Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. dec. 08, 2021 4:55



Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Excel kérdés 
Szerző Üzenet
vas-tag

Csatlakozott: pén. feb. 09, 2007 18:36
Hozzászólások: 7
Hozzászólás 
vackor írta:
Üdv! A megjegyzésbe nem lehet képet tenni, de valami hasonló dolog az megoldható.

Elhelyezed a képet a lapon és írsz hozzá egy VBA makrót, amiben figyelni kell a cella-kijelölési eseményeket. Ha a kérdéses cella kerül sorra akkor megjeleníted a képet, egyébként elrejted. De ez csak a kérdéses cella kijelölése esetén működik, nem elég egérrel rámutatni.

Kód:
Private Sub WorkSheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
  If ActiveCell.Address = "$E$8" Then
    ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = True
  Else
    ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = False
  End If
End Sub


A "$E$8" és a "Picture 1" értelemszerűen módosítandó, és a kódot a munkalaphoz kell hozzárendelni, ne külön modulban legyen.
Köszi.Ezzel sikerült megoldani.


csüt. feb. 15, 2007 10:03
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: pén. feb. 09, 2007 18:36
Hozzászólások: 7
Hozzászólás 
TargeT írta:
Mondjuk a "He?" után választ sem érdemelt volna... :evil:
De ha már így :wink: akkor tényleg maradjunk annyiban, hogy a megjegyzés az szöveg.
Legalábbis az Excelben.

Azt írtam , hogy úgy mint a megjegyzést.Amúgy te is láthatod , hogy "he?" után kaptam választ a kérdésemre.


csüt. feb. 15, 2007 9:29
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás 
Üdv! A megjegyzésbe nem lehet képet tenni, de valami hasonló dolog az megoldható.

Elhelyezed a képet a lapon és írsz hozzá egy VBA makrót, amiben figyelni kell a cella-kijelölési eseményeket. Ha a kérdéses cella kerül sorra akkor megjeleníted a képet, egyébként elrejted. De ez csak a kérdéses cella kijelölése esetén működik, nem elég egérrel rámutatni.

Kód:
Private Sub WorkSheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
  If ActiveCell.Address = "$E$8" Then
    ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = True
  Else
    ActiveSheet.Shapes("Picture 1").Visible = False
  End If
End Sub


A "$E$8" és a "Picture 1" értelemszerűen módosítandó, és a kódot a munkalaphoz kell hozzárendelni, ne külön modulban legyen.


szer. feb. 14, 2007 21:30
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás 
Mondjuk a "He?" után választ sem érdemelt volna... :evil:
De ha már így :wink: akkor tényleg maradjunk annyiban, hogy a megjegyzés az szöveg.
Legalábbis az Excelben.


szer. feb. 14, 2007 21:07
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor
Avatar

Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38
Hozzászólások: 5120
Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
Hozzászólás 
Láttad már, hogy valaki csinált ilyet? Szerintem nem lehet, de ki tudja...


szer. feb. 14, 2007 20:00
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Csatlakozott: pén. feb. 09, 2007 18:36
Hozzászólások: 7
Hozzászólás 
balu999 írta:
Üdv!

Érdeklődnék , hogy egy cellába írt szöveghez tudok-e megjegyzésként képet rendelni.Nem is a megjegyzésként a fontos , hanem azt szeretném megcsinálni , hogy ha egy cellába írt szöveg fölé viszem az egér kurzort akkor a kép jelenjen meg mint egy megjegyzés.Ezt hogyan tudom megcsinálni?

Köszi
Üdv
Balu

He?


szer. feb. 14, 2007 16:22
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: pén. feb. 09, 2007 18:36
Hozzászólások: 7
Hozzászólás 
Üdv!

