|
Szerző |
Üzenet |
Vizsla
a fórum lelke
|
kerelyfe írta: Meglepődtem, hogy a Vészhelyzet (e.r.) 16 éves korhatáros volt ma este. Akartam is írni, hogy miért. Most hogy megnéztem már nem kérdezem.
Kár, hogy a mai részben nem találták meg Romanot. Amúgy mekkora pechje van . Babona miatt inkább nem ment ki a tetőre a helikopterhez. Erre lejön a kórház elé, akkor meg rázuhan . Hogy mondta, hogy "NEEEEM!!!"
|
kedd nov. 30, 2004 22:36 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Én az Air Amerikát nézem.
|
kedd nov. 30, 2004 21:56 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Meglepődtem, hogy a Vészhelyzet (e.r.) 16 éves korhatáros volt ma este. Akartam is írni, hogy miért. Most hogy megnéztem már nem kérdezem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MVD kedd nov. 30, 2004 22:05-kor.
|
kedd nov. 30, 2004 21:55 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Valamelyik internetszolgáltatónál. Ha jól emlékszem.
http://it.news.hu/rios3_content.php?mod=10&id=10098
|
kedd nov. 30, 2004 21:38 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
CineDOG írta: Minden híradóban bemondták.
Híradót nem láttam, de végignéztem most jópár hírportált, de sehol se találtam ilyet.
Pesten hol volt lebukás?
|
kedd nov. 30, 2004 21:35 |
|
|
M62
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. okt. 04, 2004 10:17 Hozzászólások: 1096 Tartózkodási hely: A bőrömben vagyok állandó jelleggel.
|
Itt ezt írják:
Idézet: Elegáns megjelenés, gyönyörű kijelző és gazdag szolgáltatáskínálat jellemzi a Panasonic X70-es modelljét, amely itthon a Vodafone kínálatában lelhető fel.
(Kiemelések tőlem.)
A cikk szerzője tud valamit, amit mi nem?
|
kedd nov. 30, 2004 21:24 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
kerelyfe írta: Nem beépülés volt! Reggel 6kor felkeresték a DE (Debreceni Egyetem) fő rendszergazdáját, elvitték bilincsben. Kívülről jöttek, tudták mi a 2 belső IP, mert két gép volt. Aztán még aznap a fő rendszergazdát kicserélték másik 2 emberre. Asztat mongyák, hogy efbíáj vót! És én hiszek nekik.
Igen,így volt.Azért fbi,mert egy nemzetküzi akció volt,egyszerre asszem 6-8 helyen csaptak le,és azért volt lényeg,hogy ne tudják értesíteni a többi helyszínt.Vmi nemzetközi cracker banda volt.
|
kedd nov. 30, 2004 21:22 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Rozso írta: CineDOG írta: Lebuktak a szoftver/film kalózok? Miskolci egyetemi/Pesti szerverek lettek lefoglalva.
Szerintem az ilyen szervereket valahol keleten vagy délen kellene tartani... Ez most új? Honnan hallottad? Tavely, amúgy tőlünk vittrk el FBI-osok embereket és gépeket (BME-KTK)
Minden híradóban bemondták.
Továbbra is azt mondom, hogy szervert csak valahol a határ túloldalán lehet nyugodtan üzemeltetni.
|
kedd nov. 30, 2004 21:16 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
CineDOG írta: Lebuktak a szoftver/film kalózok? Miskolci egyetemi/Pesti szerverek lettek lefoglalva.
Szerintem az ilyen szervereket valahol keleten vagy délen kellene tartani...
Ez most új? Honnan hallottad?
Tavely, amúgy tőlünk vittrk el FBI-osok embereket és gépeket (BME-KTK)
|
kedd nov. 30, 2004 21:06 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
pampika írta: Kb. fél éve debrecenben is lefoglaltak 1 gépet.Vmi szép nagy server volt,évek óta ment már,de csak most jöttek érte.Nem kérdeztek semmit,csak megnézték,hogy ugye ez az a gép,aminek ez és ez a konkrét fizikai címe,aztán vitték is.Szóval van itt beépülés rendesen
Nem beépülés volt! Reggel 6kor felkeresték a DE (Debreceni Egyetem) fő rendszergazdáját, elvitték bilincsben. Kívülről jöttek, tudták mi a 2 belső IP, mert két gép volt. Aztán még aznap a fő rendszergazdát kicserélték másik 2 emberre. Asztat mongyák, hogy efbíáj vót! És én hiszek nekik.
|
kedd nov. 30, 2004 20:42 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
CineDOG írta: Lebuktak a szoftver/film kalózok? Miskolci egyetemi/Pesti szerverek lettek lefoglalva.
Kb. fél éve debrecenben is lefoglaltak 1 gépet.Vmi szép nagy server volt,évek óta ment már,de csak most jöttek érte.Nem kérdeztek semmit,csak megnézték,hogy ugye ez az a gép,aminek ez és ez a konkrét fizikai címe,aztán vitték is.Szóval van itt beépülés rendesen
|
kedd nov. 30, 2004 20:33 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Lebuktak a szoftver/film kalózok? Miskolci egyetemi/Pesti szerverek lettek lefoglalva.
|
kedd nov. 30, 2004 19:52 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Helsinki, FI
|
nyuszy írta: McLaca írta: ...hátulról vetített LCD (ismertebb nevén projectoros) TV... Nincs itt egy kis képzavar? A projektoros vetít, tehát valamiféle fénysugárnak kéne lennie. Az LCD meg ugye folyadékkristályok elekronyos bazirgálástól műxik. Ez nem két totál különböző technológia?
Nincs benne képzavar! Van LCD projektoros televízió! PL: http://www.sony.hu/ShowProduct.do?site=odw_hu_HU&category=TVP+Rear+Projection+TV&product=KF-60SX300
Steve
|
kedd nov. 30, 2004 19:36 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Helsinki, FI
|
@ írta: ...A CD-t meg a JVC...
Én úgy tudom, hogy a CD a SONY és a Philips "közös gyermeke"!
Steve
|
kedd nov. 30, 2004 19:27 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
A cikknek még lesz folytatása... kaptam tőlem egy kis adalék anyagot.
|
kedd nov. 30, 2004 17:50 |
|
|
M62
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. okt. 04, 2004 10:17 Hozzászólások: 1096 Tartózkodási hely: A bőrömben vagyok állandó jelleggel.
|
Két karácsonyi kérdés:
Szerintetek lemegy még jobban az ünnep előtt a Nokia 6610i ára?
Tud valaki Pesten hivatalos Zsolnay-porcelánokat, kristályokat forgalmazó boltot a Kígyó utcain kívül?
|
kedd nov. 30, 2004 17:22 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Kizsebeli a gyerekeket a TeveClub
Kétszáz forint a virtuális keksz
http://index.hu/tech/net/ttc112x/
|
kedd nov. 30, 2004 14:49 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Megjött az Axelero válasza is (közel 1 hónap után) ADSL ügyben.
Az Externet és még jó pár szolgáltató már kiábrándított. Gondoltam, írok az Axeleronak, ami ugyanúgy Matáv tulajdonban van, mint az Emitel, hátha van más alternatíva, nemcsak az Emitel horror ADSL árai.
"Tisztelt **********!
Köszönettel vettük ADSL szolgáltatásunk igénybevételére vonatkozó érdeklődését, sajnos, azonban azt egyelőre nem áll módunkban teljesíteni.
Az ADSL hálózat, valamint az ADSL eszközök igénybevételére - telefonközpont, DSLAM* port - még nem született megállapodás, de folyamatos tárgyalásokat folytatunk. *DSLAM = Digitális előfizetői vonal hozzáférési multiplexer. A DSL vonal központ oldali funkcionalitásait magába foglaló, több előfizetői vonal végződtetését egyidejűleg biztosító eszközök együttese.
Bízom benne, hogy hamarosan a tárgyalások pozitív eredményéről tájékoztathatjuk honlapunkon, ezért kérem, néha látogasson el hozzánk: http://www.axelero.hu/ "
Folyamatosan tárgyalnak??? Ugyan miről??? Egy kézben van mindhárom cég (Matáv, Emitel, Axelero), krva sok ész kell megállapodni saját magukkal, mert leegyszerűsítve erről van szó. Biztos nagyon izzasztó tárgyalások lehetnek.
Megeszem a kalapom, ha nem írok a héten a GVH-nak.
(Ui.: Nincs kalapom. )
|
kedd nov. 30, 2004 14:46 |
|
|
Cycy
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 998 Tartózkodási hely: Székesfehérvár - Budapest
|
simico írta: ...inkább egy kompresszor kéne
goto benzinkút
|
kedd nov. 30, 2004 11:05 |
|
|
Cycy
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 998 Tartózkodási hely: Székesfehérvár - Budapest
|
nyuszy írta: Nincs itt egy kis képzavar? A projektoros vetít, tehát valamiféle fénysugárnak kéne lennie. Az LCD meg ugye folyadékkristályok elekronyos bazirgálástól műxik. Ez nem két totál különböző technológia?
gyanús
|
kedd nov. 30, 2004 11:04 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
CineDOG írta: Létezik olyan hogy levegőspray. Elég nagy nyomással jön ki egy tisztogatáshoz.
Tudom, csak sajna most egy darab sincs, mert mind kifogyott... Meg ezek a palackosak annyira azért nem jók, inkább egy kompresszor kéne
|
kedd nov. 30, 2004 11:04 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
simico írta: Laptop billentyűzetből kefírt mivel lehet teljesen eltávolítani? Kivettem a gépből, leszedtem a gombokat, de ez a rohadt kefír nagyon ragaszkodó típus. A gomboknál levő kis fém karmantyúknál, illetve a felső védőréteg és az alatta levő fólia közül nem tudom teljesen eltávolítani. Valami nagy nyomású dolog kéne, levegő vagy gőzborotva Ha rajtam múlna, kifizettetném a billentyűzet árát az illetővel
Létezik olyan hogy levegőspray. Elég nagy nyomással jön ki egy tisztogatáshoz.
|
kedd nov. 30, 2004 11:01 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
McLaca írta: ...hátulról vetített LCD (ismertebb nevén projectoros) TV...
Nincs itt egy kis képzavar?
A projektoros vetít, tehát valamiféle fénysugárnak kéne lennie.
Az LCD meg ugye folyadékkristályok elekronyos bazirgálástól műxik.
Ez nem két totál különböző technológia?
|
kedd nov. 30, 2004 10:58 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Laptop billentyűzetből kefírt mivel lehet teljesen eltávolítani?
Kivettem a gépből, leszedtem a gombokat, de ez a rohadt kefír nagyon ragaszkodó típus. A gomboknál levő kis fém karmantyúknál, illetve a felső védőréteg és az alatta levő fólia közül nem tudom teljesen eltávolítani. Valami nagy nyomású dolog kéne, levegő vagy gőzborotva Ha rajtam múlna, kifizettetném a billentyűzet árát az illetővel
|
kedd nov. 30, 2004 10:51 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Grass írta: Tetszik az avatarod!
Nekem is a tied
|
kedd nov. 30, 2004 10:44 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Samsung videóra én sem mondtam, hogy jó. De a szervizesek a TV-ket ajánlják, már amelyik javította is, nem csak hallotta... A Sonyt nem, mert marha nehéz javítani.
Üdv!
|
kedd nov. 30, 2004 6:50 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Értem.... csak azt nem, hogy a Hardver fórumban régebben miért mondták a szervizesek a samsungra hogy nylonszatyorból van, nem szabad megvenni? Meg x video jó, x video nem jó, de ha igazán jó video kell, szerezz be egy régi pana/jvc öntvénymechanikást. Aztán szedd szét, itt-ott tisztítsd meg, cseréld ki, stb. Magukból indultak ki, és nem abból, hogy átlagember nem szed szét videót szerelésre.
|
hétf. nov. 29, 2004 23:14 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
CineDOG írta: Naneee! a 20ezres sztereo LG videoban is pana technika van? [...] Csak az alapvető mechanika! A mozgatóegység főleg. A vezetőtüskék is, de arra szokás bonamidot, vagy más, kis súrlódású anyagot tenni. Szóval csak az alap mechanika. De marha régóta. Amúgy lassan minden videó 20ezer alattt van
Azok a TV-k csak a többihez képest voltak fehérek. Az igazságot csak a... hm.. hogy is hívják? Valami Gretag Macbeth nevű vagy fejlesztésű kütyüvel lehet megállapítani.
Üdv!
|
hétf. nov. 29, 2004 23:09 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Szintén a TV-nél maradva, 7éve én is dolgoztam műszaki boltban eladóként.
Érdekes volt látni, a síversenyek alatt a hó színét a különböző TV-ken.
Akkor "fehér" havat csak az LG és a Philips tudott.
|
hétf. nov. 29, 2004 23:09 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Naneee! a 20ezres sztereo LG videoban is pana technika van?
Amúgy anyósék pár hónapja vettek egy igen akciós 72cm-es 100Hz-es Philipset 100-ért. Szülinapi akció volt. Gyönyörű, pedig nekem is 3éve már egy Philips Matchline 9007-van. Fejlődik a technika.
Valami BBE hangszórós 100Hz-es Sonyt is akcióztak mostanában valahol 120körül.
Ha meg fontos a Teletext, a jobb Philipsekben 800- 1200oldalas memória van.
|
hétf. nov. 29, 2004 22:58 |
|
|
Vendég
|
vally írta: A hsz témájában ott van, hogy 90-ben mennyi volt(!).
Ezer bocsánat mindenkitől, nagyon benéztem azt a sort...
egyébknét a HSZ témája sort eddig még soha nem olvastam, bevallom férfiasan, de ezek után majd rá-rápillantok
|
hétf. nov. 29, 2004 22:57 |
|
|
Vendég
|
McLaca írta: Még egy érdekesség: minden ma gyártott videóban Panasonic mechanika adja az alapot, ezt maximum megtupírozzák kicsit, de az alap pana.
Mivel a pana találta fel...
A CD-t meg a JVC, és évekig, sőt még akár egy évtizedig is messze a legelőrébb jártak a fejlesztésekben. Most már azért utol-utolérték...
|
hétf. nov. 29, 2004 22:55 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
@ írta: Benya ára meg attól függ miről van szó? keverék, diesel (gondolom nem ez akkor), 95 98 esetleg 99, 99+ vagy 100? Ha simán benzin, az valszeg a 95 lesz, az most asszem 248 vagy 249. De ez jóformán hetente változik pár forinttal. A 98-as úgy 7-10 HUF-fal több. A nagyobb oktánszámuak meg aztán csak cégfüggő... Shell V power Racing 100-as az asszem 300...
A hsz témájában ott van, hogy 90-ben mennyi volt(!).
|
hétf. nov. 29, 2004 22:52 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
skynet írta: a TV-vásárlás viszont közelebb van... karácsony előtt vagy után vegyek? 72 cm, 100 Hz-es (a PIP nem érdekel, de TXT nyilván kell bele, és természetes, hogy sztereó, valamint mélynyomó se ártana ), és nem SAMSUNG, se DAEWOO, se Panasonic, se THOMSON, kb ennyi a követelmény... SONY jó lesz?
Nem lesz jó
Annyi pénzért sokkal jobbat kapsz! Egyébként TV-ben szinte tök mindegy, milyet veszel, mind egy rakás gányolás. Olcsóságra mennek, ezért ha kibírja a garanciában vállalt 3 évet, akkor mázli van.
Daewoot elfelejteni. Sony gyakran vacak SCART-tal rendelkezik, a 100Hz-es képe csúnya (mint egy festmény). Thomson logikátlan, bár más baja nem nagyon van, igaz, kicsit lassan jön rá, hogy 16:9-es képet kap, és nem is mindig jön rá. Viszont ha egy gyártó összes gépének távirányítója ugyanúgy néz ki, az nagy költségtakarékoskodást feltételez, és ki tudja, mennyit visz ebből be a készülékeibe. Amúgy a képminősége általánosságban jó (nagyobb méretekben). Philips PixelPlusos TV-k is felejtősek, drágák, és simán interpolálnak (bár a maszk rései kisebbek), észrevehető különbség nincs a "hagyományos" képhez képest. Ha jó hangot akarsz, akkor Panasonic, de kizárólag 55 centi felett, mert addig mindegyik Daewoo belülről (hja, nincs kedve panának fejleszteni az alacsony árkategóriában). Én pont a Samsungot ajánlanám, a 100Hz-et nagyon szépen megcsinálja (főleg, amikor mellette van a többi is, és nincs esztelenül elállítva). Igaz, a hangja nem olyan jó, mint a panáé, de használható. Volt olyan is belőle egyébként, amnek a kávájába hátra be volt építve két bazinagy bassreflex hangszóró, ára is volt, vagy 350E, de hangja is. Azóta se láttam. Samsung javítása olcsó, és mindig van alkatrész (ha van még mit javítani a mai TV-k TV-tunerkártyákat megszégyenítően kicsi elektronikáján...), többieké marha drága. Ez lényeges szempont. Ja, és a VGA bemenetet is szépen lekezelik a kis koreaiak. No és a minap a PhotoHallban megláttam az első olyan hátulról vetített LCD (ismertebb nevén projectoros) TV-t, aminek élvezhető, éles, kontrasztos képe van, és a sarkoknál is ugyanolyanok a kép paraméterei, mint középen, valamint valódi 160° a láthatósága. Nem azért, de ez is Samsung volt...
Mellesleg 72cm-esben ha ma mutatsz nekem oylan TV-t, ami nem sztereo és nincs benne teletext, akkor... Karácsony előtt érdemes venni, mert akkor nagyon beakcióznak az üzletek. Csesztetett is minket a Samsung eleget, hogy miért adjuk a TV-jét az ajánlott (amúgy is nyomott) ár alatt 8db. ezressel?
Még egy érdekesség: minden ma gyártott videóban Panasonic mechanika adja az alapot, ezt maximum megtupírozzák kicsit, de az alap pana.
Üdv!
|
hétf. nov. 29, 2004 22:48 |
|
|
Vendég
|
Idézet: ne szidjatok, hogy olyat kerdezem ami mar volt.
hát tény és való, hogy ilyet még senki nem kérdezett ezen a fórumon
Amúgy TV-ben szvsz simán Sony Trinitron a legjobb. Vagy most már ugye a Wega újabb fejlesztés, még nem néztem Wegán TV-t...
Benya ára meg attól függ miről van szó? keverék, diesel (gondolom nem ez akkor), 95 98 esetleg 99, 99+ vagy 100? Ha simán benzin, az valszeg a 95 lesz, az most asszem 248 vagy 249. De ez jóformán hetente változik pár forinttal. A 98-as úgy 7-10 HUF-fal több. A nagyobb oktánszámuak meg aztán csak cégfüggő... Shell V power Racing 100-as az asszem 300...
Jah, és ne felejtsük el, hogy van aki mástól szerzi a benyát (pl Total, Pajor...) ott asszem 10 huf-fal olcsóbb a 95-ös! Tehát inkább mond hogy mi volt az állítás, és úgy könnyebb igazságot tenni. Ez kb olyan kérdés volt, hogy mennyibe kerül most egy ADSL... vagy egy csoki
Diesel asszem olyan 220-230 körül van, a keverék meg 220 körül. Keverék a kétütemű verdákba kell (régi trabi, amelyiknek az egész orra rácsos volt, és a régi wartburgok, robogók...)
|
hétf. nov. 29, 2004 22:46 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Mi asszem múlt évben,karácsony előtt vettünk egy samsung tv-t,55 cm-est.
Az eladó azt mondta,hogy azok azért jók,mert nagy részét Mo-n gyártják,ezért az alkatrész ellátással nem lesz gond jó ideig.Bár az sajna csak mono,bár amennyit használjuk,amellett tök 8
Amúgy a képe elég szép,ha rendesen be van hangolva.
1-2 éve beszéltem egy ismerőssel,és ő mondta,hogy azért nem érdemes pl. metro-ba venni műszaki cumót,mert a bolt telephelye külföldi "föld",így rájuk nem 100%-ban kötelező a magyar jogszabály szerviz szempontjából. Vagyis ha ott veszel egy tv-t és vmi bajod van vele,akkor visszaviszed,ők adnak egy másikat és el van intézve.Mivel a magyar szervizben csak a magyar hiv. nagyker által forgalmazott cuccokra van szerviz.És ha a tv-d szervizbe kerül,akkor a tv egyedi azonosítójával együtt lehet csak alkatrészt rendelni hozzá.De mivel pl. a metro más úton hozza be,ezért ahhoz nem lehet hivatalos szervizben alkatrészt szerezni.
Nem tudom,hogy ez mennyire van így ma,de érdemes utánanézni
|
hétf. nov. 29, 2004 22:43 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Nem tudom melyik az a sima 100Hz-es, amiben van mélynyomó.
Kösd rá a TV-t a hifidre.
TV: LOEWE
Vagy a Philips Matchline szériája. A Loewe is ebből válogatja a képcsöveit.
|
hétf. nov. 29, 2004 22:36 |
|
|
Grass
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 371 Tartózkodási hely: Budapest
|
Tetszik az avatarod!
|
hétf. nov. 29, 2004 22:35 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
kerelyfe írta: McLaca írta: ....Mosógép... Nagyon szépen köszönöm, sokat segített. Pénteken megvesszük és majd tudatom. Remélem, nem vezettelek félre! Bár ezt nem hiszem... Örülök, ha tudtam segíteni.
Üdv!
|
hétf. nov. 29, 2004 22:28 |
|
|
Raul67
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 64 Tartózkodási hely: Csak az asszony meg ne tudja
|
mennyi volt a motorbenzin 1990-ben??
Sziasztok! A minap vitatkoztunk a barátaimmal hogy anno mennyibekerült 1l benya.
Ha valaki tudja mondjamán meg legyen szives.
Üdv Raul
|
hétf. nov. 29, 2004 22:27 |
|
|
MVD
gyémánt tag
|
McLaca írta: ....Mosógép...
Nagyon szépen köszönöm, sokat segített.
Pénteken megvesszük és majd tudatom.
|
hétf. nov. 29, 2004 22:27 |
|
|
Vendég
|
azért van pár érdekes hülyeség...
Idézet: A "rendes" magyar útlevél a kárpátaljai és a szerbiai magyaroknak fontos, mert hazájuk belátható időn belül nem lesz az Európai Unió tagja, és a schengeni határok 2007-es bevezetésével a szó szoros értelmében kiszorulnának Európából.
Miért? akkor most májusig mi is ki vagyunk szorítva? sőt, gyakorlatilag 2007-ig, mert a schengeni egyezmény még nem vonatkozik Mo.-ra...
|
hétf. nov. 29, 2004 22:23 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Tele van a tököm a sok kis kötsöggel, akik nem keresnek, csak nyitnak egy topikot a kérdésükkel.
|
hétf. nov. 29, 2004 22:19 |
|
|
M62
gyémánt tag
|
Hm. Elgondolkodtató.
|
hétf. nov. 29, 2004 21:42 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Huhh... Soha egy választásnál sem voltam ilyen bizonytalan, mint most. Fogalmam sincs, mi legyen... Nem mernék semmilyen véleményt ténynek, sem hazugságnak minősíteni... Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy ebben az országban eddig mindig minden, ami más országokban pozitív változásokat okozott, itt fordítva sült el.
Viszont nagyon kezdem úgy érezni, hogy az igazi oka ennek a választásnak ismét az, hogy a két nagy párt bizonyítsa, ő a jobb, és aki úgy szavaz, ahogy ők is tennék, az őket pártolja. Vagyis ismét megszeretnék osztani az országot. Ezt egyrészt nem igazán értem, másrászt gusztustalan dolog, harmadrészt nem szolgálja a haladást, de az elmúlt 8 évben gyakorlatilag mindenre ez utóbbi volt a jellemző...
Üdv!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca hétf. nov. 29, 2004 21:43-kor.
|
hétf. nov. 29, 2004 21:40 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
http://index.hu/politika/belfold/tenyhaz1125/
Egy kicsit utánajártak az indexesek a választás körüli ígéret-eltántorítás háborúnak
|
hétf. nov. 29, 2004 21:31 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Nekünk a Hajdu Energomat kereken 20 évig bírta, akkor is a programkapcsolója égett le, de mivel be volt tervezve a mosógépcsere (csak 3 hónappal későbbre), így javítás helyett inkább lecseréltük "izibe"
Hmm... Whirlpool...? Háát... Anno, amikor műszaki üzletben dolgoztam, nagyon tanulságos volt. A Whirlpoolnak egyébként csak a budapesti központi szervize van feltüntetve a garanciakönyvében, külön a szerződött partnerek nincsenek, azokat telefonálással lehet elérni. Naszóval: azok a Whirlpoolok, amiket MO-n kapni, nem igazán versenyképes darabok. Elmondom, miért: egyrészt nagyon gányoltak, másrészt alkatrészt szerezni hozzá baromi nehéz és k*rva drága. Csendességre semmivel nem jobb, mint a többi, abban csak az LG directdrive technológiája tud újat nyújtani. Az összes gyártó egyébként a Zanussi által szabadalmaztatott Carboran üstöt használja, ezért nem "tocsog" benne olyan hangosan a víz. Másik, hogy a Whirlpool (más gyártók is, de az amcsi Whirlpool nagyon), rengeteg olyan szerződést köt, hogy olcsóbban adja a gépeit az üzletnek, ha az vállal egy eladási mennyiséget belőle évente.
Hozzánk általában minden 10. gépet hozták vissza, elöltöltősből minden 8-at (Whirlpoolokat), a szervizében is gyakorlatilag 1 régi modellre 5 olyan jut, ami nincs féléves. Amerikai...
Amit meg szabad venni: az Electrolux csopotr bármely tagja (AEG, Electrolux, Zanussi), bár az, hogy az Electrolux és a Zanussi mekkora KLÓN, az nem semmi Az Electrolux persze a drágább és néha okosabb is, de minőségben és teljesítményben ugyanaz a két márka. Ezeken túl érdemes még a Siemenset és a Samsungot is megvenni, igaz utóbbi minden modellje elöltöltős, és erre most térek ki:
Több okból sem érdemes elöltöltőst venni: Először is kényelmetlen be- és kipakolni, ráadásul a helyigénye is nagy. Másodszor, ha valamit kifelejtesz, azt a felültöltősöknél még pótolhatod, igaz, ez az aktuális mosási ciklus újraindulásával járhat, ha nem vagy ügyes, mivel már mindegyik elektronikusan működik, az is, aminek még tekerés közben úgy kattog a gombja, mint a Hajduké, de az csak egy funkciókapcsoló, a részfeladatokat, motor kapcsolgatást, időmérést, vízmennyiség-hőmérséklet-mosási idő arányok kiszámolását, és a kiegyensúlyozást már PIC-ek, esetenként (AEG) processzor végzi. Harmadszor a konstrukció bizonytalan. A felfüggesztés sokkal leterheltebb, mivel az egyoldali csapágyazás miatt a csapágy(ak)at érő kétoldali (alul és felül) radiális terhelés hamar kikészíti. Negyedszer: az ajtószigetelés lesz a legelső, ami tönkre fog menni. Ötödször: a kiegyensúlyozás centrifugálás előtt sokkal körülményesebb. Szóval ha rám hallgatsz, akkor az LG-t főleg kerülöd (hűtőben is, a fele szigetelés és kompresszorhibás), a Whirlpoolt kis ívben, de kerüld (a hűtőit meg nagy ívben, a kompresszorai eleve hibás konstrukciók), a megjelölt árban az Electrolux lesz a megfelelő, vagy a Siemens is, ha találsz az árkategóriában (előfordul). Ha szűkebb a büdzsé, jöhet a Zanussi is. Persze az etalon az AEG, de ki bír 200E HUF-ot fizetni egy szoftverfrissíthető mosógépért
Ja és természetesen csak felültöltőst! (Ezt, mint gépésztechnikus mondom).
Lehet velem nem egyetérteni, de ebben az esetben érdemes felkeresni a szervizeket, és statisztikát készíteni. Electrolux/Zanussi szervizben nem nagyon látsz 6-8 évnél fiatalabb gépet (néha előfordul, de nem 80%, mint a Whirlpoolnál). Akiknek Whirlpooljuk van, ne kapják fel a vizet, ha hosszú ideje jól szolgálja őket, akkor nem is lesz vele később sem baj, nyilván és természetesen ott is vannak hibátlan darabok, csak a hibásak aránya nagyobb, mint más márkáknál, ugyanakkor a marketinje is erősebb, ezért ez a nagy népszerűség.
Kerüljük az olyan válaszokat, hogy "nálam x ideje megy hibátlanul, és meg vagyok vele elégedve, ezért hülyeség, hogy kockázatos választás", mert az csak egy darabra vonatkozik a többszázezerből A 15 lakásos házunkban egyébként 5 Whirlpool gép van, ebből 4 az első 2 évében megjárta a szervizt, az egyikhez meg nem is tudtak gyári alkatrész szerezni, ez meg GÁZ. Van még 2 Hajdu, a többi Electrolux csoport. Egy sem volt még szerelőnél. (Majdnem mindet az én munkahelyemről vették )
A végére egy rejtvény, akinek volt kedve végigolvasni: Mi a különbség az Ariston, az Indesit és a Fagor között??
AZ ÉGVILÁGON SEMMI Mindhármat a spanyol Merloni Elettro-domestici (ha jól írtam) gyártja. A klónok támadása...
Bocs, ha hosszú volt, nem szeretnék vitát kiváltani vele.
Ja, és a felsorolt bármelyik üzletben érdemes megvenni őket, ugyanonnan szerzik be, csak az árak változók. Elektropont és MM tud meglepetést okozni, de EW és Euronics is. Luxor drága... Legalábbis amíg volt Miskolcon, az volt. Ezért is zárt be, ahogy a Murányi is.
Üdv!
|
hétf. nov. 29, 2004 21:04 |
|
|
Cycy
platina tag
|
nekünk is hajdu van, már nagyon régóta bírja
|
hétf. nov. 29, 2004 20:16 |
|
|
M62
gyémánt tag
|
Nekünk Hajdú mosógépünk van, 15 éves szép lassan, nemrég lett felújítva, amúgy soha semmi baja nem volt.
Kicsit ugrabugrál centrifugáláskor, de hát sportos mosógépeknek is lenniük kell.
|
hétf. nov. 29, 2004 20:12 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
Grass írta: Ajjaj, akkor az a telefonzár lesz, nem gondolod? Próbálj csak meg számokat beütni, mit tesz? Egyébként meg, ha eltalálod lesz csak az opció gomb felett az, hogy OK, ha egy számmal is túlütöd eltünik. Lehet valaki megviccelt és lezárta, esetleg elfelejtetted, de próbálkozni lehet végtelen. Ütöd a számokat, mindig az utolsónak kapott négyet kuksizza és ha egyezik, akkor leokézhatod. Azért írtam, hogy jobb és zárójelben... az opcijógombra. Gabesz vally írta: Csak egy opciógomb van, a másik a telefonkönyvgomb. De akárhányszor nyomkodom, nem nyit fel. (a térerőikon mellett van egy kis kulcs). De ami fura, hogy kikapcsolható a piros gombbal.
Padláson "talált" telefon, régen valaki használta...
Ha számokat ütögetek be, nem történik semmi, de próbálkozom
|
hétf. nov. 29, 2004 20:10 |
|
|