|
Elektronikai rémtörténetek
Szerző |
Üzenet |
vackor
gyémánt tag
|
Re: Elektronikai rémtörténetek
1. Haha! Mutasson fel eredményt, mert ez így csak egy túlfújt lufi. 2. Gondolom viszik mint ovisok a cukrot. De hogy fér össze a minőség és a CD??? Vagy a minőség és a webrádió?? Az a sok-sok 64 kbit/s stream??
|
szer. dec. 04, 2013 11:03 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Alakul a 2/3-ad, a gravitáció kikapcsolható...HiEnd mp3 lejátszó és internet rádió.
|
szer. dec. 04, 2013 9:22 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6360 Tartózkodási hely: Budapest
|
Bennem nem merült fel, hogy facebook-os hozzászólások lennének ezek.
Egyébként tényleg rengeteg jele van, hogy kamu, csak az a kérdés, hogy ha valaki hinni akar, az hogyan venné észre? És sajnos iszonyúan terjed a hívők aránya - sajnos, okkal! A kaotikus (ál)hírek tengerében a valódi információk majdnem ugyanúgy elrejtőznek, mint az őskorban, és a média, piac és az ipar nagy része ebben egyaránt érdekelt.
|
kedd dec. 03, 2013 19:27 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
mutogatom itt az oldalt a kollégáknak, erre feltűnik, hogy még arra sem vették a fáradtságot, hogy a számlát kétszer fényképezzék le, csak csináltak egy szerkesztett változatot is vackor: azért csak óvatosan! Nagybátyáméknál kiszúrtam egy Pest Rejectet az egyik konnektorban
|
kedd dec. 03, 2013 9:31 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Volt ehhez egy remek spam email is amit fel akartam tenni képként, csak sajnos túl gyors volt a kezem és reflexből töröltem. Amúgy az egészről ordít hogy kamu, még ha az elektronikai részhez nem is ért valaki.
|
kedd dec. 03, 2013 9:30 |
|
|
cargo
ezüst tag
|
-=RelakS=- írta: Egyébként is: Minden hozzászólás December 1, azóta a kutyát sem érdekli Ha fácsén hozzászólsz valamihez, nem azt fogja kiírni tudtommal, hogy Sanyi, hanem hogy Nagy Sándor. Nem-e? Sajnos most nem ugrik be FB-os hozzászólást tartalmazó oldal, de szerintem ennek valami kerete is kellene, hogy legyen, nem csak így odasz#>&@va az oldal aljára. Persze, ezer sebből vérzik az egész oldal.
|
kedd dec. 03, 2013 9:26 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Egyébként is: Minden hozzászólás December 1, azóta a kutyát sem érdekli Ha fácsén hozzászólsz valamihez, nem azt fogja kiírni tudtommal, hogy Sanyi, hanem hogy Nagy Sándor. Nem-e? Sajnos most nem ugrik be FB-os hozzászólást tartalmazó oldal, de szerintem ennek valami kerete is kellene, hogy legyen, nem csak így odasz#>&@va az oldal aljára.
|
kedd dec. 03, 2013 8:01 |
|
|
cargo
ezüst tag
|
SPafi írta: Már van 1 igazi hozzászólás a kamuk mellett. (Mondjuk így belegondolva, nem vagyok rá büszke, hogy ilyen helyen hagytam nyomot...) Képet nem lehet csatolni a hozzászóláshoz, szóval ahol kép van, az eleve csak kamu lehet. Mondjuk az ékezetes betűk sem mennek, tehát az az egy kép nélküli érdeklődő hozzászólás is kamu.
A cég neve nem ismert, címe hiányos (és külföldi), így sok remény nincs a garancia érvényesítésére.
A honlap .com domainben van, szóval feljelenteni sincs sok értelme. Nem maradt nyoma a hozzászólásodnak, ahogy az enyémnek sem. Rafináltan megoldották. Csak össze-vissza karaktereket írtam hozzászólásnak ("asdfadfdasfasdfdasf"), nekem persze megjelenik még böngésző cache törlés után is. Felteszem hogy IP-hez tárolják a hozzászólást, ezért neked megjelenik a sajátod nekem meg az amit én szóltam hozzá. De ha pl. a hothide.com oldalon keresztül nézem az oldalt (a hothide.com másik ip-t jelent az oldalnak, oda az "alap" oldalt tölti be ismét) akkor már nincs ott a hozzászólásom. Meg eleve mennyire gyanús már az a kamu facebook hozzászóló felület is, hogy be se vagyok jelentkezve facebookra és tudok lájkolni meg válaszolni, meg csupa dícsérő hozzászólás van csak - olyan személyektől akiknek az adatlapját sem lehet megnyitni
|
kedd dec. 03, 2013 1:00 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6360 Tartózkodási hely: Budapest
|
Már van 1 igazi hozzászólás a kamuk mellett. (Mondjuk így belegondolva, nem vagyok rá büszke, hogy ilyen helyen hagytam nyomot...) Képet nem lehet csatolni a hozzászóláshoz, szóval ahol kép van, az eleve csak kamu lehet. Mondjuk az ékezetes betűk sem mennek, tehát az az egy kép nélküli érdeklődő hozzászólás is kamu.
A cég neve nem ismert, címe hiányos (és külföldi), így sok remény nincs a garancia érvényesítésére.
A honlap .com domainben van, szóval feljelenteni sincs sok értelme.
|
hétf. dec. 02, 2013 23:15 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Jaj, de szép...ellentétben a hasonló végbéltermékekkel ez tényleg működik?!
|
hétf. dec. 02, 2013 20:51 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Nem kéne ajándékba adni az 500ezer forintos audiofil tápkábelekhez?
|
hétf. dec. 02, 2013 20:33 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11956 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
vackor írta: Folytatódik a spam áradat... Amíg lósz*ar van, addig veréb is lesz. Azaz ezt a baromságot is sokan elhiszik. Ha azoknak az 5%-a meg is veszi, már is van komoly dohány a zsebben.
|
hétf. dec. 02, 2013 17:11 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
|
hétf. dec. 02, 2013 17:03 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Egy barátom tavaly megkért, hogy nézzem már meg a Peugeot Expert furgonjában az indexet, mert néha indexelés közben berreg, és ilyenkor nem is indexel. Közben vett egy elvileg bele való 3 lábú indexrelét, amivel működött, de nem megfelelően. Rövid felvillanás és hosszabb szünet, nekem nem tetszett. Belenéztem a régi relébe, volt pár repedt forrasztás, újraforrasztottam, kipróbáltuk, működik. Azóta azt használta. Néhány hete szólt, hogy megint berreg. Megnéztem, hát most nem ez a baj, indexelés közben nincs gond, csak menet közben néha berreg egy relé. A ventilátor reléje melegedett, meg volt olvadva 1 lábánál. Vettünk bele újat, kicseréltük, feszítettünk a csatlakozó saruján. Ezzel is melegszik...ez ilyen. Ja, amíg mentünk venni, berreg, de a kezemben a relé! Affene, akkor nem ez a baj... Van benne egy utólagos riasztó, még arra gyanakodtam, kivettem átnéztem, nem láttam repedt forrasztást, de átforrasztottam a veszélynek kitett pontokat, nem az a baj. Ő végig mondta nekem, hogy a villogó relé lesz, én meg mondtam, hogy nem lehet, hiszen 3 lábú relénél amíg nem kapcsolja az indexet nem folyik áram, nem berreghet... Vett egyet, mert a tavalyit nem találta, ezzel nincs menet közben berregés. Aztán meg kaptam újra a régit (eredetit, berregőset), nézem, 3 lábú stimmt; 31, 49, 49a. Rákerestem a neten a kapcsolásra, hopp ez nem izzón keresztül kap testet! index relé típusok De mi a fenétől indult be...? (költői kérdés) Majd később belenézek...
|
vas. dec. 01, 2013 17:52 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Valami működőképes megoldásnak lennie kell egyébként, mivel volt már egy "engedjünk ki egy hosszú drótot Föld körüli pályán keringő űrhajóból", a nyert energiát pedig ott is le akarták sugározni a Földre. Nem is ezzel volt a gond, nem jutottak el odáig, mert 2-szer is besült a kábelt kiengedő szerkezet.
|
vas. dec. 01, 2013 11:55 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11956 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Ez egy nagy kamu. Ekkora teljesítményt már előállítani sem egyszerű (nem a Földön vagyunk), de mikrohullámmá átalakítani gyerekmese. Aztán ott van a sugárzási kúp, ami még lézernél is jelentős ekkora távolságon. De mikrohullámot fókuszálni ide? Na neee. De tegyük fel sikerül néhány ezer méter átmérőre megoldani, akkor meg minden élő szervezet megsül a környéken. Beleértve azt az idiótát is, aki ezt kitalálta.
|
pén. nov. 29, 2013 14:15 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Ezek a japánok! Naperőművet a Holdra, jó nagyot! Majd jól lesugározzuk a Földre...mi a gond?
|
pén. nov. 29, 2013 11:20 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
|
inhouse írta: ... hogyan oldja meg a videóban látható szelektálást? Valószínűleg sehogy, vagy pedig inkább arról lehet szó, hogy mindent kiszűr, amit csak tud... Túlzásba estek, ez így lehetetlen. Már a válogatás nélküli szűrést sem lehet ilyen hatékonyan megoldani.
|
kedd nov. 26, 2013 21:50 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
kioltós zajcsökkentő kicsit másképpNem tűnik hülyeségnek az ablakra tenni, de ami igazán érdekes, hogy hogyan oldja meg a videóban látható szelektálást? Valószínűleg sehogy, vagy pedig inkább arról lehet szó, hogy mindent kiszűr, amit csak tud és be lehet állítani, hogy milyen hangot adjon a kütyü, amit mi szeretünk. Pl. madárfütty... Üdv Inhouse
|
kedd nov. 26, 2013 20:48 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Tudósok a Pentagonnál, talán túl sok sci-fit néznek... Rögtön ez a film jutott eszembe, csak a címe nem. Ráadásul Kirk Douglas helyett Roy Scheider rémlett...na eltartott egy darabig, mire megtaláltam! Üdv Inhouse
|
hétf. nov. 25, 2013 17:56 |
|
|
tocsa120ls
ezüst tag
|
Ez gyakrabban megesik mint szeretném, mégis mindig felhúzom magam rajta. Ez egy kínai Chicony gyártmányú táp, Acer Aspire One netbookhoz. A tulaj tudtán kívül azonos fázison tartózkodott egy ívhegesztő apparáttal Az új kondi persze vagy 20%-al nagyobb, mint a régi, bele se tudtam passzírozni az eredeti tokjába Valaki vagy hazudik, vagy túlságosan becsületes. Van egy tippem...
|
hétf. nov. 25, 2013 11:39 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Keressen rá, akit érdekel: az Állítólag (MythBusters) sorozat egyik részében pont ezzel foglalkoztak és "labor" körülmények közt méricskélnek.
|
hétf. nov. 25, 2013 9:47 |
|
|
cargo
ezüst tag
|
Laci_L írta: Ennek orvos kellene. Vagy vissza kellene vinni, és most már jól bezárni. Egy olyan dolgot próbált ki amire én is kíváncsi voltam, csak én nem mertem volna kipróbálni. Igy mostmár nem is kell, megtette helyettem A filmekben azért tényleg nagyon eltúlozzák a "kábel a vízben és 5 méterrel arrébb is mindenkit halálraráz" jelenetet.
|
vas. nov. 24, 2013 18:06 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
cargo írta: ... Mehdi egyre durvább dolgokat művel ... Ennek orvos kellene. Vagy vissza kellene vinni, és most már jól bezárni.
|
szomb. nov. 23, 2013 20:41 |
|
|
cargo
ezüst tag
|
Mehdi egyre durvább dolgokat művel (a megtekintéshez szükséges bejelentkezni youtube-ra vagy bármelyik google szolgáltatóoldalra) Ez meg nagyon ráér
|
szomb. nov. 23, 2013 17:05 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Ez egy aberrált idióta. Sajnos sok ilyen van a világon, de ezen legalább látszik. Tudnék ellenpéldát mondani...
|
kedd nov. 12, 2013 17:23 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
|
kedd nov. 12, 2013 12:38 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Csak én fosnék, hogy az egész kóceráj kitépi magát abból a lécből? Valahogy olyan kicsinek tűnik a "csatlakozási" terület.Az a léc egy 13,5cm széles gerenda, csak az alsó kb. 5,5 cm látszik. Én is tartottam ettől, ezért a sarkára felfekvő szögvas 3cm*3cm-es. A függőleges oldalon 3 csavarral van rögzítve 3 ponton, alul kettővel. Az oldalsó részen a harmadik (középső) csavar a lehető legfeljebb van behajtva. A csavarok 6-os állványcsavarok 10cm hosszban. Maga a cucc és a TV együtt sincs 10kg. Nem vagyok mérnök, sem statisztikus, de sokat agyalok egyébként mielőtt nekiállok valaminek. Odafigyeltem a hegesztésre is, nem csak pöttyöztem, végigvarrtam mindenhol. Úgy gondolod, hogy leeshet? A hosszabbítóra ránéztem ma, abban az aljzatban, amit erre használtam, elcsúszott a gyerekvédő műanyag, és látszik egy kis rugó is. Ez okozta a bajt. Szerencsére csavaros, szétszedhető, úgyhogy javítható! Üdv Inhouse
|
szer. nov. 06, 2013 22:04 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
inhouse írta: amikor hanyatlik egy kicsit a dolog, visszaesés jön (egyébként logikusan, hiszen ki az a h.lye, aki elvárja a végtelen növekedést? Ezek szerint mindenki a másik oldalon...), akkor jön a duma, hogy veszteséges, és el kell embereket küldeni, be kell zárni a boltot...közben meg megy a síbolás, megy a pénz minden elérhető eszközzel kifelé...
Multinál ezt azzal tetézik, hogy mondjuk ígérnek a részvényeseknek 10milliárd dolláros növekedést a folyamatos növekedés zászlaja alatt, és ha "csak" 9milliárd jön össze, akkor megy a megszorítás (a mérnököt pl nem kell képezni, tudja az a dolgát anélkül is), a leépítés.
|
kedd nov. 05, 2013 18:54 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
inhouse írta: Szóval a TV tartóról képek: Csak én fosnék, hogy az egész kóceráj kitépi magát abból a lécből? Valahogy olyan kicsinek tűnik a "csatlakozási" terület.
|
kedd nov. 05, 2013 18:49 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
[off] Huhh...kerülöm már ezeket...belefutottam tegnap abba a videóba, amit sérelmeztek, hogy a facebook nem távolított el, persze szoptatós anyákról nem lehetnek fenn képek...na az betette a kaput, nem szeretnék mostanában ilyesmit látni...[/off]
Hazamegyek délben, bekapcsolom az erősítőt, szóljon a rádió amíg ebédelek. Szeretem a mélyet, van egy házi mélynyomóm, ami évek óta félkész, de működik. Mivel még nincs beépítve, a doboz tetején van, ezért mindig kihúzom, ha nem használom. Most épp bedugom, csend, elment az áram. ÉV relé leoldott, újra, akkor is. A kábel földeléses, a cucc nem, nincs is bekötve, egy fa lapon van, földdel nem is érintkezhet. Bár egy RCA-val össze van kötve az erősítővel, de az is földeletlen... Most vagy a kábelben történt valami, vagy az elosztóban ér valami össze, amikor bedugom. Majd megnézem, most inkább kevesebb méllyel ebédeltem.
Üdv Inhouse
|
kedd nov. 05, 2013 16:12 |
|
|
cargo
ezüst tag
|
Ezen eléggé megdöbbentem: http://www.youtube.com/watch?v=mwMhsmixfcEegy ilyen videó simán fenn van a youtube-on? Meg ez se semmi...
|
kedd nov. 05, 2013 12:13 |
|
|
cargo
ezüst tag
|
|
kedd nov. 05, 2013 11:50 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
vackor írta: ... visszanyal a fagyi ... Vissza bizony, ezt írtam körül. Eddig is tudtam, kinek a nevét kell aranyba foglalni, most még inkább.
|
kedd nov. 05, 2013 10:15 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Hát, ha már off, akkor a gond nem ott van, hogy nyereség kell, hanem mennyi és milyen áron...ezzel van inkább a baj. Amíg növekszik a forgalom/bevétel nincs baj, de oldják meg a dolgozók ugyanannyiból a több munkát, amikor hanyatlik egy kicsit a dolog, visszaesés jön (egyébként logikusan, hiszen ki az a h.lye, aki elvárja a végtelen növekedést? Ezek szerint mindenki a másik oldalon...), akkor jön a duma, hogy veszteséges, és el kell embereket küldeni, be kell zárni a boltot...közben meg megy a síbolás, megy a pénz minden elérhető eszközzel kifelé... Hogy pozitívum is legyen, a Digi legutóbb elvett pár adót (Discovery, Spektrum, Sportklub, stb...), persze adott helyette saját gyártású hasonlót...most viszont kaptunk Comedy Centralt és Nickelodeon-t. Köszönjük! Szerintem egyértelmű, hogy a T meg akarja szüntetni az analóg TV-zést...lassan évek óta nem elérhető az analóg csatornalista az oldalukon valami átmenetileg nem elérhető szöveggel... Ezzel inkább az a gond, hogy sok embernek úgy ajánlották az IP TV-t, hogy ha megrendeli, akkor egy nagy TV-n nézheti digitálisan, akár HD-ben is (persze csak párat), és a többi TV-n ingyen analógban. Üdv Inhouse
|
kedd nov. 05, 2013 10:00 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Ahogyan a bankok esetében is, itt is visszanyal a fagyi, vagyis a rezsicsökkentés és a rengeteg ágazati különadó. Ezeket valakinek meg kell fizetni. A vállalkozásnak viszont profitot kell termelnie, senki nem dolgozik ingyen...
|
hétf. nov. 04, 2013 22:30 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
inhouse írta: ... Egy ismerősöm kapott egy levelet a T-től és kétségbe van esve ... Én is, bár még nem kaptam levelet. A jó k. anyjukat. Hazudnak, mint a vízfolyás. Van honnan tanulni manapság. A kieső csatornák helyére nem kerül semmi, mert digitális csatornák nincsenek a T-nél (kiirtják, ha még lenne). Az IPTV-hez meg nem kell csatorna. Egy pofátlan, gátlástalan pénzbeszedés. Pótolni kell valahonnan a központilag elrabolt pénzt. Hát itt van egy példa.
|
hétf. nov. 04, 2013 22:18 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Szóval a TV tartóról képek: (kéretik csendben kuncogni, nem teleszájjal röhögni!) TV tartó plafonra 1TV tartó plafonra 2TV tartó plafonra 3TV tartó plafonra 4TV tartó plafonra 5Szeretném még egyszer jelezni, hogy még nincs lefestve ( a festék sokat dob majd rajta), valamint teszt alatt van még. A dőlést rögzítő laposvas csak ideiglenes (remélem nem mint az oroszok voltak), ez akadt a kezembe aznap este, így nem is engedhető egészen le. A leengedés lehetősége sem biztos, hogy ilyen nagy marad, lehet, hogy felesleges ekkora, ez most 1m. Az utolsó kép fekve készült, ezt látom ha elhelyezkedtem. A gerenda direkt van rusztikusra hagyva! Most, hogy a Digin felrakták a Comedy Central-t és a Nickelodeon-t, megnéztem a gyerek szobájában is. Találtam egy Card2 nevű csatornát az alábbi képpel: UPC a Digi-nEgy ismerősöm kapott egy levelet a T-től és kétségbe van esve: Telekom és az analóg kábelTVÉrdekes fejlesztéssel példálózás, ahol közben egy másik szolgáltatás romlik...8 csatorna ugrik, az ismerős beijedt, hogy nem lehet majd 2TV-n nézni az analóg adást és STB-t kell vennie. Érdekes a megfogalmazás, de szerintem arról szól, hogy ezek a csatornák nem lesznek tovább és ha ezeket is akarja nézni, akkor kell a STB. Mondjuk ez már jelez valamit, anno amikor bejött a földi digitális átállás már gyanús volt, hogy el fogják kábelen is törölni... Üdv Inhouse
|
hétf. nov. 04, 2013 21:06 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
-=RelakS=- írta: Biztos nem boldog az, akinek mondjuk kábelszakadás miatt be kell toldani egy szakaszt egy ilyenbe Egy régi szakinak azért beletelt vagy 2-3 órájába egy ilyen kábelt bekötni. Ha elsőre sikerült. Ha nem, akkor 2-3 nap.
|
vas. nov. 03, 2013 21:06 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
képet!
|
vas. nov. 03, 2013 19:57 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Hétvégén összetákoltam egy LCD TV tartót, amivel a plafonra lehet rögzíteni a TV-t a hálószobában. Lehet 5cm-enként le-fel mozgatni és rögzíteni, valamint a dőlést is lehet állítani...megszenvedtem vele. Asztalon, jól hozzáférhető helyen egész jól hegesztek! Persze csak magamhoz képest... Most próba időszak van, így most fekve épp jó elalváshoz, nem kell felkönyökölni. Ha jó lesz, akkor viszont le kell vegyem és le kell festeni... Üdv Inhouse
|
vas. nov. 03, 2013 19:22 |
|
|
cargo
ezüst tag
|
Mehdi újabb videói: egyik, másik
|
pén. okt. 25, 2013 16:43 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: Mivel tölti a szabadidejét egy műszerész, egy halászhajón? Nekem az a rész tetszett, amikor éppen polipot(tintahalat ) furkál érdeklődés szinten.. -jó lesz az még később is.. és gyárt egy szerszámot hozzá..mondjuk ez nem egészen világos sem a az orosz sem a magyar és egyéb féltudományos globális multimédiából (pl régebben Tehnyikal Gazeta-nyomtatott formában..)
|
pén. okt. 25, 2013 14:43 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Biztos nem boldog az, akinek mondjuk kábelszakadás miatt be kell toldani egy szakaszt egy ilyenbe
|
pén. okt. 25, 2013 10:49 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
|
pén. okt. 25, 2013 10:32 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Mivel tölti a szabadidejét egy műszerész, egy halászhajón?Üdv Inhouse
|
csüt. okt. 24, 2013 15:04 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Idézet: Én meg úgy vagyok vele, hogy inkább veszek olyan kocsit, amiben gyárilag benne van az ominózus cucc. Igen, ez lenne a biztonságosabb...bár elég sok gyári központi zár szerkezet is meghibásodik, igaz, lehet, hogy öregebb az autó az elvártnál. Olyankor aztán megint megy a vakarózás, mert a gyári a zárral együtt van, és igen húzós az ára. Valamint a gyári ajtóátvezetőben is vannak olyan gyártók, akik gyengék...eltörnek a vezetékek, rendszeresen. Van egy barátom, Mercedes fan, van/volt nekik vagy 3-4 már (meg persze más autók is, Audi 80-tól a Nissan 300ZX-ig). A Vito-ját és az ML-t, meg talán az SLK-t is kellett már javítani. Az ML elektromos tükre is megérne egy misét. Megjavítottam, keresgéltem a neten, regisztráltam egy külföldi Merci fórumon, vannak gondok rendesen ott is, pl. ez a tükör is egy gyenge pont, meg a kp zár, meg az ajtóátvezetők...a vezetéktörés után az elektromos tükröket vezérlő joy-ban elégtek az érintkezők, a vezetékek zárlata miatt. Üdv Inhouse
|
csüt. okt. 24, 2013 11:09 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
FeF írta: Pálcaösszekötőkkel nálunk is volt gond... Sajnos az utólag beszerelt cuccok (az autósboltból, meg a Net-ről) sajnos mind kínai gagyik, ezért olcsók. Ami meg jó (eredeti gyári alkatrész), az drága. A választás általában az első opcióra esik. Én meg úgy vagyok vele, hogy inkább veszek olyan kocsit, amiben gyárilag benne van az ominózus cucc. Van amit utólag be sem lehet szerelni (ABS, ESP, stb.). Negyven éve van kocsim, elnyűttem egy tucatot, az biztos. Ez a tapasztalatom.
|
kedd okt. 22, 2013 18:43 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Amikor annak-idején kínlódtam ilyenekkel,töbekk közt a sajátommal akkor a pálcák olyan kemények voltak mint a ruszki bicikliküllő,(erőcsípő kellett hozzá) a pálcakötők akkor sem voltak a topon(a csavar kemény a tömbben megszakadt a menet..de ott egy csavar is bírja a mai napig (SEL 500 Merci-annó a riasztón spórolt kint- 5e makival hosszabb lett volna a gyári..igaz abban benne lett volna a pneumatikus ajtóvezérlés,mi meg szépen elcsippentettük a derótot,amiben nem volt belső )
|
kedd okt. 22, 2013 16:17 |
|
|
FeF
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1149 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Pálcaösszekötőkkel nálunk is volt gond... Négyből négy lelazult. Hasonló csavaros elemek, mint amik a sorkapcsokban vannak. Kézzel masszívabbat csinálok. :S Az USB-s mérőkét megméregettem, elfogadható a pontossága (200 mA-ig 6-8 %, 200 mA felett <4%, Metex multival mérve, de lehet hogy a jelalak sem volt a legszebb, úgyhogy csak tájékoztató jelleg ).
|
vas. okt. 20, 2013 14:38 |
|
|