Érdeklődnék , hogy egy cellába írt szöveghez tudok-e megjegyzésként képet rendelni.Nem is a megjegyzésként a fontos , hanem azt szeretném megcsinálni , hogy ha egy cellába írt szöveg fölé viszem az egér kurzort akkor a kép jelenjen meg mint egy megjegyzés.Ezt hogyan tudom megcsinálni?

Köszi
Üdv
Balu


pén. feb. 09, 2007 18:41
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás 
Szívesen. :)


kedd jan. 23, 2007 23:31
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: kedd jan. 23, 2007 9:40
Hozzászólások: 3
Hozzászólás 
Még tán annyit, hogy a következő formula minden igényemet kielégítette, még hálózatos logikai drive-in os működik.

=INDEX('logikai_drive_neve\[fájlnév.xls]munkalapnév'!cellatartomány; sorhivatkozás; oszlophivatkozás)

azaz
=INDEX('J:\[pppcel.xls]Munka1'!A1:C4; A1; A2)

A1 és A2 cellákba írom a kívánt sor és oszlop számát.
A kívánt értékeket A pppcel.xls fájl A1:C4 cellatartományából vehetem.

Mégegyszer köszönöm!


kedd jan. 23, 2007 23:19
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Csatlakozott: kedd jan. 23, 2007 9:40
Hozzászólások: 3
Hozzászólás 
Kedves Vackor!

Hálás köszönetem a tanácsodért.
Nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan érkezik a segítség.
Remélem valamikor viszonozhatom majd a segítséged.

Üdvözlettel: Torokj


kedd jan. 23, 2007 23:15
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás 
Szia!
Használhatod az INDIREKT() és INDEX() függvényeket.

=INDIREKT(" '[Fájlnév.xls]Lapnév'!C" & A4)
Itt stringként összefűzve adod a függvénynek a hivatkozást.

=INDEX('[Fájlnév.xls]Lapnév!A1:F999; A4; 3)
Itt kijelölsz egy tömböt, és az indexeket változtatod (sor, oszlop). Még egyszerűbb, ha nevet adsz a területnek, és csak névvel hivatkozol rá, pl.:
=INDEX(adatok; A4; 3)


kedd jan. 23, 2007 18:14
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: kedd jan. 23, 2007 9:40
Hozzászólások: 3
Hozzászólás Segítséget kérek - adatkinyerés másik Excel fájlból
Sziasztok!

Ha valaki tud, kérem segítsen az alábbi probléma megoldásában:
Egy Excel fájl adott cellájába (legyen A4) beírok egy sorszámot.
Ugyanezen Excel fájl adott cellájába szeretném megjeleníteni egy másik Excel fájl adott sorának (Az A4-es cella által definiált sor), adott oszlopban levő értékét. Az oszlop hivatkozását kézzel adnám meg a képletben (pl. C).

Próbálkoztam az Fkeres függvénnyel, de nem tudom a számára megadni az A4-es cellában tárolt értéket, mint sorhivatkozást.

Előre is köszönet a segítségért.

Üdv: Torokj


kedd jan. 23, 2007 9:49
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás 
Ablak menü/Felosztás és a vonalakat tologatod. Vagy: jobb oldalon a függőleges irányú görgető sáv felső nyila fölött van egy pici vízszintes téglalap. Azt lehúzod a 3. sor aljáig. Végül: Ablak/Ablaktábla rögzítése. Ja! És ne haragudj, hogy egy órát várnod kellett :oops:


vas. jan. 14, 2007 13:43
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: vas. jan. 14, 2007 12:36
Hozzászólások: 1
Hozzászólás 
Sziasztok!

Nekem egy gyors (egyszerű) kérdésem lenne. Ha lehet minél hamarabb válaszoljon valaki: Hogyan lehet excell-ben fixálni a sorokat? Úgy hogy pl az első 3 ne mozogjon, ha görgetem az oldalt.

Előre is köszi


vas. jan. 14, 2007 12:43
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás 
Szervusztok!

Excel 2003 makro. Megnyitok egy másik táblát olvasásra.
Az nyitáskor újraszámolja magát, ezért azt hiszi, változtott a tartalma.
Close parancs után rákérdez a mentésre: Igen, Nem, Mégse.
Ezt a panelt szeretném elkerülni, hogy szép csendben záródjon
be a táblázat. Mit kell beszúrni a két sor közé?
Visual Basic Editor írta:
Workbooks.Open Filename:="tabla.xls", ReadOnly:=True
ActiveWindow.Close
;és itt jön a koszos kis dialógus ablak :(
Üdv,NBela
Szerk:
ActiveWindow.Close Saved = True
Tudom! Előbb Guglizni, utána kérdezni :oops:


hétf. szept. 25, 2006 17:08
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: hétf. szept. 12, 2005 8:55
Hozzászólások: 402
Hozzászólás 
Tip-top lett!

Ezer köszönet mindenkinek ! :)


kedd dec. 20, 2005 11:46
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás 
@pajti
Sejtettem, hogy valami fájlbeolvasás szerű dolog kavarhat be.
Az Excel néha szereti átkonvertálni a felismertnek vélt adatok cellafomátumát. Bár ez főként a dátum/időnél van így.
Ha fájlból olvasod be, az maradhat(na) általános formátumban, akár szöveg, akár szám.
Pl. egy .txt fájl beolvasás utolsó, 3. lépésénél az egyes oszlopok adattípusa külön-külön beállítható. Itt van olyan, hogy általános, szöveg, dátum, kihagyás.
Hagyd általánoson. Ha szövegről van szó, azt nem fogja automatikusan szöveggé alakítani, csak a felismert dátumot, ha kijelölöd, ha nem.
Ha Excelben másolsz innen oda, nem mindegy, hogy hogyan teszed.
Viheti magával a cellaformátumot (szám, igazítás, betűtípus, szegély, mintázat és védelmi beállítás) is, csak a képlet értékét, vagy a teljes tartalmat, stb..
Javaslom, nézz szét az említett irányított beillesztés menüpontban. Sok variáció beállítható.
Azt is említettem, hogy hasznos az érték beillesztése ikon elővarázsolása használható helyre. Ez kell a leggyakrabban.


kedd dec. 20, 2005 9:44
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás 
pajti írta:
Mekkora részen futtassam a kódot ? Elég csak a forrás adatok fölött, vagy a képletekre is rácsúszhatok vele ?

Az általam küldött makró annyit csinál, hogy a kijelölt részen végrahajtja a trim() függvényt, ami stringek esetén lecsípi a fölösleges szóközöket a végéről, majd visszaírja. Számok esetén nincs változás, csak beíródik mintha kézzel csináltad volna.

A probléma az, hogy szövegfájlból importáláskor az Excel többnyire felismeri az adatok típusát, de ez nem mindig egyértelmű (pl. az '19960529' mi legyen? String? Szám? Dátum?). String típusú adat állhat számokból is, csak akkor nem lehet vele számolni, és ez nem csak a formázástól függ. Ha valamit stringként tárolt, akkor csupán a formázástól nem lesz belőle szám, ezért kell a makró. De a képletekre ne futtasd rá, mert ott az eredmény típusa a függvényből következik, tehát fölösleges, másrészt a képlet helyett az eredmény kerül a cellába és az nem változik ha módosul a forrásadat.


kedd dec. 20, 2005 9:35
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás 
johnnyrotten írta:
Előttem akkor szokott elborulni a világ, amikor a kedves ügyfél egy layoutot hoz excelben, tehát grafikai programnak használja azt ő.

Én már használtam grafikai programnak az Excelt :!: Jó, ne a Photoshop kiváltására gondolj. :lol:
De thermo transfer nyomtatóra küldött kis ábrák cellánkénti megrajzolására megfelelő volt.
Az ábrából meg a nyomtatóra küldött hexa kódok előállítására tökéletes és legegyszerűbb egy programon belül.
Hasonlóképp mobiltelefon karaktereinek és ikonjainak cseréjénél is jó szolgálatot tett.


kedd dec. 20, 2005 9:23
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1558
Hozzászólás 
Ugyanmár. Te legalább arra próbálod használni, amire való: számolótáblának. Előttem akkor szokott elborulni a világ, amikor a kedves ügyfél egy layoutot hoz excelben, tehát grafikai programnak használja azt ő.

Nálam Office 2003 van, ott:

Eszközök->Beállítások->Számolás->Automatikus bepöttyentve.


kedd dec. 20, 2005 9:07
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Csatlakozott: hétf. szept. 12, 2005 8:55
Hozzászólások: 402
Hozzászólás 
johnnyrotten:
Az a sajnálatos helyzet, hogy gőzöm sincs, hol kell azt állítani, és a help alapján se találtam meg. Csak remélem, hogy alapértelmezetten be van kapcsolva (nemrég telepítettem az excelt), és vmi figyelmetlenség folytán nem tudhattam kikapcsolni.

vackor:
Lefuttattam O 6 .. O 10 területre, aztán sokszorosítottam a függvényt úgy, hogy O 11 is benne legyen a vizsgált területben. Az történt, hogy a képlet O 10-ig érintőleg elkezdett működni (JUHEJJ!!), O 11 makacsul továbbra sem működik.

Ha az egész táblát jelölöm ki ahogy van, és arra nyomom, akkor egyszercsak "Típushiba 13"-at kapok, és a képletek eredményeit #-ok váltják fel.

Kérdések:
-A táblázat első oszlopai tartalmaznak csak szöveges fileból importált részletet, a többi igazából csupa képlet. Mekkora részen futtassam a kódot ? Elég csak a forrás adatok fölött, vagy a képletekre is rácsúszhatok vele ?

-Jó lenne vmi olvasni való arról, igazából most mit is csináltam ? Bennem fel sem vetődött, hogy ha bemásolok egy rakás számot excelbe, akkor az neki nem lesz egyértelmű még egy formázás után sem. Valami árnyékváltozók is vannak a lapon, amiket ilyen esetekben külön formáznom kell ?

Egyébként ez a lap életem első kísérlete excel használatára. Sajnálom, hogy ezzel máris a fél világot zaklattam fel. :oops:


kedd dec. 20, 2005 8:48
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás 
pajti írta:
Létezik módszer megspórólni kb 400 darab átlag 7jegyű szám kézi beírását ? Elvégre a számítógépek világában fapadosan szenvedni már mégiscsak.. :cry:

Próbáld vackor megoldását.
Vagy ahogy mondtam, létrehozol egy új táblát, ami 'szűz' általános formátumú lesz.
A régi táblából ebbe bemásolod a kívánt tartalmat, de csak értékként szúrod be.
Szerkesztés / Irányított beillesztés és a Beillesztnél a Mindent átállítod Értéket-re.
De mégjobb, ha csinálsz magadnak egyéni eszköztárat, és/vagy valahová áthúzod a [12] Érték beillesztése ikont. Sok kattingatástól menekülsz meg a továbbiakban.


hétf. dec. 19, 2005 11:42
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás 
Ha valami szövegként lett beíreva, akkor a formátum átállítása nem elég, attól még nem lesz belőle szám.
Jelöld ki a problémás területet, majd futtasd le ezt a kis kódot:
Kód:
Sub Trimmel()
    For Each cell In Selection
        cell.Formula = Trim(cell.Value)
    Next cell
End Sub


hétf. dec. 19, 2005 10:47
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1558
Hozzászólás 
Minden sértő szándék nélkül: automatikus számolás be van kapcsolva?


hétf. dec. 19, 2005 10:36
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Csatlakozott: hétf. szept. 12, 2005 8:55
Hozzászólások: 402
Hozzászólás 
Okés, egész lapot újradobtam Általános formátumúra, nem segített.

Azután beírtam kézileg ugyanazt a számot csak az O8 cellába, és abban a pillanatban működni kezdett - formátumát utólag megnéztem, általános maradt, az excel nem írta át. O2, O8 most általános formátumban vannak és így is működik.

Másoltam a képletet ($O$2 > O8) lefele pár oszlopban, és a többi sorban szintén nem működik.

Átalakítottam szám formátumúra az oszlopban a számokat (kijelöltem a szöveg alatti sorokat), mind o2 min o8.. esetében, de így is csak azok a sorok működnek, ahol kézileg írtam be újra a számot a cellába.

Simán csak olyan, mintha a máshonnét másolt adatok nem is léteznének a számára, hiába írta ki a képernyőre.

Létezik módszer megspórólni kb 400 darab átlag 7jegyű szám kézi beírását ? Elvégre a számítógépek világában fapadosan szenvedni már mégiscsak.. :cry:


hétf. dec. 19, 2005 10:27
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás 
OK. Az első fapados módszerem - új táblázatban elölről - is megoldja a kérdést. Sokszor segíthet a kályhától elindulni.
Igaz, a konkrét okra ez még nem adott választ, de közben johnnyrotten azt is megtette.
Még az lehet, hogy hiába konvertáltad számmá, egyes mezők formátumát is átalakítottad szöveggé. Az O oszlopban biztosan.
Jelöld ki az egész táblázatot. Majd Formátum / Szám fül / és beállítod mindet Általánosra, és leokézod. Ezzel visszatértél az alaphelyzetbe, bár ahogy láttam, az üres mezők is szövegformátumúak voltak a 125. sorig.
Ezután akár elkezdhetsz egyéni számformátumot beállítani egyes cellákra.
De szám legyen, mert eddig számot hasonlítottál össze karaktersorozattal, ami nem ugyanaz.
Illetve csinálhatod karakterként is, noha a tábládból nem látszik indokoltnak.
De akkor amivel műveletet végzel, 'számolsz', mind az legyen :!:


hétf. dec. 19, 2005 9:22
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: hétf. szept. 12, 2005 8:55
Hozzászólások: 402
Hozzászólás 
A törődésért természetesen hálás köszönet, és bocsánat.. órák óta vacakoltam vele és nem tudtam rájönni.

A szám-ra átformázás után sem működik a képlet egyáltalán (egész O szlopot szám-ra alkítottam). Nincs is rá semmiféle hatással a cellák átírása.

Lehet hogy az Excelem a vacak ahogy van ? Az office 97 exceljét használom most.


hétf. dec. 19, 2005 8:57
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás 
@pajti
Kicsit azért visszább az agarakkal, ha veszem a fáradtságot, hogy a francos fájlodat vizslassam.
Ha túlkomplikálod, az nem biztos hogy célszerű, mégha amúgy 'hibátlan' is. De te tudod.
Mire nekem is bevillant a megoldás, johnnyrotten már megoldotta a kérdést.
Remélem, majd megköszönöd neki.
Nem kell az egészet újrakezdened, elég csak a az O és P oszlopok adatait számmá konvertálnod.
És ugyanez vonatkozik a B oszlopra is.


hétf. dec. 19, 2005 5:23
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1558
Hozzászólás 
Speciel O8 most szövegként van formázva. Ha számmá alakítom, jól működik a képlet.


vas. dec. 18, 2005 19:07
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Csatlakozott: hétf. szept. 12, 2005 8:55
Hozzászólások: 402
Hozzászólás 
Ennél azért egy kicsit többet is segíthetnétek. Vki működőképesre tudja gyártani csak azt az egészen egyszerű kis logikai vizsgálatot ?

Hogy hol milyen zárójeleket használtam, az meg tök más lap. felesleges azon lovagolni a "nem tudom" helyett - ez legalább őszinte válasz volna. Nem egyszerűek azok a számolások, és a zárójelek védenek a hibáktól: ha bármit elírnék, azt tuti kijelezné az excel hibaként. Mindössze ezért. Egy felesleges zárójel igazán nem kerül nekem semmibe. A hibát meg kereshetem szakállnövesztésig, ahogy most is van éppen..


vas. dec. 18, 2005 18:56
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08
Hozzászólások: 6012
Tartózkodási hely: Lócámon az ülepem....
Hozzászólás 
:hm: :jajne: Sőt,ennél jobb is van én még csak nem is látom a linket...Kép


vas. dec. 18, 2005 17:51
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás 
Egyelőre csak annyi, hogy minek vannak ilyenek, hogy =+
Miért nem jó, a 'sima' =
Van ahol pl. emiatt(?) raktál felesleges zárójeleket.
Ez a táblázat valahogy tiszta csőd. Vírusosnak ugyan nem tűnik.
Szerintem meg jobb lesz, ha az egészet egy új táblában újrakezded.
Az értéket értékként vidd át, a képleteket meg hozd újra létre.


vas. dec. 18, 2005 16:52
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: hétf. szept. 12, 2005 8:55
Hozzászólások: 402
Hozzászólás 
Oké, én is csináltam példa táblát és simán megy is minden. Mostanra a helyzet annyival jobb, hogy végleg nem akar működni semmiféle képlet. Vmivel igen ügyes lehettem.

Akinek ideje engedi plz nézze meg (az oldalon is ott a link, más nincs is rajta):
http://topsli.tar.hu/experience.xls

Az S8 celláról érdekelne vmi vélemény. Az adatok már nem is képletként vannak benne, hanem sima bemásolt számokként. Thx


vas. dec. 18, 2005 15:19
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás 
Nem tudom, mit szúrtál el, mert az A1-be ezt írtam: =ÉS( B1 >= C1; IGAZ)
a C1-be: =D1
És kapásból úgy megy, ahogy szeretnéd, ha a B1-be és a D1-be írok valamilyen számot, az A1 ennek megfelelően HAMIS vagy IGAZ.


szomb. dec. 17, 2005 19:36
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: hétf. szept. 12, 2005 8:55
Hozzászólások: 402
Hozzászólás 
Repost masik topicból:
---------------------------------------------------------------
Excel help ezt írja nekem (magyar win, magyar excel):
ÉS (feltétel1; feltétel2) = logikai végeredmény.

Írom a függvényt ÉS( cella1 >= cella2; igaz) és ennyi. Cella1 közvetlenül beírt számot tartalmaz, cella2 viszont hivatkozás egy másik cellára (=b4).

A képlet nem ad helyes végeredményt. Ha cella2-be kézileg viszek be számot, akkor oké, de ha b4-re hivatkozok tovább, akkor nem oké. Hiába formázgatom a cellát általánosra, meg szám-ra, azt a b4-et nem hajlandó megemészteni. B4 egyébként forrásadatot tartalmaz (számot) ami idővel változhat, ezért kellene így csinálni. Természetesen semmiféle körkörös hivatkozás meg ilyesmi nincs a lapon.

Hol szúrtam el ?
----------------------------------------------------------------


szomb. dec. 17, 2005 19:09
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1512
Tartózkodási hely: Szolnok
Hozzászólás 
Excel makró készítése


szer. nov. 09, 2005 16:14
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: kedd nov. 08, 2005 19:55
Hozzászólások: 1
Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás Excel makró
Sziasztok!

Excel-ben már tudok egy két dolgot, de most szertnék programozni. Makró.

Tudna valaki küldeni egy sima kis példa programot meg magyar nyelvű parancsleírást ?

