Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. ápr. 24, 2024 6:54



Hozzászólás a témához  [ 281 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
AVR kérdések (ATMEGA) 
Szerző Üzenet
platina tag
Avatar

Csatlakozott: szomb. ápr. 14, 2007 14:03
Hozzászólások: 752
Tartózkodási hely: Paks
Hozzászólás 
Ha az AVR számlálója bírja szuflával, persze.
A főprogram elején a számlálót nem nullázni kell, hanem elő kell tölteni a bináris számlánc, maximális szám-KF értékével, és innen kell számolni előre felé. Így a KF értéke levonódik (tekintve, hogy az oszcillátor freki mindig annyival több)

Ha erre gondoltál.

üdv! proli007


szer. nov. 07, 2007 15:56
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: szer. nov. 07, 2007 8:07
Hozzászólások: 5
Hozzászólás Re: digit skála
szeszgép írta:
Hali!

Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a kapcsolással tudok-e csinálni egy olyan rádióskálát, ami kb. 25MHz-ig mér, levonva a középfrekvenciát és 5db TIL311-essel jelez ki KHz-ben?


Jajj tényleg :oops:

http://web.inter.nl.net/users/cpotma/ba ... index.html

Ez lenne az :D


szer. nov. 07, 2007 12:05
Profil Privát üzenet küldése
platina tag
Avatar

Csatlakozott: szomb. ápr. 14, 2007 14:03
Hozzászólások: 752
Tartózkodási hely: Paks
Hozzászólás Re: digit skála
szeszgép írta:
Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a kapcsolással tudok-e csinálni egy olyan rádióskálát, ami kb. 25MHz-ig mér, levonva a középfrekvenciát és 5db TIL311-essel jelez ki KHz-ben?


Hááát? Ezzel nem :twisted:
Igyál egy féldecit, és keresd elő! :D

üdv! proli007


szer. nov. 07, 2007 11:26
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: szer. nov. 07, 2007 8:07
Hozzászólások: 5
Hozzászólás digit skála
Hali!

Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a kapcsolással tudok-e csinálni egy olyan rádióskálát, ami kb. 25MHz-ig mér, levonva a középfrekvenciát és 5db TIL311-essel jelez ki KHz-ben?


szer. nov. 07, 2007 8:12
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: vas. szept. 16, 2007 9:33
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás 
Nézd meg a http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=15 oldalon a Bootloader fejezet. Ez a Bascom része:). Sorosporti...


szomb. okt. 20, 2007 15:54
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: kedd márc. 29, 2005 19:48
Hozzászólások: 73
Hozzászólás bootloader
Sziasztok!

Bootloadert szeretnek használni, s hát nem tudom milyet. Jó lenne ha soros porton lehetne betölteni az adatokat, s persze ez nem akadályozná normál üzemmódban a sorosport működését. S jó lenne ha nem kellene egy plusz láb, hogy kiválassszam, hogy reset után normál vagy programozó mód legyen.

Tud valaki valami jó bootloader programozót (Windowsosat) és programot a kontrollerbe?

ui: esetleg soros portos programozó van AVRekhez? egyszer láttam ilyet, s persze olyan kellene ami nem használ + kontrollert, hanem minimál költségvetésű, mint a párhuzamos programozó.

solder


pén. okt. 19, 2007 18:13
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Csatlakozott: szomb. júl. 01, 2006 18:09
Hozzászólások: 146
Hozzászólás 
Hello!

Van egy 2313 chipem, amit kaptam. A lelke, a program forraskodja elerheto szamomra is. Azonban van egy parameter (nevezzuk tablanak) tabla, amit kiserletezes utjan irt bele akitol a chipet kaptam.
Ezek a parameterek a kovetkezok ismereteben kiolvashatok?

Annyit tudok, hogy ezt a parameter tablat igy lehet menteni es betolteni:

Idézet:
W - Save parameter

W<bank#><CR>

This command saves current value of the parameters into non-volatile data memory. The data memory is divided in eight banks. The <bank#> specifies the bank number to be saved.


R - Load parameter

R<bank#><CR>

This command loads parameters from non-volatile data memory. The bank 0 is loaded automatically at power-up initialization.



Ez egy szabadon irhato, olvashato memoria cim lenne?


pén. okt. 19, 2007 12:18
Profil Privát üzenet küldése
arany tag
Avatar

Csatlakozott: szomb. júl. 22, 2006 18:22
Hozzászólások: 174
Tartózkodási hely: Ercsi
Hozzászólás 
elnéztem, ebbe nincs is rc oszci, azt nem lehet elállítani. meg nem is tudom, mivel lehet ezt programozni.


kedd okt. 16, 2007 20:36
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 885
Hozzászólás 
stinkydiver írta:
Az első lépés, hogy az égető kommunikál-e a procival. Ahoz is kell órajel. Az oszcit meg az égetővel kell konfigolni. Alapból asszem az is a belső rc osciról megy. Vagy ha elkonfigolod akkor semmiről. Esetleg csinálhatsz egy külső kvarc oszcit és ráerőlteted.

Így sejtem én is , csak azt nem értem , hogy 12MHz -el megy és mégsem működik ,mert szerintem a kijelzőnek mennie kellene , ha hibásan is de valami működést kéne produkálnia


kedd okt. 16, 2007 17:53
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag
Avatar

Csatlakozott: szomb. júl. 22, 2006 18:22
Hozzászólások: 174
Tartózkodási hely: Ercsi
Hozzászólás 
Az első lépés, hogy az égető kommunikál-e a procival. Ahoz is kell órajel. Az oszcit meg az égetővel kell konfigolni. Alapból asszem az is a belső rc osciról megy. Vagy ha elkonfigolod akkor semmiről. Esetleg csinálhatsz egy külső kvarc oszcit és ráerőlteted.


kedd okt. 16, 2007 15:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 885
Hozzászólás 
Gafly írta:
Szerinten nalad is most fog jonni az a
lepes, hogy uj procit egetni es azt beletenni

Ige erre gondoltam én is .
Van + IC-ém , csak ki vállalná a beégetését ?


kedd okt. 16, 2007 14:47
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 2670
Hozzászólás 
> de nem tudom mûködésre bírni

Szinte szorol-szora igy szivok en is.
Azzal a kulonbseggel, hogy mas a proci
benne, illetve evekig jol mukodott a
kutyu aztan egyszercsak se kep, se hang...
DC szintek jok, 10MHz-es kvarc kicserelve,
de nincs orajel.

Szerinten nalad is most fog jonni az a
lepes, hogy uj procit egetni es azt beletenni....


kedd okt. 16, 2007 14:28
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. nov. 01, 2006 14:00
Hozzászólások: 3559
Tartózkodási hely: Régi nick .watt Hozzászólások: 3402
Hozzászólás 
Esetleg nem rossz a kvarc?(láttam cserélted)
Vagy nem az alapharmonikuson rezeg(erről volt valahol szó, talán a PIC-es topicban)


kedd okt. 16, 2007 14:16
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 885
Hozzászólás 
Lehet , hogy nem éppen a legjobb helyen kérdezem , de nem találtam jobbat .
AT89C2051-24 ATMEL IC-vel kínlódom , egy frekvenciamérő lenne valójában , de nem tudom működésre bírni .
A program elvileg benne van , de semmit sem produkál , kijelző sötét , el kezdtem méregetni , kiderült , hogy nem megy az oscija 24 MHz quart csere ... , kondik a kivetetéseire testfelé , ezek cserélgetése ..... még sem rezeg .. kipróbáltam más quartzal amit találtam 12MHz , azzal rezeg , de továbbra sem produkál semmit .
Nem én programoztam , mivel számora teljesen ismeretlen ez e terület , de remélem az ok .DC szintek bekötés ok .Reset ellenállást és kondit is cseréltem , manuálisan is resetáltam ..... , már semmi ötletem sincs
Van még 1 ilyen IC -ém ami üres azzal sem megy 24MHz -en .
Ha lenne valakinek valami ötlete , szívesen venném.
Vagy ha valaki vállalná a mási IC -be belenyomni a proramot ...., hátha azzal menne .


kedd okt. 16, 2007 13:42
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: vas. márc. 12, 2006 0:38
Hozzászólások: 45
Hozzászólás UCSRC (USART) probléma
Nem erdekes, megoldottam. UCSRC-t nem lehet egyszeruen visszaolvasni (adatlap..), a kiadott jel meg azert lehetett rossz, mert a vezetekek hozzaerhettek valamihez


csüt. okt. 11, 2007 16:24
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. nov. 01, 2006 14:00
Hozzászólások: 3559
Tartózkodási hely: Régi nick .watt Hozzászólások: 3402
Hozzászólás 
Tarpista írta:

Sziasztok!

ATMEGA16 -on probalkozom USART-ot osszehozni, de valamiert nem mukodik. Raneztem szkoppal a kiadott jelre (TxD-re), es hat eleg erdekes a jel. Egyreszt van benne 0V -on tartott resz is, ami tudtommal soros portnal nem lehetseges, masreszt maga a jel sem negyszogjel, hanem eleg lassu lefutasuak..mind1, ez most meg jelenleg ugymond "mellekes", ami erdekes, az a kovetkezo:
Kód:
Kód:

void USART_Init( unsigned int ubrr)
{
DDRD |= (1<< PD1);
/* Set baud rate */
UBRRH = (unsigned char)(ubrr>> 8);
UBRRL = (unsigned char) ubrr;
/* Enable receiver and transmitter */
UCSRB = (1<< RXEN)|(1<< TXEN);
/* Set frame format: 8data, 1stop bit */
UCSRC = (1<< URSEL)|(1<< UCSZ0)|(1<< UCSZ1);
}


A fenti kodot probalnam hasznalni inicializalasra, az UCSRC=... sor viszont nem csinal semmit. Debuggolasnal ha nezem, akkor egyszeruen atlep rajta, de nem valtozik az UCSRC regiszter erteke, ugyanugy 0 marad tovabbra is.. talalkozott mar vki ilyen hibaval? (fuggvenyhivasnal ubrr=71, ora 11.0592 Mhz, 9600 baudrate). Egyszeruen nincs elkepzelesem mi lehet a baja.. holnap majd kihamozom mit fordit assemblybe..
Elore is koszonok barmilyen helpet!


Még is csak van ilyen topic, csak 2 lappal arrébb volt!
A másik, hogy egy kérdést két helyen a szabályok szerint nem szabad feltenni!.


kedd okt. 09, 2007 8:35
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Csatlakozott: vas. szept. 16, 2007 9:33
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás 
Bascom plusz AVR programozói verseny indul:
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=91

Sok sikert hozzá:). NINCS regisztrációs díj, smmi hasonló. Csak a versenyszellem...


vas. szept. 16, 2007 9:36
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03
Hozzászólások: 6046
Tartózkodási hely: Bp.
Hozzászólás 
A belső oszci viszont nem szeret névleges freki felett járni. Ráteheted a 16 megás kvarcot, de sztem bizonytalan lesz. Oszcit pl. építhetsz egy 74HC04-es IC-ből.


szer. szept. 05, 2007 12:10
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Csatlakozott: kedd szept. 04, 2007 18:01
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás 
Valmi speciális oka van, hogy külső osc. kell, mert ezekben a szerkezetekben álltalában egy logiaki papukból felépített osc. szokott lenni, annak meg tök egy mindegy hogy mit teszel a bementére a rezonancia frekit úgyis a külső elem határozza meg ?
Csak azért kérdezem mert 16MHz quartz-om van oscillátorom meg nincs.

Köszi.....


szer. szept. 05, 2007 11:24
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03
Hozzászólások: 6046
Tartózkodási hely: Bp.
Hozzászólás 
Szerintem menni fog, de használj külső oszcit!


szer. szept. 05, 2007 10:52
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 3691
Tartózkodási hely: Ada
Hozzászólás 
spenyo írta:
Vagy meg lehet próbálni a 90s1200-12pc-t 16MHz-el meghajtani (30%!) és meglátjuk mi történik?
Meg hát, hamár ott van a kezedben...


szer. szept. 05, 2007 10:44
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Csatlakozott: kedd szept. 04, 2007 18:01
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás 
Nem. A típus a legkisseb a családban az at90s1200. A kapcsolás pedig egy olyan két csatornás sebességszabályzó (PWM) ami tud független két csatornát és tud mixelt módot is - ami azt jelenti, hogy a távirányító 1 botjával lehet szabályozni az irányt is.
Amire szükség lenne hozzá az az at90s1200-16pc -létezik! - és amit kaptam az a at90s1200-12pc. A forráskód elején van két sor :

#define CPUCLK 16000000L
#define TCCR0_INIT CLK64 ; ck/64

amit szerintem biztos kell módosítani :

#define CPUCLK 12000000L
#define TCCR0_INIT CLK48 ; ck/48

De nemtudom, hogy ez elegendő-e vagy még a további részekben is van mit egerészni - nem tudom, hogy a második sor egyáltalán mit állít be és hogy a további részekben az időzítés és a regisztertartalmak esetleg a konstansok hogyan módosulnak - vagy ez a két sor módosítása elegendő (az alap időszelet így ismét 4uS) és az egész mehet így?
Vagy meg lehet próbálni a 90s1200-12pc-t 16MHz-el meghajtani (30%!) és meglátjuk mi történik?


szer. szept. 05, 2007 7:54
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03
Hozzászólások: 6046
Tartózkodási hely: Bp.
Hozzászólás 
Gondolom at90S2313-at hajtanak 16MHz-en. Soha nem is létezett belőle olyan. egy külső oszcit kell rá csatlakoztatni, 16MHz-est. Ha nem kell az EEPROM-ját írni, akkor minden tökéletesen működik. (ezt olvastam) Azért mondjuk én az ISP-n való felprogramozást a névleges órajelén csinálnám.

Szerintem ha nem használsz spéci perifériákat még 20MHz-ig is el lehetne menni.


kedd szept. 04, 2007 21:11
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Csatlakozott: kedd szept. 04, 2007 18:01
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás 
Sziasztok,

Modellezek és segítségre lenne szükségem. Szereztem egy kapcsolást ami AVR-el működik. Megvan a .c forráskódom is meg a .hex kódfájl is. A probléma az, hogy az eredeti AVR - amihez a software íródott - 16Mhz-en kellen, hogy fusson, de csak 12Mhz-eset lehet kapni. Sajnos én még soha nem AVR-eztem és nincs sok ismeretem sem ezekről a kontrollerekről - leírás sincs az AVR-ekről túl sok - inkább PIC-eket használtam. Szeretném valami guru segítségét kérni, aki segítene átnézni a forráskódot és átírni a dolgokat, hogy 12MHz-en is fusson a dolog és hogy egy kis rálátást is adjon erre az "állat fajra".
A kód elég rövid tehát nem hiszem, hogy sok időt rabolna el.
A segítséget előre is köszönöm,

Spenyó


kedd szept. 04, 2007 18:17
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: pén. jún. 02, 2006 15:21
Hozzászólások: 10
Hozzászólás 
Ros-Co. írta:
A winavr-hez adják az avrdude-t. A legújabb tudja gyakorlatilag az összes Atmel kontrollert. STK-t is ismeri. Kicsit macerás bekonfigolni, mert konzolos, de nem vészes. Mintha láttam volna hozzá grafikus felületet is valahol...


1x kisakkozod, utánna írsz hozzá .bat-ot. Vagy méginkább makefile-be bele, és a szerkesztőből 1 gombnyomással meghívod.


szer. aug. 01, 2007 19:05
Profil Privát üzenet küldése
arany tag
Avatar

Csatlakozott: szomb. júl. 22, 2006 18:22
Hozzászólások: 174
Tartózkodási hely: Ercsi
Hozzászólás 
Idézet:
Mintha láttam volna hozzá grafikus felületet is valahol...


Ugyanabban a könyvtárban :) avrdude-gui.exe


szer. aug. 01, 2007 14:00
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03
Hozzászólások: 6046
Tartózkodási hely: Bp.
Hozzászólás 
A winavr-hez adják az avrdude-t. A legújabb tudja gyakorlatilag az összes Atmel kontrollert. STK-t is ismeri. Kicsit macerás bekonfigolni, mert konzolos, de nem vészes. Mintha láttam volna hozzá grafikus felületet is valahol...


szer. aug. 01, 2007 10:18
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: pén. jún. 02, 2006 15:21
Hozzászólások: 10
Hozzászólás Re: re
emothep77 írta:
Ez jó hír, akkor még van esélyem, mert nálam egyáltalán nem ismeri fel az ic-t. Más fórumokon lehúzták a ponyprogot. De akkor melyik programozót használjam, amelyik ismeri az stk200-at?


avrdude


kedd júl. 31, 2007 20:40
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: vas. júl. 29, 2007 11:12
Hozzászólások: 4
Hozzászólás re
Ez jó hír, akkor még van esélyem, mert nálam egyáltalán nem ismeri fel az ic-t. Más fórumokon lehúzták a ponyprogot. De akkor melyik programozót használjam, amelyik ismeri az stk200-at?


vas. júl. 29, 2007 13:35
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 3691
Tartózkodási hely: Ada
Hozzászólás 
Most kérdeztem egy avr-es kolegától; azt mondja, hogy a chipet fel kell, hogy ismerje bekapcsolt kódvédelemmel is. Ha be van kapcsolva, akkor kiolvasáskor ilyesmit kapsz: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f 0


vas. júl. 29, 2007 13:26
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Csatlakozott: vas. júl. 29, 2007 11:12
Hozzászólások: 4
Hozzászólás re
Most éppen nincs itthon elektronmikroszkóp, úgyhogy akkor itt el is buktam a dolgot. Egyébként, ha a védelmek be vannak kapcsolva azt meg lehet állapítani valahogy? Vagy csak annyi, hogy a programozó nem ismeri fel az ic-t?


vas. júl. 29, 2007 13:17
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 3691
Tartózkodási hely: Ada
Hozzászólás Re: Kódvédelem
emothep77 írta:
Ha ez a kódvédelem be van kapcsolva akkor nincs semmi megoldás a kiolvasásra?
Elektronmikroszkóp alatt, amennyiben ismered a chip felépítését, elvileg ki lehet mazsolázni bitenként a programot.


vas. júl. 29, 2007 12:46
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 2670
Hozzászólás 
> Ha ez a kódvédelem be van kapcsolva akkor
> nincs semmi megoldás a kiolvasásra?

Minek kiolvasni?
En inkabb megirnam a progit magamnak.
Nem egy nagy ugy :)


vas. júl. 29, 2007 12:37
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Csatlakozott: vas. júl. 29, 2007 11:12
Hozzászólások: 4
Hozzászólás Kódvédelem
Köszönöm a gyors választ. Ha ez a kódvédelem be van kapcsolva akkor nincs semmi megoldás a kiolvasásra? Hogyan tudok meggyőződni arról, hogy biztosan be van kapcsolva a kódvédelem? Most a jelenség az, hogy fel sem ismeri az ic-t.


vas. júl. 29, 2007 11:45
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 3691
Tartózkodási hely: Ada
Hozzászólás 
Ha le van kaparva, akkor jó eséllyel a kódvédelem is be van kapcsolva rajta, és akkor halott ügy.


vas. júl. 29, 2007 11:27
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Csatlakozott: vas. júl. 29, 2007 11:12
Hozzászólások: 4
Hozzászólás at90s2313 tartalmának kiolvasása
Sziasztok. Szeretném kiolvasni a tartalmát egy at90s2313 –as IC-nek, de az is lehet hogy attiny2313. Azért nem tudom hogy melyik, mert le van kaparva a felirat. De az tuti, hogy a kettő közül valamelyik! A ponyprog 2.07a BETA verzióval és STK200 programozóval próbálkozom. A ponyprog 2.07a BETA verzió már ismeri az attiny2313 –at, vettem is egy attiny2313-at. Annak írásával semmi probléma nincs, de most a lekapart IC-t sem attiny2313 sem at90s2313-ként nem ismeri meg. Lehet, hogy a fuse bitekkel kell játszani? Gondolom, ha csak olvasgatni próbálom az ic-t akkor nem tudom tönkretenni v. kizárni magam az ic-ből. Kérlek segítsetek, mert én elég hülye vagyok ehhez.


vas. júl. 29, 2007 11:20
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: szer. márc. 07, 2007 11:35
Hozzászólások: 18
Hozzászólás 
Ros-Co légyszi kérdezd meg a kollégáidat, én nem találtam eddig megoldást.
Nagyon köszi!

Chiga


hétf. júl. 16, 2007 10:27
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag
Avatar

Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43
Hozzászólások: 3691
Tartózkodási hely: Ada
Hozzászólás 
Bocs, nemjól olvastam...


csüt. júl. 12, 2007 19:14
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03
Hozzászólások: 6046
Tartózkodási hely: Bp.
Hozzászólás 
Szívesen!

Chiga: a makefile-ben túrj. De sajnos ehhez nem igazán értek, csak a kollégáim. Pont ezzel szívtak.


csüt. júl. 12, 2007 19:11
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: csüt. jún. 21, 2007 10:27
Hozzászólások: 92
Hozzászólás 
Köszi a sok segítséget Ros-Co!

Sikerült felprogramozni az AVR-t! :D


csüt. júl. 12, 2007 19:09
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: szer. márc. 07, 2007 11:35
Hozzászólások: 18
Hozzászólás 
Sziasztok!

Azt hogyan tudom megoldani, hogy egy adott konstans a program memóriába adott címre kerüljön?

például:
prog_char valami[] = "blabla";

mondjuk legyen a 0x0123 címtől tárolva.

Köszi a válaszokat!

Chiga


hétf. júl. 09, 2007 6:51
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03
Hozzászólások: 6046
Tartózkodási hely: Bp.
Hozzászólás 
Elvileg van egy 100K a programozóban, pont ezért. De miért akarnád kivenni? A lehetőség pont az áramkörön belüli programozás. Kap tápot, resetet, rajta van a kvarc, stb. Én nem építenék ezért külön áramkört, egyszerűen rálógatnám a 4+2 drótot

SMD esetén meg amúgy is áramkörön belül kell progizni :)


szomb. júl. 07, 2007 13:42
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: csüt. jún. 21, 2007 10:27
Hozzászólások: 92
Hozzászólás 
Köszi Ros-Co!
Ha úgy csinálom, hogy az IC-t ki veszem a másik áramkörből (foglalatban van) akkor nem kell felhúzó ellenállás?


szomb. júl. 07, 2007 13:35
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03
Hozzászólások: 6046
Tartózkodási hely: Bp.
Hozzászólás 
Itt van egy leírás a tavir.avr.hu oldalról:
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=26
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=25
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=27

A felhúzóellenállás azt jelenti általában, hogy az illető lábat a tápfeszültségre kötjük egy nagyobb értékű ellenálláson keresztül, hogy alapállapotban az logikai "1"-et vegyen fel, de egy másik eszköz is tudja változtatni a láb állapotát, pl. lehúzni azt logikai "0"-ra


szomb. júl. 07, 2007 13:29
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Csatlakozott: szomb. jan. 01, 2005 11:21
Hozzászólások: 857
Hozzászólás 
Ha a felhúzó ellenállást se vágod, sztem kérj meg valakit, hogy programozza fel neked azt az AVR-t.


pén. júl. 06, 2007 18:53
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: csüt. jún. 21, 2007 10:27
Hozzászólások: 92
Hozzászólás 
Köszi!

Mit kell a RESET lábbal csinálnom??? Ha megcsináltam az áramkört akkor az IC-t PonyProggal tudom programozni ugye? Ja és a hex file-t a FLASH-be vagy az EEPROM-ba kell égetni?


pén. júl. 06, 2007 18:33
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke
Avatar

Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03
Hozzászólások: 6046
Tartózkodási hely: Bp.
Hozzászólás 
programozó lábak (melyek a uC-n egyéb funkciót is ellátnak! ATMega64/128-on pedig máshol vannak!!!)

-MOSI
-MISO
-SCK
-RESET

és a tápok.

Ezeket a uC-re be kell kötni, és menni fog. Ha ezek mér használtak, akkor egy ellenállással válaszd el az áramkörtől. A reset lábon kell egy felhúzó ellenállat, ez úgytom az eredeti áramkörben is benne kell hogy legyen.


pén. júl. 06, 2007 16:49
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Csatlakozott: csüt. jún. 21, 2007 10:27
Hozzászólások: 92
Hozzászólás 
snapscan írta:
Strinni Bence írta:
Ha azzal az áramkörrel aminek a képét tegnap feltettem tudok írni az IC-re, akkor nekem miért nem sikerül??? :gigalol:


Akkor tisztázzuk, hátha valaki félreértett valamit:
azzal az áramkörrel, amit belinkeltek neked, tudod írni az AVR-t. Amit te ide betettél, azzal nem.


Köszi

Akkor ezzel tudom írni:
Kép
És ha igen, akkor az IC-nek melyik lábát és hova kell kötni?


pén. júl. 06, 2007 15:13
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Csatlakozott: szomb. jan. 01, 2005 11:21
Hozzászólások: 857
Hozzászólás 
Strinni Bence írta:
Ha azzal az áramkörrel aminek a képét tegnap feltettem tudok írni az IC-re, akkor nekem miért nem sikerül??? :gigalol:


Akkor tisztázzuk, hátha valaki félreértett valamit:
azzal az áramkörrel, amit belinkeltek neked, tudod írni az AVR-t. Amit te ide betettél, azzal nem.


pén. júl. 06, 2007 15:03
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Csatlakozott: csüt. jún. 21, 2007 10:27
Hozzászólások: 92
Hozzászólás 
Ha azzal az áramkörrel aminek a képét tegnap feltettem tudok írni az IC-re, akkor nekem miért nem sikerül??? :gigalol:


pén. júl. 06, 2007 13:16
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 281 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség