Szerző |
Üzenet |
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
winapi hívásokkal:
postmessage, wm_lbuttondown, stb.
|
szomb. szept. 20, 2008 1:59 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
webbrowser
Sziasztok!
Ismét segítségre szorulok Delphi ügyben.
Azt szeretném, ha megjelenítenék egy weblapot, majd azon egy flash-en belül bizonyos előre definiált színekre automatikusan rákattintana a prog.
Sajnos csak a weblap megjelenítéséig jutottam.
Szóval szeretném megtudni, hogy hogyan lehet a flasben lévő színeket megkapni, illetve kattintást szimulálni.
Utóbbi azért kérdés, mert ha a böngészőre állok, a koordinátákat nem ismeri fel.
Ha konkrét kódot nem is tudtok mondani, egy hasonló témával foglalkozó weboldal is segítene. (Ugyanis én sajnos nem találtam.)
S.I.: A Deplhi alap WebBrowser-ét használom.
Előre is köszönök minden segítséget!
|
pén. szept. 19, 2008 23:13 |
|
|
potyo
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3691 Tartózkodási hely: Ada
|
Delphihez vannak soros port komponensek, illetve ott van a Memo komponens, amiben a beérkezett adatokat meg tudod jeleníteni.
|
kedd szept. 16, 2008 18:32 |
|
|
obgyuri
vas-tag
|
Delphi kérdés
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnék egy a Windows TERMINAL felhasználásához hasonló programot késziteni, azzal a külömbséggel hogy, mig a windows terminálja minden bejövő adatot csak egy sorban tud kezelni. Ez pedig azt jelenti hogy az előző sort mindig felülirja. Nekem pedig az összes beérkezö adat kellene.
Remélem nem tul bonyolult a kérés, de én nem tudok rájönni a megoldásra.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:obgyuri
|
csüt. szept. 11, 2008 12:43 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
stdcall?
|
szomb. júl. 26, 2008 19:52 |
|
|
jon@
ezüst tag
|
C++ -> Delphi
Adott a következő feladat:
Mikrokontrollert akarok vezérelni delphi program segítségével, USB-n. A meglévő forrásom C++-ban íródott. Azt lefordítottam, kiválóan működik.
Viszont ha a függvényeket átalakítom delphi-re, ott az egyik hívása során "Access violation" hibaüzenettel elszáll. A függvények DLL-ben vannak, azokat az elején deklarálom, elképzelhető, hogy a paraméterlista van hibásan kitöltve.
C++ deklaráció:
Kód: [DllImport("MPUSBAPI.dll" , EntryPoint="_MPUSBOpen")] extern "C" HANDLE MPUSBOpen(DWORD instance, PCHAR pVID_PID, PCHAR pEP, DWORD dwDir, DWORD dwReserved);
Valahogy így ültettem át delphire: Kód: function _MPUSBOpen(instance:DWORD;pVID_PID:pchar;pEP:pchar;dwDir:DWORD;dwReserved:DWORD): HWND; external 'MPUSBAPI.dll'
Fgv hívása: Kód: // C++-ban: EP1OUTHandle = MPUSBOpen(0, DeviceVID_PID, "\\MCHP_EP1", MP_WRITE, 0);
// És ahogy delphiben oldottam meg: EP1OUTHandle:=_MPUSBOpen(0, DeviceVID_PID, '\\MCHP_EP1', MP_WRITE, 0);
Ez az MPUSBOpen függvény okozza a problémát. Ha kikommentezem, akkor semmi gond nincs.
Mit rontottam el?
|
szomb. júl. 26, 2008 18:51 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Kód: Tabla: array[1..9, 1..9] of record Edit: TEdit; Ertek: integer; Kitoltve: boolean; end;
ebből az érték és a kitöltve mezők nem kellenek, az Edit pedig magától értetődik.
|
csüt. jún. 26, 2008 9:43 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
T68m írta: Kód: pl. legutóbb én így csináltam: for I:= 1 to 9 do begin for J:= 1 to 9 do with Tabla[I, J] do begin Edit:= TEdit.Create(Self); Edit.Left:= (pred(J) div 3) * 100 + (pred(J) mod 3) * 30 + 10; Edit.Top:= (pred(I) div 3) * 160 + (pred(I) mod 3) * 50 + 10; Edit.Font.Size:= 22; Edit.MaxLength:= 1; Edit.Width:= 25; Edit.OnChange:= EditChange; Edit.Parent:= Self end end; Tabla[1, 1].Edit.SetFocus;
Majd ha jársz erre, elmesélhetnéd mi a Tabla tipusa.
Ma lustaságból kipróbáltam kylix alatt, mert hirtelen nem tudtam mást elővenni,erre pedig emlékeztem,hogy itt van.
De végül csak kellett mást is keresnem,mert ettől garantáltan fejreállít minden,akármivel is próbálkoztam.
|
szer. jún. 25, 2008 16:28 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Re: DisplayFormat
ZoleeB írta: Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnék egy DBGrid-ben egy mezõt a tartalmától (vagy egy másik mezõ tartalmától) függõen soronként különbözõ formátumban megjeleníteni? Mert a Query Fields Editor-jában a DisplayFormat properti az összes sorra vonatkozik (még ha futás közben állítom is).
Pl. egy 'EGYSÉGÁR' numerikus mezõrõl lenne szó, amik különbözõ valutanemben lehetnek megadva, és ettõl függõen szeretném '0.00 HUF', vagy '0.00 EUR' stb formátumban megjeleníteni.
Elõre is köszönöm a segítséget! Üdv:Z
talán használd ownerdrawedként.
|
kedd jún. 03, 2008 16:43 |
|
|
ZoleeB
vas-tag
|
DisplayFormat
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnék egy DBGrid-ben egy mezőt a tartalmától (vagy egy másik mező tartalmától) függően soronként különböző formátumban megjeleníteni? Mert a Query Fields Editor-jában a DisplayFormat properti az összes sorra vonatkozik (még ha futás közben állítom is).
Pl. egy 'EGYSÉGÁR' numerikus mezőről lenne szó, amik különböző valutanemben lehetnek megadva, és ettől függően szeretném '0.00 HUF', vagy '0.00 EUR' stb formátumban megjeleníteni.
Üdv:Z
|
kedd jún. 03, 2008 14:05 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
háhá Nagyon köszönöm! Ezt kerestem én...
Sokat segítettél. Mégegyszer nagyon köszi!
|
vas. ápr. 06, 2008 21:02 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
igazándiból kicsit fordítva ülsz a biciklin, ugyanis ha sok ilyen control elem kell, mint a te editXY-od, akkor azt eleve programból szokták létehozni, és azok címét eleve elteszik, pl. egy tömbbe.
pl. legutóbb én így csináltam:
for I:= 1 to 9 do begin
for J:= 1 to 9 do with Tabla[I, J] do begin
Edit:= TEdit.Create(Self);
Edit.Left:= (pred(J) div 3) * 100 + (pred(J) mod 3) * 30 + 10;
Edit.Top:= (pred(I) div 3) * 160 + (pred(I) mod 3) * 50 + 10;
Edit.Font.Size:= 22; Edit.MaxLength:= 1; Edit.Width:= 25;
Edit.OnChange:= EditChange;
Edit.Parent:= Self
end
end;
Tabla[1, 1].Edit.SetFocus;
|
szomb. ápr. 05, 2008 21:46 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Nagyon hálás vagyok a válaszért.
Értem is, amit leírtál, de sajnos nem tudom megcsinálni.
Leírnád kérlek, hogyan is nézne ki ez a visszakerestetés?
Előre is köszönöm!
|
pén. ápr. 04, 2008 12:28 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
mindegyik control elemnek (az edit is egy control elem, úgy mint mondjuk a memo vagy a checkbox is) van egy name propertyje, ami tartalmazza a nevét. tehát edit1.name="edit1".
Ezt felhasználva vissza lehet kerestetni a control elemeket tartalmazó konténer objektből név szerint őket.
|
csüt. ápr. 03, 2008 23:38 |
|
|
Dxd1
ezüst tag
|
Delphi kérdés
Sziasztok!
Kezdő vagyok Delphiben, szóval biztos alap kérdés:
Van egy halom Edit-em. A nevük sorra Edit11, Edit12, ..., Editnm.
Hogyan tudom megcsinálni, hogy mondjuk két egymásba ágyazott for ciklussal beállítsam u.a. az értéket?
Gondolom változó kiértékelés és konkatenáció kell, de sehogy nem akar összejönni. Bármit is írok az Edit után, a Delphi egyből rávágja, hogy ilyen nevű nincs is.
Form1.Editnm.Text:='0'; // szóval mivel egészítsem ki?
Ja igen, és kerestem már Google-ban, de nem találtam.
|
csüt. ápr. 03, 2008 21:08 |
|
|