date

Mi lehet a gond???


csüt. nov. 11, 2010 14:02
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 25
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Köszönöm!:)


kedd aug. 31, 2010 15:21
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Ha a lapvédelemnél engedélyezed az objektumok szerkesztését, akkor lehet megjegyzéseket írni. Hátránya, hogy ezzel minden más objektum is szerkeszthetővé válik, illetve létre lehet hozni a lapon újabbakat is (képek, vezérlőelemek, stb.).


kedd aug. 31, 2010 14:23
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 25
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok!

Egy excel táblát le akarok védetni, de a későbbi felhasználóknak hasznos lenne, ha majd tudnának bele kommentelni. Hogyan tudom ezt megoldani?

Köszi!


kedd aug. 31, 2010 13:31
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 2584
Tartózkodási hely: miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
köszönöm
mióta kerestem mi a megoldás !? :)


kedd jún. 01, 2010 10:13
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
alt+enter


vas. máj. 30, 2010 18:13
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 2584
Tartózkodási hely: miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
sziasztok,

Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne, ami szerintem nektek meg sem kottyan!
Milyen billentyűkombinációval vagy hogyan kell beállítani azt, hogy mikor írok a cellába akkor tudjak sortörést csinálni amikor akarok! Ugye nem enterre mert erre lépjen tovább, hanem valami shift+enter vagy hasonló. Alapértelmezetten sosincs definiálva cellatípus!
Hol lehet ezeket állítani?

Office 2007

köszönöm
üdv
energo


vas. máj. 30, 2010 18:08
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás 
Az alábbi makróval sikerült megkerülni a problémát. Azt nem tudom, hogy a FieldInfo-nál mit jelentenek a számok (azt a sort makrórögzítéssel csináltam), de jó így. Ezt lefuttatom mindegyik mezőre, és már jó is.

Kód:
' A mező nevét az első sor tartalmazza
Private Sub Korrigal(mezoNev As String)
  ' Van ilyen mezőnév az 1. sorban?
  Set mezo = ActiveSheet.Range("1:1").Find(What:=mezoNev, LookIn:=xlFormulas, LookAt:=xlWhole)
  If mezo Is Nothing Then Exit Sub
  Set used = ActiveSheet.UsedRange
  Set adat = Intersect(mezo.EntireColumn, used, used.Offset(1, 0))
  ' Ha van dátum az oszlopban, akkor az érték 1 vagy nagyobb
  If adat.Cells(1, 1).Value < 1 Then Exit Sub
  adat.TextToColumns DataType:=xlFixedWidth, FieldInfo:=Array(Array(0, 9), Array(10, 1))
End Sub


csüt. máj. 06, 2010 12:22
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás 
Összeakadtam ma is eggyel: Webyog SQLyog
http://www.softexia.com/miscellaneous/734-webyog-sqlyog-enterprise.html
Lehet, hogy ez segít, vagy könnyít?


kedd máj. 04, 2010 16:44
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás 
Na persze ez a szövegfájlos beolvasás itt túl fapados lenne, csak inkább példa akart lenni az Excel beolvasási cellaformátumra.
Ha ennél nincs valami hasonló megoldás, tényleg legjobb és legegyszerűbb lesz makrózni.


kedd máj. 04, 2010 14:10
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás 
Laci_L írta:
És hát a szoftver mire való, azt én sem tudom, de a honlapján mindent megtalálsz. A MySQL-hez semmit sem értek. Csak pont akkor láttam meg, amikor olvastam a hsz-edet. Sosem lehet tudni, esetleg jó lesz.


:D A leírásból azt hámoztam ki, hogy leginkább a MySQL optimalizálására használható, de amit én szeretnék, az inkább Excel probléma.

TargeT írta:
Még az lehet a kérdés, hogy melyik Excel? A 2002, 2003, 2007 vagy mindegyik. :hm:
Azt nem tudom, ez a MySQL Connector milyen formátumban vagy fájlban adja át az adatokat.


Ez konkrétan a 2003.
Az adatátadás meg ODBC, nem szöveges import.

Szerintem írok egy makrót, ami a mezőnevek alapján végigmegy az oszlopokon és kicseréli az értékeket.


kedd máj. 04, 2010 12:00
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás 
Még az lehet a kérdés, hogy melyik Excel? A 2002, 2003, 2007 vagy mindegyik. :hm:
Azt nem tudom, ez a MySQL Connector milyen formátumban vagy fájlban adja át az adatokat.
Esetleg az Excel importjánál kellene még szétnézni. Nem tudom ez itt nálad hogy megy, de pl. a tagolt szöveg beolvasásnál az adattípuson lehet változtatni.
Igaz, hogy pont idő nincs, csak dátum, ami erre pont nem jó.
Helyette lehet általánossal próbálkozni, mert a szöveg itt megint nem jó.
De gondolom, amúgy is általánoson volt, ha egyáltalán ez a módi működik.

Ha viszont ilyen rendszerességgel kell, érdemes rá képletet csinálni, esetleg makrózni.
Egy másik oszlopban végigvonszolhatod. Pl.: =A2-INT(A2)
Utána beállítod az időformátumot. Majd a régi oszlopot felülírod az új értékekkel.


kedd máj. 04, 2010 10:20
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség