Szerző |
Üzenet |
Deka
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 630 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
 Re: Linuxot szeretnék, segítség!
Rég debianoztam már... nem tudom mi lehet a gond! Én is régen Debiant használtam és tök jól működött, de mostanság inkább az Arch-ra esküszöm. Nagy közösség, friss csomagok, testreszabható, viszonylag könnyen konfigurálható. Hátránya (ami nem is akkora hátrány), hogy i686 alatt nem fut. Esetleg, nézd meg ezt is! http://archlinux.hu/
|
hétf. feb. 21, 2011 12:47 |
|
 |
Elektromann
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30 Hozzászólások: 1274 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Kösz az oldalt, hátha így sikerülni fog. A Debian Linux a DVD beolvasásakor írt ki hibát, valami fájlt hiányolt.
|
vas. feb. 20, 2011 8:23 |
|
 |
Deka
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 630 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
Minden valamire való disztribúció tud magyarul... Szerintem válassz egyet, aztán hajrá! Pontosan mikor irt ki hibát? A CD olvasása közben? Van itt egy teszt: http://www.zegeniestudios.net/ldc/index.phpEsetleg adhat tippet...
|
pén. feb. 18, 2011 21:34 |
|
 |
Elektromann
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 14:30 Hozzászólások: 1274 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Sziasztok Webszerver készítéséhez keresek ingyenes linux operációs rendszert. Próbálkoztam a Debian-al, de a számítógép lemezolvasási hibát írt ki. Tudtok egy linket ingyenes, magyar nyelvű linux letöltéséhez?
|
pén. feb. 18, 2011 16:34 |
|
 |
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6020 Tartózkodási hely: Lócámon az ülepem....
|
 Sz*ban vagyok  ,hogy ide vagy a másikba tegyem? ... (ami elpuppisodott) ez is Puppy ill mégsem aki pendrájvon MAC-feelingre vágyik! De ez csak a feeling,mert ez Enlightenment,ami gyakorlatilag a dock és a kezelés hasonlatosságában ki is merül,ill abban is megegyezik a mac-el,hogy ez sem beszél magyarul,viszont hátrányosoknak is előnyös..azaz roppant egyszerű kezelésű :itt van egy Macpup 511http://kepfeltoltes.hu/101116/K_perny_k_p-1_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttp://kepfeltoltes.hu/101116/K_perny_k_p-2_www.kepfeltoltes.hu_.png
|
kedd nov. 16, 2010 23:11 |
|
 |
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6020 Tartózkodási hely: Lócámon az ülepem....
|
|
szomb. nov. 13, 2010 15:48 |
|
 |
nacorvus
a fórum lelke
|
Ritkán adódik ilyen lehetőség! Íme a két "nagy felhasználói felület" közötti különbség: http://www.linuxuser.co.uk/features/gnome-vs-kde/ a cikk alján az igazi dualfehasználói kód: a cross-destop
|
hétf. aug. 16, 2010 20:49 |
|
 |
nacorvus
a fórum lelke
|
Supreme SuperGamer 2Asztal ilyen,Xfce Include:Quake Wars Doom 3 Prey Unreal Tournament Quake 4 Savage 2 (Updated) Postal 2 Enemy Territory Penumbra Black Plague Sauerbraten Urban Terror Soldier Of Fortune Torcs Tremulous AlienArena True Combat X2: The Threat (new) America's Army Nexus OpenArena PlaneShift Drop Team Frets On Fire (Updated and working on both Nvidia and Ati) Chromium B.S.U. Mad Bomber X-Moto BZ Flag Mega Mario Glaxium GL-117 NeverBall NeverPutt Super Tux PPRacer Egyetlen szépséghibája van: dual-layer DVD kell hozzá..
|
hétf. júl. 19, 2010 15:03 |
|
 |
nacorvus
a fórum lelke
|
Megjelent az új Puppy variáns: http://bkhome.org/quirky/
Ujdonságként megemlíthető van benne többfelasználósmód,gyerekzár.Modjuk,aki ezt a disztribúciót használja többnyire valamilyen flash eszközre telepíti és itt nem tudom mennyi értelme van külön-külön home könyvtárakat létrehozni 
|
szomb. máj. 08, 2010 11:54 |
|
 |
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
A topicot kitakarítottam. Amennyiben továbbra is csak OFFolás érkezik, zárni is fogom 
|
szer. márc. 03, 2010 22:51 |
|
 |
vackor
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4640 Tartózkodási hely: Siófok
|
De igen. Csak ez esetben neked kell biztosítani, hogy a GRUB valahogy elinduljon! Erre írtam megoldásként a BIOS-os választási lehetőséget, vagy a Vista boot managerrel való indítást. Esetleg boot floppy, ha van meghajtód...
|
pén. dec. 26, 2008 20:48 |
|
 |
TC
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1662 Tartózkodási hely: Newpole
|
Pfff, nekem ez így kicsit magas...
Szal nem lehet azt megcsinálni, hogy ne a Vistás vinyóra tegye a grub-ot?
|
csüt. dec. 25, 2008 13:09 |
|
 |
vackor
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4640 Tartózkodási hely: Siófok
|
Egyes BIOS verzióknál a boot menü megjelenik egy gombnyomásra. Akár ez is lehet egy boot menü...
Azt is meg lehet csinálni, hogy a Windows boot menüje indítsa a Linuxot, csak az macerásabb (fájlba kell menteni a GRUB első szektorát, és be kell játszani BCDEdit-tel.
http://www.canerten.com/dual-boot-linux ... t-manager/
Nekem egyébként mindkettő (Vista boot és GRUB) be van állítva, úgyhogy oda-vissza megy a dolog. 
|
csüt. dec. 25, 2008 11:56 |
|
 |
nacorvus
a fórum lelke
|
Ha kiveszed,a grub nem fogja felajánlani neked,hogy windowst is indiíthass!
|
csüt. dec. 25, 2008 10:05 |
|
 |
TC
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1662 Tartózkodási hely: Newpole
|
Asszem nagyjából értem.
A Vistás vinyót vegyem ki telepítés előtt, nehogy arra kerüljön a GRUB?
De ha visszateszem, biosban a boot vinyó a Linuxos legyen?
|
csüt. dec. 25, 2008 0:31 |
|
 |
vackor
gyémánt tag
|
TC írta: van valami grub, ami a boot-ért felelős. Na, azt szeretném, hogy ez a Vistának ne kavarjon be, ne is azon a vinyón legyen a grub, de azt szeretném, hogy menüből lehessen választani bootnál, hogy melyik oprendszer induljon
Tulajdonképpen egyszerű. A Linuxot elsődleges partícióra telepíted (ha van külön rész a /boot-nak akkor elég azt). Erre kerül a GRUB és ezt állítod be aktívnak.
Másik megoldás, hogy a GRUB az MBR-be kerül.
Mindkét megoldásnál a GRUB indul el betöltéskor, és menüben felajánlja a Linux és a Windows indítását.
|
szer. dec. 24, 2008 22:20 |
|
 |
TC
gyémánt tag
|
Ok, köszi!
De mivel a PM nem megy Vista alatt, így a Paragonnal fogok particionálni, gondolom az is tud L ext2-t és ext3-at csinálni...
Tényleg, mi a különbség a kettő közt?
A swap partíciónak milyen filerendszer kell? Ugyanez a kettő közül vmelyik?
Ha jól emlékszem (régen én is telepítettem UHU-t), van valami grub, ami a boot-ért felelős.
Na, azt szeretném, hogy ez a Vistának ne kavarjon be, ne is azon a vinyón legyen a grub, de azt szeretném, hogy menüből lehessen választani bootnál, hogy melyik oprendszer induljon, ne pedig a bios-ban kelljen a vinyókat állítgatni (primary, secondary).
Erre tipp? 
|
szer. dec. 24, 2008 12:46 |
|
 |
adamec22
platina tag
|
Nos pár éve énis ezzel a kérdéssel fordultam a kedves fórum társakhoz!
Azóta sajnos időm és alkalmam sem nagyon volt fejlesztgeni a linux tudásom de erre azthiszem még emlékszem.
Szóval, gondolom a PowerQuest Partition Magicet ismered (Én azzal csináltam) Kell csinálni egy új particiot (Linux Ext2, vagy Ext3)
És aztán egy Linux Swapot, aminek a mérete legyen akkora mint amennyi ramod van a gépedben.
Nem tudom hogy ez minden linuxhoz érvényes-e, mert én a SUSE-hoz kaptam ezt az "utastást". Sok szerencsét 
|
szer. dec. 24, 2008 0:02 |
|
 |
TC
gyémánt tag
|
Üdv Fórumársak!
Minap akadtam rá az ubuntu-ra, és szeretném feltelepíteni.
Mint kezdő linuxos, szeretném a hozzáértők segítségét kérni.
Van a rendszervinyóm, vista van rajta.
Van egy másik vinyóm, arra szeretném az ubuntut telepíteni.
De, az egy 80Gb-os vinyó, 1 db NTFS partíció, amin jó sok adat van, amit szeretnék megtartani. Tehát particionálás.
Na ez lenne az első kérdésem. Hogyan? Miként?
A második kérdés, hogy megoldható-e, hogy a vistának semmilyen módon ne kavarjon be a linux, viszont ne a bios-ban kelljen boot előtt túrni, hogy melyik vinyó legyen a bootvinyó, hanem egy mondjuk egy választómenüben lehessen kiválasztani, hogy melyik op.rendszert szeretném indítani.
De, ha esetleg kiveszem a linuxos vinyót, akkor a vista induljon úgy, mintha sosem telepítettem volna sehová linuxot, ne kérdezzen semmit, csak induljon, mint azelőtt.
Ez megoldható-e?
|
kedd dec. 23, 2008 23:41 |
|
 |
Tuschke
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. nov. 01, 2004 10:18 Hozzászólások: 21 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
feco6999 írta: Köszi, megoldódott a probléma. A vinyó volt hibás, amire telepíteni akartam... :S viszont lett egy új kérdésem, miután sikerült feltenni. A videokártyámat (Geforce 6800 GT) felismeri ugyan a linux, de a 3D gyorsítást nem engedélyezi. Ez vajon mitől lehet?
Nos, kellene hozzá az nvidia driver. Az nvidia honlapról letöltheted.
Ha megvan, jelentkezz ki, jelentkezz be konzolról - gui nélkül - válts rendszergazdira, és inditsd el.
Ill. az nvidia honlapon a suse-ra irnak egy használatit, telepitési útmutatót. A letölésnél.
|
hétf. dec. 10, 2007 21:36 |
|
 |
feco6999
ezüst tag
|
Köszi, megoldódott a probléma. A vinyó volt hibás, amire telepíteni akartam... :S viszont lett egy új kérdésem, miután sikerült feltenni. A videokártyámat (Geforce 6800 GT) felismeri ugyan a linux, de a 3D gyorsítást nem engedélyezi. Ez vajon mitől lehet?
|
hétf. dec. 10, 2007 20:21 |
|
 |
Tuschke
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. nov. 01, 2004 10:18 Hozzászólások: 21 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
feco6999 írta: Épp ez az, hogy semmit. Csak kijön egy kis piros ablak a szöveggel, amit írtam, és, hogy ok. aztán választhatok, hogy mit akarok. Kikapcsolni, vagy mittudomén. Van még vagy 4-5 választási lehetőség. Próbáltam gyári lemezről feltenni egyet, és ráfrissíteni, de úgy meg azt írja ki, hogy nem open suse lemez. A baj tényleg az, hogy nem tudom, mi hogy megy a linux-szal..
Nem lehet sérült a lemez? A telepitö le tudja ellenörizni magát. Futtasd le.
Meg lehet még próbálni különféle opciókat, ezeket a cd/dvd bootolásakor lehet kiválasztani (ha a lemez ép) .
|
hétf. dec. 10, 2007 19:54 |
|
 |
feco6999
ezüst tag
|
Épp ez az, hogy semmit. Csak kijön egy kis piros ablak a szöveggel, amit írtam, és, hogy ok. aztán választhatok, hogy mit akarok. Kikapcsolni, vagy mittudomén. Van még vagy 4-5 választási lehetőség. Próbáltam gyári lemezről feltenni egyet, és ráfrissíteni, de úgy meg azt írja ki, hogy nem open suse lemez. A baj tényleg az, hogy nem tudom, mi hogy megy a linux-szal..
|
kedd dec. 04, 2007 6:55 |
|
 |
nacorvus
a fórum lelke
|
De,mégis mit ír ki?
Pl: probléma a kernellel,nincs elég hely vagy hasonló...
|
hétf. dec. 03, 2007 21:11 |
|
 |
feco6999
ezüst tag
|
Sziasztok!
Letöltöttem a Suse 10.3-as linuxot, és szeretném telepíteni. Megy is a dolog, de mikor a végére ér a telepítés, kiírja, hogy probléma történt közben. Ha valaki tudna adni a telepítéshez egy útmutatást (sose volt még linuxom), azt megköszönném!
|
hétf. dec. 03, 2007 8:45 |
|
 |
Forex
ezüst tag
Csatlakozott: szer. ápr. 04, 2007 0:09 Hozzászólások: 53 Tartózkodási hely: HU-Budapest / USA - Daytona Beach
|
Geopelia írta: jó reggelt mindenkinek! szeretnék kipróbálni egy linuxot és szeretnék megkérdezni pár dolgot. honnan lehet letölteni azt a legújabb magyar nyelvű verziót, amivel lehet internetezni, webböngészni, e-mail és ftp kliens is van beleépítve és nem kell külön a progikat hozzá telepíteni? ha mondjuk linuxal letöltök egy képet vagy akármilyen fájlt, azt a windows is ugyan úgy felismeri??? egyenlőre ennyit szeretnék megtudni, köszönöm a segítséget.
üdv
Szerintem ha a Linux érdekel akkor nézz körbe itt. Ez egy kereső, de találsz ott fórumot is, amely csak a GNU/Linux operációs rendszerrel foglalkozik. A magyar verzió alatt mit értesz? Az UHU-ra gondolsz?
|
szer. ápr. 04, 2007 0:17 |
|
 |
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
CSak nem a novelnél dolgozol? 
|
szer. dec. 20, 2006 20:35 |
|
 |
chx
arany tag
|
Csúnya nő nincs, minden nő valakinek szép...
Tényleg, a SuSE Linux lány?
chx
|
szer. dec. 20, 2006 20:15 |
|
 |
nacorvus
a fórum lelke
|
 és hány százmillió van aki még nála is.... 
|
szer. dec. 20, 2006 18:13 |
|
 |
Deka
platina tag
|
Don Giorgo:
Akármit is mond mindenki, Drew Barrymore a legjobb nő a világon!!
|
szer. dec. 20, 2006 17:59 |
|
 |
Don Giorgo
vas-tag
Csatlakozott: kedd dec. 19, 2006 20:47 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Budapest
|
|
kedd dec. 19, 2006 20:59 |
|
 |
Deka
platina tag
|
Geopelia:
A legtöbb nagyobb disztribúció ismeri a magyar nyelvet többé kevésbé!
A fájl formátumok nem oprendszer függőek. A partició, ahova rakod viszont már sokkal inkább!!
Amúgy meg Uhu Linux!
A Google pedig mindig a barátod!
Üdv: Deka
|
vas. dec. 03, 2006 19:26 |
|
 |
Geopelia
arany tag
|
nyitnak sok hülyeségért... de akkor töröljétek, köszi.
|
vas. dec. 03, 2006 9:35 |
|
 |
nacorvus
a fórum lelke
|
Ejnye-bejnye ezért egy külön topict-nyitni  kettővel feljebb: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=26369jebb:
|
szomb. dec. 02, 2006 21:10 |
|
 |
Geopelia
arany tag
|
 Linuxot szeretnék, segítség!
jó reggelt mindenkinek! szeretnék kipróbálni egy linuxot és szeretnék megkérdezni pár dolgot.
honnan lehet letölteni azt a legújabb magyar nyelvű verziót, amivel lehet internetezni, webböngészni, e-mail és ftp kliens is van beleépítve és nem kell külön a progikat hozzá telepíteni?
ha mondjuk linuxal letöltök egy képet vagy akármilyen fájlt, azt a windows is ugyan úgy felismeri???
egyenlőre ennyit szeretnék megtudni, köszönöm a segítséget.
üdv
|
szomb. dec. 02, 2006 4:26 |
|
|