Előre is köszi

Misi


kedd nov. 08, 2005 20:01
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor
Avatar

Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38
Hozzászólások: 5120
Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
Hozzászólás 
Néha a legegyszerűbb dolgok tűnnek a legbonyolultabbnak... !-Đ
Szívesen.


hétf. okt. 31, 2005 9:37
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Csatlakozott: kedd nov. 30, 2004 20:13
Hozzászólások: 269
Hozzászólás 
Köszi Dester!
így utólag tényleg elég hülye kérdés volt.. :oops:
:wink:


vas. okt. 30, 2005 22:31
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor
Avatar

Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38
Hozzászólások: 5120
Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
Hozzászólás 
Pedig ez a legelső dolog, amit az emberek általában meg szoktak tanulni Excel függvényekből :)
A legegyszerűbb módja az, hogy beírod az egyik cellába, hogy 1, a másikba, hogy 2, kijelölöd mindkettőt és a jobb alsó sarkában lévő kis négyzetnél fogva elkezded lefelé húzni. Automatikusan fogja számozni a többit is (persze nemcsak 1-től lehet indulni, és lehet visszafelé számoztatni is).
A másik a függvény.
Legyen az A1 cella tartalma pl. 1.
Az A2 cella tartalma ez legyen: =A1+1 :arrow: ennek hatására az A2-be 2 kerül.
Ha ezt kijelölöd, és beilleszted az A3 cellába, akkor - mivel relatív hivatkozást készítettünk - az A3 cella értéke hivatalosan =A2+1 lesz, azaz 3.
Remélem menni fog. ;)


vas. okt. 30, 2005 21:49
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Csatlakozott: kedd nov. 30, 2004 20:13
Hozzászólások: 269
Hozzászólás 
Sziasztok!

Excel függvények beillesztésénél elakadtam. Hogyan tudok pl. egy egyesével növekvő szám-oszlopot létrehozni egyszerűen? Miként adjam meg azt hogy: A fölötted lévő cella + 1 = jelenlegi cella?
A súgóban nem sok jót találtam... :(


vas. okt. 30, 2005 18:15
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 1407
Hozzászólás 
Messzilato írta:
Hello!
Excel 2003-ban kellene Microsoft Map obejektumot használnom diagram készítésekor? Honnan tudom ezt leszedni?

MS Office 2003 telepítő.


csüt. ápr. 21, 2005 8:27
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 26
Hozzászólás 
Hello!
Excel 2003-ban kellene Microsoft Map obejektumot használnom diagram készítésekor? Honnan tudom ezt leszedni?


szer. ápr. 20, 2005 21:58
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás 
Szívesen. :)


hétf. ápr. 04, 2005 12:54
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 96
Tartózkodási hely: Bp
Hozzászólás 
Kösz Vackor!


hétf. ápr. 04, 2005 12:42
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás 
Akkor
Kód:
If Cell.Font.ColorIndex = 3 Then


helyett
Kód:
If Cell.Interior.ColorIndex = 3 Then


A színek kódja benne van a súgóban, onnan kinézve már tudod variálni.


hétf. ápr. 04, 2005 12:39
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 96
Tartózkodási hely: Bp
Hozzászólás 
Arra gondolok, hogy a cella háttérszíne piros. Vagy akármilyen színû.


hétf. ápr. 04, 2005 11:25
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás 
Ha piros kitöltés alatt azt érted, hogy a betű van pirossal, akkor pl. így:

Kód:
Function Szamol() As Long
    x = 0
    For Each Cell In ActiveSheet.UsedRange
        If Cell.Font.ColorIndex = 3 Then
            x = x + 1
        End If
    Next Cell
    Szamol = x
End Function


hétf. ápr. 04, 2005 10:00
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 96
Tartózkodási hely: Bp
Hozzászólás Excel kérdés
Sziasztok!
Meg kellene oldanom, hogy az excel számolja össze, hány piros kitöltésû cella van a munkalapon.
Segítséget kérek.


hétf. ápr. 04, 2005 8:59
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség