Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. dec. 08, 2021 4:48



Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Következő
Excel kérdés 
Szerző Üzenet
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Kipróbáltam, nekem egy link megnyitásakor kétszer is feldobja a figyelmeztetést. Ez normális??


szomb. máj. 16, 2015 18:26
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
nbela

Idézet:
...nem tiltja a fenti üzenetet.


Viszonylag sűrűn használom a figyelmeztetések tiltását és engedélyezését, jellemzően egy fájl felülírásánál, vagy mentés nélküli bezárásánál. Eddig nem volt gondom vele.
Restellem :oops:, hogy próba nélkül javasoltam, a wav megnyitásánál valóban nem működik.


szomb. máj. 16, 2015 16:45
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
vackor írta:
A jó választ sajnos nem tudom, de ennél nagyobb baj, hogy nem is biztos hogy van.
Átfutottam mégegyszer a gugli találatokat. Az a DisableHyperlinkWarning biztosan működött valamikor, nem véletlenül írták és meg is köszönték. De az utóbbi fórumos bejegyzések már mind arról szólnak, hogy nincs tiltó hatása ennek a registry beállításnak.
Delila írta:
Ez sem jó válasz, de egy lehetőség. A füzet ThisWorkbook lapjához írsz 2 makrót. Az első a füzet megnyitásakor letiltja a figyelmeztetéseket, a második pedig bezáráskor visszaállítja azokat.
Köszi, kipróbáltam, de nekem nem tiltja a fenti üzenetet. Pedig biztosan lefut a két parancs, mert beszúrtam elé 1-1 msgboxot, hogy lássam valóban odavetődik a vezérlés megnyitáskor és bezáráskor is...


szomb. máj. 16, 2015 16:04
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
nbela

Ez sem jó válasz, de egy lehetőség. A füzet ThisWorkbook lapjához írsz 2 makrót. Az első a füzet megnyitásakor letiltja a figyelmeztetéseket, a második pedig bezáráskor visszaállítja azokat.
A buktató, hogy minden egyéb figyelmeztetést is letilt a füzetben, ill. ha több füzet van egyszerre megnyitva, a többiben sem kapsz jelzést, míg ezt be nem zárod.

Kód:
Private Sub Workbook_Open()
    Application.DisplayAlerts = False
End Sub

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
    Application.DisplayAlerts = True
End Sub


szomb. máj. 16, 2015 6:06
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
A jó választ sajnos nem tudom, de ennél nagyobb baj, hogy nem is biztos hogy van. Úgy általában a Microsoftnál beraknak ide-oda figyelmeztetéseket, amik abszolút semmitmondóak, és nincs "power user" mód.

Én attól megyek a falnak, hogy bármit másolok a mobilra azt szó nélkül megteszi, de ha képet, hangot vagy videót próbálok, akkor kivétel nélkül minden alkalommal rinyál, hogy nem biztos hogy az eszköz le tudja játszani. Hát köszönöm, de hol lehet beállítani, hogy a felhasználó informatikus mérnök, tudom mit csinálok??? :evil:


pén. máj. 15, 2015 14:53
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok! Megint Nekem van bajom :oops:

Win7, Office2010, tartományi user, excel tábla, Beszúrás, Hivatkozás, Fájl, Helyi meghajtó, xy.wav
Klikk a wav-ra, jön egy figyi:
Kód:
Néhány fájl vírust tartalmazhat, vagy más módon veszélyezteti a számítógépet.
Ellenőrizze, hogy a fájlT megbízható forrásból származik-e.
Megnyitja a fájlt?
OK-val továbbmegy, de hogyan lehet ezt a figyit letiltani?
Gugli, amiket már próbáltam, és persze nem jött be :(
Kód:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Common\security
"DisableHyperlinkWarning"=dword:00000001

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\office\14.0\Common\security
"DisableHyperlinkWarning"=dword:00000001

Excel, Fájl, Adatvédelmi központ, Adatvédelmi központ beállításai,
Adatvédelmi beállítások, összes pipa ki

Adatvédelmi központ, Megbízható helyek, Hozzáadás, Helyi mappa


pén. máj. 15, 2015 6:08
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
A "mindenre" egy kicsit túlzás, de köszi. 8)


kedd feb. 03, 2015 15:01
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Laci_L írta:
Delila

Én csak tátom a szám. Ebben a témában iszonyú profi vagy. :wink:


Rögzítettem egy makrót, ahol a fejléc közepére beadtam az összes lap számát. Ezt kaptam:
ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = ...
Ebből már ki lehetett találni a többit.
A mátrix meg nagyszerű ötlet, könnyű dolgozni vele.

Bő 7 éve léptem be ide, mikor még azt sem tudtam, hogy működik a fórum. Privátban kérdeztem valamit Vackortól – láttam, hogy mindenre tudja a jó választ –, amire azonnal küldött egy klassz megoldást. Azóta is nagyra becsülöm. Üdv, Vackor!


kedd feb. 03, 2015 7:40
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila

Én csak tátom a szám. Ebben a témában iszonyú profi vagy. :wink:


hétf. feb. 02, 2015 20:12
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT írta:
Wow. 8) Köszönöm, ki fogom próbálni. :D


Szívesen. :D


vas. feb. 01, 2015 15:11
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Wow. 8) Köszönöm, ki fogom próbálni. :D


vas. feb. 01, 2015 15:10
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT

Munka1 A11-től lapnév, B11-től bal fejléc, ... G11-től jobb lábléc. Ahol az aktuális dátum kell, oda a MA() függvényt írod be, ahol csak az aktuális évszám, oda =ÉV(MA()) kerüljön.

FONTOS!!! Ha változtatod a mátrixodat, a makrót újra le kell futtatni!

Kód:
Sub Fejlec_Lablec()
    Dim WF As WorksheetFunction, lapnev As String, sor As Integer, lap As Integer
    Set WF = Application.WorksheetFunction
    Application.ScreenUpdating = False
   
    For lap = 1 To Worksheets.Count
        Sheets(lap).Select
        lapnev = ActiveSheet.Name
        sor = WF.Match(lapnev, Sheets("Munka1").Range("A11:A100"), 0) + 10
       
        ActiveSheet.PageSetup.LeftHeader = Sheets("Munka1").Range("B" & sor)
        ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = Sheets("Munka1").Range("C" & sor)
        ActiveSheet.PageSetup.RightHeader = Sheets("Munka1").Range("D" & sor)
        ActiveSheet.PageSetup.LeftFooter = Sheets("Munka1").Range("E" & sor)
        ActiveSheet.PageSetup.CenterFooter = Sheets("Munka1").Range("F" & sor)
        ActiveSheet.PageSetup.RightFooter = Sheets("Munka1").Range("G" & sor)
    Next
   
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub


vas. feb. 01, 2015 14:49
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Igen, köszönöm. :D Ezzel a makróval meg lehet oldani. :rulez:
A élet persze mindig bonyolultabb. :wink: Nem az összes munkalapon külön-külön van eltárolva az évszám, hanem csak az Adatok egyik cellájában. És nem csak évszám van magában, hanem általában összefűzve más különböző stringekkel, de ez a két probléma megoldható akár egy elrejtett cellában munkalaponként.
Az nekem már talán, izé biztosan nehezebb lenne, hogy nem az összes munkalapra egységesen van ez a fejléc, hanem van néhány különböző jellegű munkalap, de ezekből több. Így munkalap típusonként kellene külön makrókkal frissíteni az évszámot.
Erre is volna elvi megoldásom, mondjuk az Adatok munkalapon A11 - A40 cellákban lenne az érintett munkalapok neve és a B10 - B40 cellákba megjelenne általam összefűzve a szöveg, amit az adott munkalap fejlécébe kell a makróval pakoltatni.
Ezután lehetne A41 - A70-ig a következő típusú munkalap a B41 - B70 értékekkel egy másik makróhoz. A munkalapok nevének elmentésével nincs gond, erre van makróm, meg az átnevezésükre is.

Most kitaláltam egy totálisan univerzális lehetőséget mátrixban. 8) :lol:
Az összes munkalap neve szerepelne az A11 - A100 cellákban függőlegesen, B11 - B100 a bal oldali fejléc, C11 - C100 a középső és D11 - D100 a jobb oldali fejléc tartalma lenne.
Még extra univerzálisnak ki lehetne egészíteni a láblécek ugyanilyen megoldásával is. !-F
Persze a valóságban nem kellene ez a teljes mátrix, mert sokszor az aktuális dátum vagy munkalap neve van megjelenítve, utóbbinál esetleg még hozzáfűzött szöveggel. :roll: Ezért is volna tényleg jobb, ha nagyobb átjárás lenne a fejléc és a cellák függvényei, változói között a programban. De ez van, így csinálták meg.


vas. feb. 01, 2015 11:02
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT írta:
"... egy cellában tárolom az évszámot és ezt megváltoztatva az összes munkalap fejlécében leköveti kézi beavatkozás nélkül." :wink:


ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = Range("H1")

(H1-ben van az évszám)


vas. feb. 01, 2015 7:55
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Hát ez van, ha valamit nem a normál logikus módján akarnak megoldani. És még jó, hogy bonyolultabb kerülő úton meg lehet.
Talán nem véletlen, hogy az oldalszámozást kizárólag a fejléc/láblécben oldotta meg a Microsoft, mert ki az az elvetemült, aki a munkalapon belül oldalszámoz? :lol:

Nekem viszont fordított problémáim voltak korábban. A munkalapok fejlécben szerettem volna megjeleníteni egy cellatartalmat, hivatkozást vagy képletet, de ez se ment. Mondjuk egy cellában tárolom az évszámot és ezt megváltoztatva az összes munkalap fejlécében leköveti kézi beavatkozás nélkül.
Végül talán mégis elmondhatjuk, hogy nem ártana, ha jobban átjárható lenne oda-vissza a fejléc és a munkalap cellái. :wink:


vas. feb. 01, 2015 7:48
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Köszi szépen, kipróbáltam, működik. A feszengetett elvi kérdés megoldódott, de a gyakorlatban macerás a használata: Külön magyarázkodni kell, hogy ne menüből, hanem makróból, vagy nyomógombbal indítsa a nyomtatást. A nyomtatás az alapértelmezett nyomtatóra megy. Biztosan be lehet szúrni még egy nyomtató választást is, de mindegy. Legnagyobb baja, hogy PDF nyomtató esetén minden lap külön fájl lesz. Amit persze össze lehet fűzni, de macera az is. A legfelső sornál maradok a klasszikus fejlécnél. Legfeljebb nem lesz keretezve...


vas. feb. 01, 2015 0:46
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Vackor ötlete alapján a nyomtatás:

Kód:
Sub Nyomtat_Oldalankent()
    Dim lap As Long
   
    For lap = 1 To ActiveSheet.HPageBreaks.Count + 1
        Range("A1") = ActiveSheet.HPageBreaks.Count + 1 & "/" & lap
        ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut From:=lap, To:=lap, Copies:=1, Collate _
            :=True
    Next
End Sub


Ez az A1-be írja az összes/aktuális oldalszámot. Előtte az A1 formátumát szöveg típusúra kell állítanod, különben 01.márciust ír. :lol:


csüt. jan. 29, 2015 11:20
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT írta:
Apropó, van egyáltalán valami adat az A sorban ezen a hülye sorszámon kívül?
Az A1 csak példa volt. Egy három soros táblázatban céges logó, minőség tanúsítvány, megnevezések, és a jobb felső cellában: "oldalszám: 1/1". Ha nem lenne az egész egy vastag gyászkeretben, akkor használhatnám a fejlécet. Asszem a Vackor féle laponkénti makrós nyomtatás lesz a nyerő. Ciklusban, amelynek a végértéke a Delila féle oldaltörések varázsszáma. Köszi mindenkinek...


csüt. jan. 29, 2015 0:46
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Akkor vagy ez, amit Vackor írt, vagy megcsinálni kutya közönséges fejléccel, oszt lenyomni az ipse torkán, hogy így lehet megcsinálni.
Magyarázd el neki, hogy a fejléc/lábléc mire szolgál.
Egyébként se láttam még ilyet, hogy cellába lenne sorszámozás, még ráadásul A1. :roll:
Apropó, van egyáltalán valami adat az A sorban ezen a hülye sorszámon kívül? Mert ha jól sejtem nincs, és akkor meg simán "felcsúsztathatod" a fejlécbe a tartalmát, legfeljebb nem pont ott jelenik meg.


szer. jan. 28, 2015 21:35
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Eszembe jutott valami. Macerás, de elméletileg kivitelezhető.

Írni kell egy makrót, ami a nyomtatást végzi.
A1-be beírja hogy 1, majd kinyomtatja csak az első lapot.
Átírja 2-re, kinyomtatja csak a második lapot...


szer. jan. 28, 2015 19:08
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
vackor írta:
Szerintem ilyet nem lehet, mivel nem számolja újra a cellák értékét minden oldal kinyomtatásakor.
Akkor ezért nem segített a Gugli sem :idea: Köszi, akkor nem is keresgélek tovább...


szer. jan. 28, 2015 18:57
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT írta:
Még az a kérdés, hogy miért nem jó ez az oldalszámozás a fejlécben (vagy láblécben), mert ott tök egyszerű volna beszúrni mindkettőt.
Nagy, országos cég, egységesített eljárási rendszer... A központilag megbízott maki csinált egy csicsa excel táblázatot egy 3 soros fejléccel és 3 sor adattal. És a fejléchez tartozó egyik sorban van egy cella, ahová kézzel beírta, hogy 1/1 oldal. És a sosem volt agyával el sem gondolkozott azon, hogy a táblázat feltöltésekor hogyan fog az a cella laponként értéket kapni. Visszakérdezni meg nem lehet, mert annyira zokni, hogy a kérdést sem érti meg. A cella adatok szöveges feltöltésekor egy lapon 4-8 sor között akármennyi lehet, így nem lehet egységes lapokat sem tördelni. A legkényelmesebb a "fent ismétlődő sorok" beállítása lett volna. Vagy beírom a cellájába, hogy a lapok számát lásd fentebb.


szer. jan. 28, 2015 18:54
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Szerintem ilyet nem lehet, mivel nem számolja újra a cellák értékét minden oldal kinyomtatásakor. A pontos időt is beírhatod a fejlécbe, de ugyanaz lesz mindegyik oldalon, és még csak nem is a nyomtatás időpontja, hanem az utolsó újraszámolásé.

A fejléc/lábléc frissül minden oldalnál, a munkalap nem.


szer. jan. 28, 2015 17:43
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Még az a kérdés, hogy miért nem jó ez az oldalszámozás a fejlécben (vagy láblécben), mert ott tök egyszerű volna beszúrni mindkettőt.
De ha ez a feladat, Delila majd biztosan megoldja makróval az aktuálist is.


szer. jan. 28, 2015 16:58
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Köszi! Ez az összes oldal bal felső cellájába beírja ugyan azt az összes oldalszámot.
Már csak az aktuális oldal száma kellene valahogy.


szer. jan. 28, 2015 12:47
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
nbela írta:
Már megint nekem van bajom :D Szervusztok!

Több oldalas excel táblázat. Oldalbeállítás / lap fülön a fent ismétlődő sorok beállítva. Például az 1. sor ismétlődik. Az A1 cellában hogyan tudom megjeleníteni az összes / aktuális oldalszámot? Függvényt nem találtam, makróra nincs ötletem. Tehát nem az élőfejben, hanem cellában szeretném az oldalszámot.



Szia! Feléleszted a fórumot.

Így próbáld meg:
Kód:
Sub oldal()
    Range("A1") = ActiveSheet.HPageBreaks.Count+1
End Sub


szer. jan. 28, 2015 11:59
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Már megint nekem van bajom :D Szervusztok!

Több oldalas excel táblázat. Oldalbeállítás / lap fülön a fent ismétlődő sorok beállítva. Például az 1. sor ismétlődik. Az A1 cellában hogyan tudom megjeleníteni az összes / aktuális oldalszámot? Függvényt nem találtam, makróra nincs ötletem. Tehát nem az élőfejben, hanem cellában szeretném az oldalszámot.


szer. jan. 28, 2015 11:44
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Köszi, akkor nem bírkózok tovább vele. Így volt kiadva egy feladat. Most már sejtem, hogy aki kiadta, az sem láthatott még ilyet: outlook szövegtörzsbe beágyazott táblázatba beágyazott pdf dokumentum egy klikkel megjeleníthető legyen...


csüt. jún. 06, 2013 13:51
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Az Outlook biztonsági okból nem engedi közvetlenül megnyitni a beágyazott objektumokat. Próbáltam én is, de csak úgy működik, hogy először meg kell nyitni a táblázatot Excelben.


csüt. jún. 06, 2013 6:51
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20
Hozzászólások: 3479
Tartózkodási hely: Miskolc
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Szervusztok!
(Szia Delila :lol: )

Van egy excel 2010 tábla, és benne egy beágyazott PDF dokumentum. Klikkelésre a pdf megnyílik. Szeretném ezt a táblát outlook 2010 progival egy levél törzsébe beilleszteni úgy, hogy a pdf ott is klikkelésre nyitható legyen. Nyílik is, amíg el nem küldöm, de a címzett már nem tudja a pdf dokut megnyitni. Pedig a levél mérete alapján benne van a pdf, és mégsem nyílik:
Kép
Látszik, hogy próbáltam az excel objektumot beszúrni az outlookba. Illetve létrehoztam a levélben egy üres táblát, és abba pdf objektumot szúrtam be. Magamnak megcímeztem, és a beérkező levélben egyik pdf sem nyitható már meg.

Hogyan kell ezt ügyesen megoldani?


szer. jún. 05, 2013 22:31
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
lanszelot írta:
Meg lett a hiba: A cella formája nem volt jó /bár érdekes, hogy nem számmal is számolt/
Így oldottam meg:
Kiszedtem a vesszőt, majd a pontot vesszőre alakítottam, majd a vesszőt vissza alakítottam ponttá, és tökéletes lett. :-)


Hurrá!


pén. máj. 03, 2013 13:20
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: hétf. márc. 06, 2006 20:14
Hozzászólások: 107
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila írta:
A csere funkcióban kapcsold ki a "Ha ez a teljes cella tartalma" opciót.

Lehet, hogy mégsem angol az Exceled, és akkor a SZUM a helyes függvény (pontosvesszővel elválasztva)?

Meg lett a hiba: A cella formája nem volt jó /bár érdekes, hogy nem számmal is számolt/
Így oldottam meg:
Kiszedtem a vesszőt, majd a pontot vesszőre alakítottam, majd a vesszőt vissza alakítottam ponttá, és tökéletes lett. :-)


pén. máj. 03, 2013 13:14
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
A csere funkcióban kapcsold ki a "Ha ez a teljes cella tartalma" opciót.

Lehet, hogy mégsem angol az Exceled, és akkor a SZUM a helyes függvény (pontosvesszővel elválasztva)?


pén. máj. 03, 2013 12:50
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: hétf. márc. 06, 2006 20:14
Hozzászólások: 107
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila írta:
Nem mondtad, hogy angol Excelt használsz, ahol tizedes pont van.
A kis ficakot (aposztrófot) szintén cseréld le semmire ahhoz, hogy számként szerepeljenek az adatok.

A kis ficakot nem tudom lecserélni, mivel az nem karakter.
Úgy vettem észre a kis ficak akkor van, ha a cella formátumot kap /pl szám/
Csak akkor nincs ott, ha a cella teljesen formázatlan, azaz egyszerű text, formázás nélkül.

Írtam, hogy azóta változott a dolog:
"Most vettem észre, hogy átalakítás nélkül tud számolni a 1,234.56 formátummal, összeadás, kivonás, szorzás, osztás.
De a sum műveletet nem tudja... :-O
Pl ha ezt írom: +d2+d3 az eredmény ott mosolyog
De ha ezt írom: +sum(d2,d3) az eredmény nulla
Írtam így is: +sum(d2:d3) eredmény nulla
Nem akarok 1500 számot egyesével összeadni....."


pén. máj. 03, 2013 12:39
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Nem mondtad, hogy angol Excelt használsz, ahol tizedes pont van.
A kis ficakot (aposztrófot) szintén cseréld le semmire ahhoz, hogy számként szerepeljenek az adatok.


pén. máj. 03, 2013 12:25
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: hétf. márc. 06, 2006 20:14
Hozzászólások: 107
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila írta:
A csere funkcióval előbb cseréld a vesszőket semmire (keresett szöveg a vessző, a mire cserél rovatot üresen hagyod), majd a pontokat cseréld vesszőre.
Előfordulhat, hogy ettől még szöveg típusúak maradnak a számok. Egy üres cellába beírsz számként egy egyest. Másolod, majd kijelölöd a módosítandó tartományt, jobb klikk, irányított beillesztés, szorzás. Ettől számokká alakulnak a szöveg formátumú cella tartalmak. Az egyest törölheted.
[/quote]

Most vettem észre, hogy átalakítás nélkül tud számolni a 1,234.56 formátummal, összeadás, kivonás, szorzás, osztás.
De a sum műveletet nem tudja... :-O
Pl ha ezt írom: +d2+d3 az eredmény ott mosolyog
De ha ezt írom: +sum(d2,d3) az eredmény nulla
Írtam így is: +sum(d2:d3) eredmény nulla
Nem akarok 1500 számot egyesével összeadni.....

Ez az észrevétel óta tárgytalan:
A megoldás tökéletes lenne, de csak félig működött. Nagynehezen megleltem miért:
A számok 45.00 ként jelennek meg, de ha rákattintok, a szerkesztő csíkban ezt látom '45.00
egy kis ficak van előtte. Rákerestem, hogy kitörlöm, mint a vesszőt, de nem találja, így nem tudja törölni.
Minden szám előtt ott van, ha beszorzom akkor is ott marad. Cella formázásnál, ha "text"-be rakom,akkor félig számként kezeli :-( :-O
Ha pl beírom: +d2+d3 kiszámolja
de ha azt írom: +sum(d2,d3) akkor csak egy nullát ír.
A cella mérete elég nagy, próbáltam nagyobbra húzni, hátha /az eredmény egyébként 2 jegyű tehát látnom kellene/
ui: ha vesszőt írok tizedes elválasztónak, akkor nem szám, ha pontot, akkor szám, ezért a pontot használom.


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lanszelot pén. máj. 03, 2013 12:32-kor.



pén. máj. 03, 2013 12:19
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
lanszelot írta:
Hello!
Tudnátok segíteni abban, hogy egy munkafüzetbe bemásoltam adatokat, és három oszlopban a számok nem számformátumúak.
Mind így néz ki 3,456.34 vagy 34.54. Ez a kétféle van, és szeretnék számolni velük, de először át kellene alakítanom őket, viszont több mint 1500-ról van szó, amit nincs kedvem átírkálni egyesével.
Lenne esetleg egy egyszerűbb megoldás?
Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!


A csere funkcióval előbb cseréld a vesszőket semmire (keresett szöveg a vessző, a mire cserél rovatot üresen hagyod), majd a pontokat cseréld vesszőre.
Előfordulhat, hogy ettől még szöveg típusúak maradnak a számok. Egy üres cellába beírsz számként egy egyest. Másolod, majd kijelölöd a módosítandó tartományt, jobb klikk, irányított beillesztés, szorzás. Ettől számokká alakulnak a szöveg formátumú cella tartalmak. Az egyest törölheted.


pén. máj. 03, 2013 10:07
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Csatlakozott: hétf. márc. 06, 2006 20:14
Hozzászólások: 107
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Hello!
Tudnátok segíteni abban, hogy egy munkafüzetbe bemásoltam adatokat, és három oszlopban a számok nem számformátumúak.
Mind így néz ki 3,456.34 vagy 34.54. Ez a kétféle van, és szeretnék számolni velük, de először át kellene alakítanom őket, viszont több mint 1500-ról van szó, amit nincs kedvem átírkálni egyesével.
Lenne esetleg egy egyszerűbb megoldás?
Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!


pén. máj. 03, 2013 9:50
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
M*crosoft termékeknél minden lehetséges :P
Akkor is lefagy, ha sima szöveget próbálsz beilleszteni? (Jegyzettömbből, esetleg másik textboxból kimásolva, hogy tényleg csak szöveg legyen)


csüt. ápr. 19, 2012 18:45
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
vackor írta:
A lefagyás többnyire valamilyen végtelen ciklus miatt van, és ezt okozhatják az ...

Ezeket a a töréspontot lépegetéssel már próbáltam. De amikor lefagy akkor a VBA is megáll. Nem tudom mi lehet, ciklus nincs benne...
Én arra gyankszom, hogy amikor más táblákbol, vagy felületről másolok bele szöveget, akkor olyan karakter kerülnek bele, amiket a VBA a Textboxban nem tud kezelni. Ez lehetséges?


csüt. ápr. 19, 2012 10:38
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 4510
Tartózkodási hely: Siófok
Hozzászólás Re: Excel kérdés
A lefagyás többnyire valamilyen végtelen ciklus miatt van, és ezt okozhatják az eseménykezelők is. Próbáld meg, hogy az egyes Sub-ok elejére töréspontot teszel és ha megáll, akkor látod mit milyen sorrendben csinál. Továbbindíthatod, vagy lépésenként végrehajtva ki lehet bogozni mi a baja.


szer. ápr. 18, 2012 10:27
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok,
tud nekem segíteni valaki abban, hogy ha egy több Userformos makrót írtam és a benne lévő TextBoxokat hozzárendeltem ControlSeurce-val egy cellához, és kitöltöm őket, úgyhogy egy másik programból vagy egy másik xls-ből Ctrl+C és Ctrl+V-vel másolom bele az adatokat, majd tovább lépek a következő Formra és vissza, akkor az egész Form fehér lesz és lefagy.
Ezt mi okozhatja? Van rá ötletetek
Ha csak kézzel írok bele a TextBoxokba akkor nincs gond, de nem csak én használom a fájlt és gyakran sok szöveget kell beírni és sokaknak egyszerűbb csak Copy + Paste-et használni.
Remélem meglehet érteni ahogy leírtam :)
Előrei köszönöm a segítséget.

Üdv,
Gera


szer. ápr. 18, 2012 9:22
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT írta:
Köszönöm Delila! :D
Nem mostanában volt, de emlékeztél rá.


Szívesen. Azért emlékeztem rá, mert nem tudtam válaszolni. :)


szomb. márc. 17, 2012 7:56
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Köszönöm Delila! :D
Nem mostanában volt, de emlékeztél rá.


pén. márc. 16, 2012 18:56
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag
Avatar

Csatlakozott: hétf. jún. 18, 2007 14:06
Hozzászólások: 80
Tartózkodási hely: Debrecen
Hozzászólás Re: Excel kérdés
TargeT írta:
Köszönöm. :D
Érteni szerettem volna, de ezek szerint ez reménytelen. :twisted:
Viszont jól működik.


Szia TargeT! A régi, szorzatösszeges kérdésedre ad (részben) választ a PC fórumon Micu.
http://pcforum.hu/tudastar/93725/Excel+fuggvenytartomany+hasonlitas.html


pén. márc. 16, 2012 13:46
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Sziasztok,
elképzelhető az hogy egy XP alatt Office2003-ban megírt makró ne fusson le tökéletesen Win7 vagy Vista office2007 alatt?
Ha igen, akkor van rá mód hogy mégis lefusson jól?
Előre is köszi a segítséget!!!
Gera


pén. jan. 13, 2012 9:28
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: vas. dec. 12, 2010 12:13
Hozzászólások: 31
Hozzászólás Re: Excel kérdés
vackor írta:
A mentés elé tedd ezt: On Error Resume Next
Utána pedig ezt: On Error GoTo 0
Hiba esetén egyszerűen csak továbblép a következő utasításra.

Köszönöm Vackor, tökéletes :)


kedd nov. 29, 2011 8:59
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Elmondom neki. :)


pén. nov. 25, 2011 10:51
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 6598
Hozzászólás Re: Excel kérdés
@Laci_L
Delilának tökéletesen igaza van. Ez nem egy A4 lap méretű kérdés.
A szorzás, osztás, miegymás meg úgy működik, mint a matematikában, a + - elég egyértelmű, a szorzás osztás se nagy meglepetés * és /. Szerintem ezt kapásból elmondhatod az illetőnek, és hogy = jellel kezdődik egy képlet.
Akkor jön még, hogy relatív vagy abszolút cellahivatkozás, és egy fél A4 lap már tele van. A kérdések meg csak szaporodnak.
Kutakodni kutakodni kell, az időt rászánni és csinálni, gyakorolni.


csüt. nov. 24, 2011 22:46
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 11687
Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
Hozzászólás Re: Excel kérdés
Delila írta:
... milyen jellegű feladatot szeretne az illető végrehajtani vele.

A legegyszerűbb dolgok:
Szorzás, osztás. Sorok, oszlopok összege (rész, teljes).
Az erre vonatkozó parancsok, írásjelek.

Hirtelen ez jut eszembe. :)


csüt. nov. 24, 2011 19:58
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség